Ústí nad Labem - Během obou semifinálových střetnutí byl pro Rebely velmi platným útočníkem. Za obě klání si připsal tři body. Při prvním měření sil vsítil druhou branku Rebelů, v následujícím byl dokonce u obou branek, když tu první vypracoval a druhou sám vstřelil. V následujícím rozhovoru hodnotil oba zápasy a prozradil Jan Knotek i to, co očekává od utkání v domácím prostředí. Celkem si v play-off připsal za deset zápasů šest bodů, z toho dva za gól a zbývající čtyři za asistenci.

Třiadvacetiletému útočníkovi se při ohledu na druhé utkání vzpomínalo velmi těžko. „Myslím, že jsme byli lepší, nastřelili pár tyček, ale propadli jsme v závěru. Ústí vstřelilo náhodné góly, díky kterým jsme prohráli,“ lovil v paměti pocity ze druhého semifinálového střetnutí.

Již déle diskutovanou otázkou je absence Lukáše Endála a Miroslava Třetiny. Podle forvarda Rebelů je tato ztráta pro tým Havlíčkova Brodu velmi citelná. „Lukáš Endál měl letos fazonu a padalo mu to tam. Je to pro nás velké oslabení, patřil do přesilovkové formace a to se poté hodně projeví. Postrádáme i Miroslava Třetinu, který vyhrál nejlepšího střelce našeho celku v základní části,“ myslí si.

Postupem do druhého kola vyřazovacích bojů dosáhl soupeř Ústeckých Lvů historického úspěchu. Hokejista s dvanáctkou na zádech si toho hodně cení. „Probojování mezi čtyři nejlepší celky si vážíme, jelikož se Havlíčkův Brod po postupu do první ligy dostal nejdále do čtvrtfinále. Po postupu do semifinále play-off panuje v kabině velká spokojenost. Nyní se budeme snažit našeho soka co nejvíce potrápit a postup mu maximálně znepříjemnit,“ přeje si mladý talent.

Na první branku nadstavbové části letošního ročníku čekal až do utkání s číslem devět, kterým byl úvodní duel semifinále. Jak ale mladý hokejista prozradil, v play-off individuální statistiky nesleduje. „V této části sezony se na statistiky moc nedívám, protože se hraje na vítězství mužstva. Vstřelená branka v obou utkáních mě potěšila, ale k výhře ani jedna nepomohla, což mě mrzí. Vyměnil bych obě za vítězství týmu,“ znělo z jeho úst.

Od domácích utkání očekává vyrovnání série na 2:2. „Byl bych rád, kdybychom hráli v Kotlině minimálně stejně dobře jako druhý zápas. Musíme na Ústí nad Labem pořádně vletět. Počítám s tím, že doma vyhrajeme obě střetnutí a vrátíme se sem za stavu 2:2,“ přál by si.

V kádru prvoligového Havlíčkova Brodu zahájil Knotek již třetí sezonu. Do týmu přišel z druholigové Kobry Praha v ročníku 2008/2009. „Rozdíl mezi první a druhou ligou je hlavně v hokejovosti, ve vyšší soutěži jsou chytřejší hráči. Stačilo mi pár zápasů a na druhou nejvyšší soutěz jsem si zvykl. V Havlíčkově Brodě je výborné zázemí s mladými hráči. Parta v Havlíčkově Brodě je taktéž dobrá.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže