online přenos.">
Ú s t í n/L. - V posledním kole Lvi zvítězili a Piráti z Chomutova podlehli Znojmu. Tyto výsledky vedly k tomu, že Slovan nyní sedí na první příčce ligové tabulky a Chomutov mu šlape na paty. Tradiční duel tak bude o to pikantnější. Oba týmy totiž budou chtít uchovat první místo na své straně. Na bitvu, která se v chomutovské aréně odehraje ve středu 29.12.2010 od 17:30 se pojede podívat i mnoho ústeckých fanoušků, pro které fanklub připravil autobusový výjezd. Kdo na utkání přímo nepojedete, můžete sledovat online přenos.
16 -4-7-4 celková bilance 15 -8-4-4
2. postavení v tabulce 1.
63 získané body 65
100:71 skóre 108:64
0 utkání bez vstřelené branky 1
6 utkání se shut-outem 5
7:1 (Havlíčkův Brod) nejvyšší výhra 6:0 (Benátky n. J., Vrchlabí)
2:7 (Havlíčkův Brod) nejvyšší prohra 2:4 (Hradec Králové)
Jíra Petr 24b. (11+13) nejproduktivnější hráč Hanzl Robin 25 b. (9+16)
Seman Filip; 15 nejlepší střelec Čurilla Marek; 12
Skořepa Zdeněk; 14 nejvíce asistencí Hanzl Robin; 16
Pulpán Lukáš - 81 min nejtrestanější hráč Petr Kanko – 65 min
Hanuljak Miroslav – 92,95 % úspěšnost brankáře Zdeněk Orct – 92,32 %; Dušan Salfický – 96,25 %
Hanuljak Miroslav – 2,09 průměr inkas. branek Zdeněk Orct – 2,25; Dušan Salfický – 1,14

Aktuální forma Chomutova

Chomutov je již od letních prázdnin lídrem první ligy. Byl tak označen nejen novináři a sázkovými kancelářemi, ale i mnohými šéfy hokejových klubů. Tuto svou roli také plně naplňuje. Jeho úhlavním soupeřem je Slovan a Jihlava, se kterými si mnohokrát přehazoval první příčku. Na přelomu listopadu a prosince zažil sérii čtyř proher, mimo jiné i s předposledními Litoměřicemi. Poslední dobou byl dlouho na místě prvním. Nicméně před Vánocemi přišel o jeden bod díky samostatným nájezdům a v posledním kole, kdy doma nastoupil proti Znojmu, podlehl 1:3. Ztráta cenných tří bodů pro Chomutov znamenala posun na druhé místo.

Kádr Chomutova

Jedničkou mezi útočníky je Petr Jíra, jenž má na kontě nejvíce kanadských bodů z týmu. Vysloužil si je za svých jedenáct vstřelených gólů a třináct asistencí. Na místě druhém je hned celé trio hráčů. Jsou jimi Milan Kraft (10+10), Radek Duda (7+13) a Zdeněk Skořepa (6+14). Pátým nejlepším útočníkem je sniper týmu Filip Seman Ten vstřelil patnáct gólů, čímž se řadí na třetí místo nejúspěšnějších střelců celé ligy.

V obraně týmu se o první místo perou Lukáš Pulpán (4+10) a David Havíř (2+12). Hned za nimi je s jedenácti body Jan Benda, jenž góly vstřelil tři. Na třetí příčce se nachází František Bombic , jenž sice nevstřelil žádný gól, ale na osm jich přihrál.

V brance Pirátů se střídá Miroslav Hanuljak a Kamil Jarina. Šestý nejlepší gólman ligy Hanuljak má celkovou úspěšnost skvělých 92,95%, průměrně 2,09 gólů na zápas. Se třemi shut-outy má ale v celé lize respekt. Druhý gólman, Jarina, na tom není nijak zle. Úspěšnost malinko nad 92% jej řadí na třinácté místo celé ligy, ale jeho průměr inkasovaných gólů (2,61) jej řadí na místo desáté.

Fanoušek, který na hokej již nějaký čas chodí, ví, že Chomutov je velmi silné mužstvo hrající agresivně, rychle, přesně. Lvi ale právě s takovýmto soupeřem umí hrát, a tak se na ledě bude odehrávat opravdová bitva. Jediná chybička může znamenat ztrátu tří bodů. Můžeme se těšit zejména na souboje obou brankářů, kteří nastoupí.

Vzájemné zápasy v letošním ročníku

Severočeští rivalové spolu letos sehráli zatím dva zápasy. Oba dva nakonec lépe dopadly pro Lvy. První utkání byla opravdová přestřelka. Užuž to vypadalo, že Chomutov zvítězí. To by ale Lvi nesměli být vybaveni Ondřejem Holomkem, který v padesáté deváté minutě vyrovnal. I prodloužení vypadalo, že o vítězi nerozhodne. Tam ale zakročil Petr Hořava, který deset vteřin před koncem prodloužení rozhodl. Druhé utkání bylo jako přes kopírák. Opět přestřelka. Diváci v Chomutově museli být napnutí k prasknutí, když Lvi opět v devětapadesáté minutě srovnali a hra se opět protáhla do prodloužení. Z něj znovu vyšli lépe Ústečtí, kteří se tak mohli radovat z druhé výhry nad Chomutovem.

Poslední zápasy obou týmů

KLH Chomutov - Orli Znojmo 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 53. Jíra (Mudroch, Skořepa) - 11. Havlík (Staněk, Trojan), 26. Jarůšek (Bartoš), 60. Staněk (Havlík)

Sestava KLH Chomutov: Hanuljak - Pulpán, Bombic - Rutta, Kántor - Mudroch, Havíř - Prošek - Hřebejk, Kraft, Seman - Jíra, Skořepa, Hluchý - Zucker, Kůs, Radulay - Mála, Chlouba



HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Rebel Havlíčkův Brod 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 11. Pajič (Gureň), 15. Hanzl (Holomek), 17. Šagát (Mikulík, Klobouček), 60. Diviš (Klobouček, Šagát) - 44. Meidl (Holec), 45. Pavlík (Rytnauer).

Sestava Ústí nad Labem: Orct – Němeček, Pojkar, Klobouček, Holomek, P. Hořava, Gureň – Čurilla, Alinč, Ludvík – Šagát, Mikulík, Diviš – Kloz, R. Hanzl, Handlovský – Janků, Pajič, Hampl

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže