Ú s t í n/L. - Když se Marek Čurilla postavil na buly, bylo téměř jasné, jak to dopadne. Proti Berounu zaznamenal unikátní bilanci, z dvaadvaceti vhazování jich osmnáct vyhrál. Při těchto situacích neměl konkurenci, navrch přidal gólovou asistenci. „Na buly se ale nijak zvlášť nepřipravuji,“ reaguje ústecký forvard na svou středeční statistiku.

Že fanoušci nechodí v hojném počtu na zápasy svého oblíbeného klubu, známe již z fotbalové Gambrinus ligy. Nově se k nim přidali i příznivci Ústeckých Lvů. Od blamáže v Litoměřicích připravili již druhý demonstrativní transparent a cestu do Zlatopramen Areny si jich našlo tristních třináct stovek. Přitom Slovan po delší době nabídl divákům atraktivní duel, svého soupeře jasně přehrával a naprosto zaslouženě získal tři body. Obnovenou formu žlutomodrých kvitoval i Marek Čurilla, který odehrál povedený zápas okořeněný famózní osobní statistikou.

Vyhrál jste sedmnáct vhazování v řadě, první jste ztratil až dvanáct minut před koncem zápasu. Připravujete se speciálně na buly?

Jednalo se spíš o náhodu. V jiných zápasech mi třeba vhazování tolik nevycházela. Jsem ale za to rád. V podstatě celý život hraji centra, na buly jsem zvyklý. Tentokrát se povedly, většinou mám úspěšnost kolem 60%. Myslím, že se jedná o dobrou bilanci.

Několikrát se s vámi na vhazování vyměnil David Ludvík. Důvod?

S Ludvíkem se střídám při obranných buly. Když ji vyhraje, zůstává totiž při přechodu do útoku více vzadu. Jsme na to domluvení. Já rovnou jedu ke svému bekovi a nemusíme se pak tolik měnit.

Na branku berounského gólmana Furcha jste poslali sedmapadesát střel. To je taktéž solidní, že?

V pondělí jsme dobře potrénovali, měli jsme dvoufázový trénink. Věnovali jsme se pouze zakončování. Myslím, že se jednalo o dobrý tah a koncovku jsme si pak přenesli i do zápasu.

Furch čaroval, nebýt jeho, Beroun by asi odjížděl s nákladem...

Dominik je vynikající gólman. Ale musím říct, že měl několikrát štěstí. Že mu to tam nenapadlo více. Ale uznávám, že chytal dobře.

Co říkáte na transparent kotle a atmosféru při zápase, která připomínala spíše veřejné bruslení?

Není příjemné, když vlastní fanoušci jsou naštvaní na tým. Nechci se ale do ničeho míchat. Je to jejich věc. Mají na to právo. Soudit je nebudu. Soustředím se na svou hru stejně jako většina hráčů a můžeme doufat, že při zlepšených výkonech jich bude chodit více.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže