Ú s t í n/L. - Ústecký Zdeněk Orct si v zápase proti Rebelům připsal skoro 30 zákroků. Ve třetí třetině inkasoval dvě brany v rozmezí jednadvaceti sekund. Více střel hostů za svá záda nepustil a Lvi se radovali z výhry 4:2. Zkušený gólman hodnotí poslední vystoupení svého týmu na domácí půdě v roce 2010.

Na úvod oddychová otázka. Jaké byly Vánoce, co jste našel pod stromečkem?
Našel jsem tam nový mobil, ten jsem zrovna zapomněl v šatně. Musím se pro něj vrátit (smích). Také oblečení a další věci.

S jakou taktikou jste vstoupili do zápasu?
Původně jsme měli začít nátlakem, to se nám ale nepovedlo. V zápase jsme měli šance, ty jsme využili.

První třetina přinesla „jen“ tři branky, šancí mělo Ústí dost…
Příležitostí tam bylo víc, ale dneska proti nám hrál kvalitní tým a hrál se pěkný hokej.

Prostřední dějství bylo vzácně vyrovnané. Z jakého důvodu?
Určitou roli hrála naše široká marodka. Nechci se na to vymlouvat, ale možná i díky tomu. Nemůžeme každého soupeře válcovat.

Třetí perioda byla ve znamení dvou slepených branek hostů. Polevili jste v obranné hře?
Řekli jsme si, že vedeme 3:0 a měli bychom hrát dobře z obrany a zkusit to udržet. Soupeř dal dva rychlé góly. My jsme to nakonec udrželi a v závěru přidali gól do prázdné branky.

Jak hodnotíte celkově tento zápas?
Myslím si, že diváci viděli velmi kvalitní hokej. Šance byly na obou stranách. Získali jsme tři body a to je hlavní.

Ve středu jedete do Chomutova, těšíte se?
Já se těším na každý zápas. Možná budu chytat (smích).

Zvolíte speciální přípravu na středeční zápas? Jde o derby…
Chomutov má svou kvalitu. Myslím si, že se na to víc připravují fanoušci. My hráči moc nerozlišujeme, zda je proti nám Chomutov.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže