Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi mají za sebou úspěšný vstup do nové sezóny. S hokejisty z Tábora si poradili celkem snadno. Jako by se v tomto zápase hokejisté dohodli, že budou střílet góly jen hráči, jejichž příjmení začíná písmenem H. Nejdříve Hovorka, po něm Holomek a nakonec Hanzl. Ostatně i příjmení jediného táborského střelce začíná na H. Střelec druhého ústeckého gólu, Ondřej Holomek, si připsal vůbec svůj první ligový gól.

Ondro, máte za sebou první zápas v nové sezóně a první výhru. To je dobrý vstup do soutěže…
Ten vstup byl určitě hodně důležitý. Bylo důležité vyhrát první zápas a to se nám povedlo.

Tábor nepatří mezi úplné outsidery soutěže. Byla pro vás jeho hra hodně nepříjemná?
My jsme čekali už od začátku, že se na nás budou chtít předvést, že na nás vletí. A taky to potvrdili. První třetinu jsme zvládli výborně, bohužel jsme tam neproměnili některé šance. Tu druhou třetinu jsme šli už s výkonností dolu, ale naštěstí jsme přidali další gól a udrželi jsme to. Ve třetí třetině jsme je už k ničemu víceméně nepouštěli. Možná pak trochu v závěru, ale naštěstí to dobře dopadlo.

Právě ta druhá třetina se od první hodně lišila. Dlouho jste se nemohli dostat do šance. Bylo to tím, že vy jste polevili a Tábor zabral?
Určitě si v šatně řekli, že musí tu druhou třetinu začít jinak, víc bojovat. My jsme se nechali tou první třetinou trochu ukolébat. A než jsme se v té druhé třetině probudili, tak oni měli pár šancí, ale naštěstí je neproměnili.

Vaše lajna si dokázala vytvořit tlak, takže je vidět, že spolupráce funguje…
Tak já doufám, že spolupráce funguje ve všech lajnách, ne jenom v té naší (smích).

Vy jste vstřelil svůj první ligový gól za áčko. Vzpomenete si, jak se ta gólová situace seběhla?
Když nepočítám přípravné zápasy, tak je to můj první gól (úsměv). My máme nacvičený takový signál, že já sjíždím k bráně, když útočník vytahuje puk na modrou. Tak jsem tam dvakrát sjížděl, ale nevyšlo to. Až potřetí se to ke mně odrazilo a mně nezbývalo nic jiného než vystřelit na branku.

Už víte, kolik za ten gól zaplatíte?
Nevím. Ale myslím si, že je to asi pětistovka. Nejsem si jistý (smích).

Je vidět, že jste zapracovali na přesilovkách, takže vás trenér určitě za ně pochválil…
No, zapracovali jsme na přesilovkách, ale myslím si, že to ještě nebylo ono.

V příštím zápase vás čeká Chomutov. Nemáte z něj trochu obavy? Nebo se naopak těšíte?
Tak já osobně se určitě těším. Ten zápas je právě takový vyhecovaný. Takže já se na něj určitě těším.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže