Ú s t í n/L. - Klíčovým momentem zápasu s Jihlavou by se dalo s lehkostí určit to, když Ústečtí Lvi přečkali ve třetím dějství dvojnásobnou jihlavskou převahu. To mělo určitě rozhodující vliv na další vývoj zápasu. Ale výhra se v tomto utkání nezrodila zas až tak lehce. I když byli Ústečtí od začátku aktivnější, tak jako první skórovali hosté. Domácí se ale oklepali, vyrovnali a v posledním dějství se dostali do vedení. I když Jihlavští dokázali v závěru zápasu snížit, Slovan si už svůj náskok pohlídal.

Do utkání určitě vstoupili aktivněji domácí. Už od začátku zápasu ostřelovali jihlavského gólmana, ten ale zůstal po celou první třetinu neprůstřelný a přiváděl jak ústecké hráče, tak i ústecké fanoušky k šílenství.

V podstatě jiný průběh zápasu viděli diváci v tomto utkání, než tomu bylo v zápase se Znojmem. Své o tom ví i střelec vyrovnávací branky Lukáš Handlovský: „Jihlavu určitě nemůžeme porovnávat s tím minulým zápasem, protože si myslím, že je Jihlava kvalitnější mužstvo. A hlavně Znojmo přijelo oslabené, chybělo jim dost hráčů, takže hráli s mladými hokejisty. Tohle bych nesrovnával,“ vysvětloval.

V první třetině diváci už už zvedali ruce nad hlavu, ale červené světlo za Řehořovou brankou se nakonec nerozsvítilo. „ Já nevím, co se tam v tu dobu událo, takže já to nemůžu posoudit. Ani na té obrazovce to nebylo pořádně vidět, protože to tam zakrýval bruslí hráč,“ polemizoval Handlovský.

Není divu, že první třetina skončila nerozhodným a bezbrankovým stavem nula nula. Jak Francouz, tak na straně Jihlavy Řehoř, zůstali zatím nepřekonáni. „Trenér nám o přestávce říkal v kabině, abychom pokračovali v aktivní hře, že nula nula je dobrý výsledek s takovým soupeřem, a abychom byli trpěliví, že nám tam něco určitě spadne,“ tlumočil trenéra tento rychlý útočník.

V prostředním dějství se Jihlava dostala lehce do vedení. Po chybě brankáře Francouze, který rozehrál puk přesně na Padělkovu hokejku, vsítili Jihlavští úvodní branku. Handlovský se ale Francouze zastával: „Takové věci se prostě stanou. Pavel chtěl být aktivní a rozehrát puk, bohužel to se štěstím zachytil jihlavský hráč. Ale on nás podržel celý zápas, protože chytal výborně. Jednu chybičku si může dovolit každý.“

Poté ale ústečtí hokejisté vyrovnali. A byl to právě Handlovský, kdo vrátil zápas do nerozhodného stavu. „Výbornou práci tam odvedli kluci v rohu a za jihlavskou brankou. Pak mi to Robin hodil mezi kruhy, já jsem vystřelil a spadlo mi to tam,“ pochválil své spoluhráče Handlovský.

Ve třetí třetině faulovali postupně dva ústečtí hráči a tak měla Jihlava k dispozici celé dvě minuty dvojnásobnou přesilovku, kterou ale trestuhodně nevyužila. I čtyřiadvacetiletý útočník viděl toto oslabení jako klíčový moment zápasu: „Nevyužitá přesilovka pět na tři většinou rozhoduje zápasy. My jsme se potom trošku zvedli a k ničemu jsme je už nepouštěli.

Již několik zápasů se Handlovský objevuje po boku Robina Hanzla a Honzy Kloze. Je vidět, že měl trenér tentokrát šťastnou ruku a tato trojice se mu odměňuje tím, že střílí góly jako na běžícím pásu. „Myslím si, že nám to celkem jde. Oba dva jsou výborní hráči, nejproduktivnější v celém týmu a jsou velice šikovní,“ vychvaloval spoluhráče Handlovský.

Už na minulý zápas zavítalo celkem hodně diváků na tribuny Zlatopramen areny. O několik stovek více jich přišlo i tentokrát. „Čím více diváků, tím je to lepší. Fanoušci vždycky ženou ten tým dopředu. A určitě se hraje líp, když je plná hala,“ ukončil rozhovor Handlovský.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže