Ú s t í n/L. - Předvedl možná životní výkon. Ústecké střelce přiváděl mnohdy k zoufalství. Lapil možné i nemožné a překonal hranici padesáti úspěšných zákroků. Současný brankář Berounských Medvědů Dominik Furch připomněl kouči Slavie Růžičkovi, že by se s ním mělo počítat. Především díky němu mohl Beroun na ledě ústecké Zlatopramen Areny pomýšlet na solidní výsledek. „S tlakem Ústí jsem počítal,“ tvrdí dvacetiletý brankář po souboji v Ústí. Jeho tým padl 1:4, nicméně on na sebe řádně upoutal pozornost.

Formálně patří Slavii, většinu sezóny ovšem tráví v prvoligovém Berouně. Ústečtí střelci mu připravili v předvánočním čase pořádný kolotoč, on ale dlouho odolával. Patrně i díky jeho velké formě se Beroun po letech vrací v prvoligové scéně na vyšší příčky a v letošním ročníku může pomýšlet na dobré umístění.

Prohráli jste, ale pro Ústí jste rozhodně nebyli snadnou kořistí...

Souhlasím. Po dvou třetinách jsme ještě drželi nadějný stav, prohrávali jsme pouze o gól. Zkraje třetí části ale bohužel Ústí potřetí skórovalo a v podstatě rozhodlo. Domácí odskočili, my jsme s tím už nedokázali nic udělat.

Soustředili jste se především na obrannou činnost a vaše taktika dlouho vycházela...

S Ústím zkrátka nemůžeme hrát hurá hokej nahoru dolů. Věnovali jsme defenzivě větší pozornost. Ústí mělo převahu, ale drželi jsme se.

Jak jste prožíval zápas vy osobně? Některé vaše zákroky byly vcelku neuvěřitelné...

Že budu pod kulometem střel, jsem očekával. Ústí doma hrát umí. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Pro mě osobně to bylo dobré. Pořádně jsem si zachytal, vytáhl několik perfektních zákroků.

Hrálo ve výkonu Berouna roli, že si jistotu play-off zajistil již v minulém kole a mohl tedy do Ústí přijet s větším klidem?

V jisté míře ano. Mohli jsme hrát více uvolněně, nicméně naše taktika proti Ústí by byla stejná v jakékoli situaci.

Jak se vám na ledě působí, když před vámi hraje v obraně Jaroslav Nedvěd, který je o generaci starší?

Je to podobné jako dříve s Pepou Beránkem na Slavii. Jarda Nedvěd je určitě pro tým přínosem. Na ledě se ale jakékoli rozdíly smazávají, tam nehraje roli, zda je někdo starší nebo mladší.

V minulosti se o vás mluvilo jako o velkém talentu českého hokeje. Jak berete své působení v Berouně?

Talent jsem snad pořád, ne? (smích). Loňská sezóna ve Slavii se mi nepovedla. V Berouně si zachytám dosyta, na Slavii bych sbíral starty po minutách... Mám šanci chytat v Berouně a zlepšovat se. V Berouně jsem odchytal většinu svých letošních zápasů. Na dva tři zápasy si k nám odskočil Cikánek z Kladna, jinak bývám jedničkou já. Od listopadu jsem připraven i na Slavii v pozici dvojky. Kopřiva tam je jasná jednička. Naposledy jsem chytal dvacet minut ve Vítkovicích. Se Slavií trénuji a do Berouna jezdím jen na zápasy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže