Ú s t í n/L. - Nevídanou kanonádu zažili ústečtí diváci v rámci prvního domácího zápasu roku 2011. Znojmo si nečekaně odvezlo desítku, leč další soupeř již nebude tak lehkou záležitostí. Do Zlatopramen arény se chystá aktuálně třetí celek první ligy a přemožitel Chomutova - Dukla Jihlava, jež má ve svém kádru nejlepšího střelce ligy. Uhlídají ho obránci Lvů? Pro odpověď, dobrou zábavu a na aktuálně první celek ligy můžete vyrazit v sobotu 8. ledna, zápas začíná v 17:00.
16-8-4-5 celková bilance 17-3-3-10
1. postavení v tabulce 3.
68 získané body 60
120:68 skóre 92:75
1 utkání bez vstřelené branky 3
5 utkání se shut-outem 2
10:1 (Znojmo) nejvyšší výhra 6:1 (Třebíč)
2:4 (Hradec Králové) nejvyšší prohra 1:4 (Chrudim)
Robin Hanzl 29 b. (11+18) nejproduktivnější hráč Oldřich Bakus 38 b. (19+19)
Marek Čurilla, Rok Pajič; 12 nejlepší střelec Oldřich Bakus; 19
Robin Hanzl; 18 nejvíce asistencí Daniel Hodek; 21
Petr Kanko – 65 min nejtrestanější hráč Rostislav Malena – 54 min
93,18 % úspěšnost brankářů 93,30 %
2,06 průměr inkas. branek 2,18
2. (2255) pořadí v domácí návštěvnosti 1. (2256)
23,48 % využití přesilovek 13,51 %

Poslední zápasy Dukly

Kde jsou časy přelomu října a listopadu, kdy Jihlava našla během více jak měsíce pouze jediného přemožitele? Zdálo se, že Dukla bude jedním z hlavních aspirantů na prvoligové finále a pohybovala se na samé špici tabulky. Ovšem zlom přišel na státní svátek 17. listopadu, kdy na Vysočinu zajížděli právě Lvi z Ústí. Severočeši vrátili Jihlavským domácí prohru i s trochou štěstí a Dukla již na vynikající výkony nenavázala. I díky tomu se postupně propadla na třetí místo. Důkaz o tom, že do Ústí míří kvalitní soupeř, nicméně přinesl poslední zápas Jihlavy s Chomutovem. Piráti totiž odjeli po výborné první třetině domácích s prázdnou, což by mělo být mementem pro Ústecké. Vše nasvědčuje tomu, že celek z prvního místa bude mít do letošního play off důležitou výhodu a Slovan tedy potřebuje každý bod.

Divácká návštěvnost na Vysočině a ve Středohoří

Při pohledu na výše uvedenou statistiku návštěvnosti domácích zápasů zjišťujeme zajímavá fakta - zaprvé, Ústí již není na prvním místě. Zadruhé, první je následující soupeř Slovanu z Jihlavy. A zatřetí, rozdíl je v jediném návštěvníkovi. Přitom na Duklu chodí pravidelně pod dva tisíce návštěvníků, výjimku však tvoří zápasy s největším rivalem, Třebíčí. Zatímco na poslední zápas s prvním Chomutovem přišlo v Jihlavě 1842 diváků, na Třebíč si našlo cestu vynikajících 4132 fanoušků. Velice slušná návštěva přišla též na Ústí, 3896 diváků. Naopak v Ústí chodí stabilně návštěva nad dva tisíce fanoušků, avšak bez větších výkyvů směrem nahoru. Přes tři tisíce diváků přišlo pouze jednou, 18. září na Chomutov. Přesněji 3542. A to je trochu škoda.

Vzájemné zápasy v letošním ročníku

Na ten první nevzpomínají Lvi nejlépe. Dukla jim totiž uštědřila ve čtvrtém kole první porážku. A to dokonce na domácím ledě, což je bolestné o to více. Ústí dvakrát vedlo (1:0, 2:1), avšak góly Diviše a Hanzla na výhru nestačily. Jihlava ještě ve druhé třetině vyrovnala a vítězný gól vstřelil ve 43. minutě Pitule.

O to větší měli Lvi motivaci Dukle porážku vrátit - což se jim také povedlo. Bo bezbrankovém prvním dějství se trefil Čurilla. Na začátku třetí třetiny skóroval i Hanzl, leč Bakus stihl ve 48. minutě snížit. Více toho ale Jihlava nestihla a když v pětapadesáté minutě poslal Mikulík puk z buly kuriózně až do branky, bylo rozhodnuto - Ústí vyhrálo 3:1.

Jihlavské opory

První čtveřici jihlavského bodování opravdu netřeba představovat. Jihlavské stálice, tahouni, pilíře mužstva - dosaďte si synonymum, jaké chcete. Takže jen statisticky. Oldřich Bakus - 38 bodů (19+19, +11). Tomáš Čachotský - 34 bodů (15+19, +7). Daniel Hodek - 30 bodů (10+20, +12). Aleš Padělek - 16 bodů (11+5, +8). Co dodat?

I mezi obránci najdeme vskutku zajímavá a známá jména. Rostislav Malena dokázal již šestnáctkrát přihát na gól, leč je v týmu nejtrestanějším hráčem. V Ústí je pak ještě v dobré paměti Tomáš Ficenc, který si ve žlutomodrém zahrál i extraligu. Bránu pak hájí jihlavská stálice, brankář Milan Řehoř, který za Duklu hrál již v dorostenecké a juniorské soutěži.

Poslední zápasy obou celků

HC Slovan Ústečtí Lvi - Orli Znojmo 10:1 (1:0, 6:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 17. Hanzl (Handlovský), 24. Hampl (Alinč, Čurilla), 26. Šagát (Čurilla, Němeček), 28. Pajič (Diviš, Rod), 29. Šagát (Ludvík), 32. Poživil (Handlovský, Hanzl), 32. Ludvík (Šagát, Poživil), 51. Kloz (Handlovský, Hanzl), 57. Pajič (Hořava), 60. Hanzl (Kloz, Klobouček) - 39. Beroun (Říha).

Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct – Němeček, Pojkar, P. Hořava, Klobouček, Gureň, Poživil – Čurilla, Alinč, Hampl – Šagát, Mikulík, Ludvík – Kloz, R. Hanzl, Handlovský – Diviš, Pajič, Rod - Hovorka.



Dukla Jihlava - KLH Chomutov 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Bezděk (Jeslínek, Padělek), 7. Čachotský (Ficenc, Malena), 11. Bezděk (Jeslínek, Padělek) - 28. Pulpán (Kraft, Bombic), 60. Pulpán (Skořepa, Kraft).

Sestava Dukly Jihlava: Řehoř - Ficenc, Kaláb, Malena, Šidlík, Staněk, Dobrovolný, Suchý - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Padělek, Bezděk - Sojčík, Maliník, Kucsera - Škumát, Zeman, Krupka.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže