Chomutov - Útočník Chomutova Tibor Radulay se asi často dívá na záznamy z bitek ruského Viťjazu Čechov. Protože výstup, jaký předvedl v rámci tradičního derby, připomínal spíše počínání Darcy Verotta, než-li férový pěstní souboj jeden na jednoho. Pojkara skolil, když ústecký bek o šarvátku evidentně zájem neměl. Slovenský bijec ve službách Chomutova na sebe po delším čase upozornil, ale ne právě v pozitivním smyslu.

To by bylo, aby se v soubojích Chomutova s Ústím nestalo něco pikantního. Když už se výtržnostem nevěnují fanoušci, tak se strhne incident na ledě. Na rvačce by nebylo nic excentrického, bitky k hokeji patří stejně jako góly a diváci. Jen kdyby se jednalo o rovnocenný souboj...

Radulayova zákeřná chvíle přišla zkraje druhé třetiny. Shodil rukavice na led a přesto, že se hra odehrávala jinde, pustil se do Pojkara. „Prvně si každý musí uvědomit, že pokud hraje s námi, nemůže dělat takové věci. Krosčeky, sekání, to prostě nejde. Z toho celá situace vyplynula,” vysvětluje svůj „řepkovský" blikanec útočník Chomutova, který už má v rejstříku mnoho rvaček ze Slovenska či nižších zámořských soutěží.

Zatímco Pojkar nechtěl excelovat v souboji s Radulayem a prakticky do šarvátky nezasáhl, vybojoval takticky pětiminutovou přesilovku. Jenže místo toho, aby Ústečtí Lvi potrestali chomutovskou nedisciplinovanost, při dlouhé početní výhodě se téměř k ničemu nedostali a naopak se od té doby dostali do sedla Piráti. „Doufal jsem, že bitka mužstvo nakopne a přesně se to také stalo. Nicméně není příjemné, když dostanete vysoký trest a oslabíte tým...,” připouští Radulay.

Než byl chomutovský plejer vykázán sudími do sprch, stihl ještě zasáhnout do děje zápasu trochu i hrou. „Jsem rád, že přišli fanoušci a vytvořili pěknou atmosféru. Povzbuzovali celý zápas a my jsme to potvrdili dobrou hrou a vítězstvím,” usuzuje.

Radulay už zažil na podzim extrémní hromadnou bitku, když do Ústí přijel s Kadaní. Nedohrál už tehdy, nedohrál ani tentokrát. „Takový je hokej. Tehdy jsem se ale nepral, předčasně do kabin jsem musel kvůli zranění ruky,” připomíná Radulay.

Radulay má za sebou řadu rvaček i ze zahraničí:

Úryvek z Čechova:

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže