Ú s t í n/L. - Ve třetím kole ve Znojmě se Rok Pajič těžce zvedal z ledu a se zkrvavenou tváří zamířil do kabiny. O pár dní později už zářil štěstím. V neděli 26. září se mu totiž narodil syn. Navíc v den jeho narozenin. V sobotu, deset dní po nepříjemném zranění, už slovinský štírek znovu bojoval za Ústecké Lvy, proti Písku dokonce vstřelil vítěznou branku.

Utkání třetího kola ve Znojmě Rok Pajič nedohrál. Ledovou plochu opouštěl s bolestivou grimasou a tváří plnou krve. „Srazili jsme se s Márou Hovorkou. Viděli jsme se na poslední chvíli a už to nešlo zastavit. Dostal jsem to do nosu,“ vrací se k nepříjemnému okamžiku. Diagnóza? Zlomený nos a lehký otřes mozku. „Byl jsem trošku mimo, ale teď už to snad bude dobrý,“ doufá forvard.

Už na konci týdne měl však Pajič důvod k oslavě. „Narodil se mi syn,“ prozrazuje s úsměvem. „Na jednu stranu mě mrzelo, že nemůžu hrát. Na druhou stranu jsem se mohl věnovat manželce a dceři.“ Syn Theo Samuel přišel na svět v neděli před polednem. Přesně v den narozenin jeho otce. „Je super, že budeme slavit ve stejný den. Věděli jsme, že by se měl narodit kolem mých narozenin, ale nijak jsme to neplánovali,“ culí se pětadvacetiletý hráč.

Jak sám přiznává, narození syna urychlilo i návrat na led. „Pomohlo mi to psychicky, hlava se rychleji zlepšila. Dal jsem se snáze do kupy.“ Proti Písku nastoupil Pajič s mřížkou na helmě. „Doktor říkal, že do nosu nesmím dostat ránu. Každý lehký dotek by tu léčbu ještě prodloužil a nos by mohl zůstat křivý.“

Většině hráčů hra s ochrannou mřížkou, kterou znají z juniorů, příliš nesvědčí. Výjimkou nebyl ani ústecký forvard. „Strašně mi to překáželo. S košíkem trénuji už od pondělí, ale ze začátku to bylo opravdu hrozné, pořádně jsem neviděl. I teď s tím mám problémy. Dneska jsem nahrával, viděl jsem žlutou barvu, ale pak jsem zjistil, že to byl jejich hráč. Je to horší, ale asi zvyknu a snad už to brzy odhodím,“ doufá.

I s mřížkou dokázal Rok Pajič proti Písku skórovat. V desáté minutě dorazil do brány vlastní střelu. Branka se nakonec ukázala jako vítězná. „Za ten gól jsem rád, ale hra ještě příliš ideální nebyla,“ svěřil se po utkání. „Výhra se počítá, ale musíme si ten zápas rozebrat a říct si, co jsme udělali špatně a co bychom měli udělat lépe.“

Lvi opět spálili několik tutovek, zejména ve druhé třetině však mohli děkovat Pavlu Francouzovi, že neinkasovali podruhé. „Čekali jsme nepříjemnou hru, hákování, sekání, bránění už od modré. Kdyby hodně otevřeli hru, asi by to pro ně bylo špatné. Trochu nás tím zpomalili a tempo pak nebylo takové. Tím pádem se začali dostávat do šancí a my také začali faulovat, protože jsme moc nebruslili. A to nebylo příliš dobré,“ uvědomuje si Pajič.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže