Ú s t í n/L. - Již jen dva týdny zbývají do startu prvoligové soutěže. Ústečtí Lvi mají za sebou devět přípravných zápasů, zbývají poslední dva. Sportovní manažer Jaromír Šindel v našem rozhovoru prozradí, jaké má z přípravy pocity, jestli se dají očekávat v kádru ještě nějaké změny a mnoho dalšího.

Většina přátelských zápasů je odehrána. Co podle vás ukázaly?
Přípravné zápasy ukázaly, že tvář mužstva se mění. Oproti prvním zápasům se zlepšuje komunikace mezi hráči. Na začátku to hlavně v defenzivě nebylo příliš ideální, což bylo způsobeno i tím, že se tam protočilo hodně hráčů. Někteří z nich pak mužstvo opustili. Ale je vidět, že postupem času už se defenziva vylepšuje. Defenzivní činnost je základ úspěchu. Výsledky v této chvíli nejsou podstatné. Chtěli jsme sice vyhrát skupinu v Tipsport Cupu, ale bohužel jsme v těch zápasech s extraligovými týmy nevyhráli. Pokud chceme jít za svým cílem, měli bychom tyhle zápasy zvládat trochu lépe.

Zbývá odehrát dva přípravné zápasy. Nepřibude ještě nějaký?
Teď budeme hrát doma s Kadaní a příští čtvrtek v Litvínově. Další už pravděpodobně nebude. Tyto zápasy bychom měli odehrát v té sestavě, se kterou vstoupíme do ligy.

Dají se v dohledné době ještě očekávat nějaké změny v kádru?
Myslím, že v dané chvíli máme hráčů dost. Naopak jsme měli problém s tím, koho z mužstva dočasně poslat do Litoměřic. Nějaké příchody se v této době nejeví příliš reálně. Samozřejmě uvidíme podle vývoje soutěže a podle nabídky hráčů na trhu.

Dá se očekávat, že někdo z týmu ještě odejde na střídavé starty či hostování?
Netajili jsme se tím, že chceme, aby ti hráči hráli v extralize. Takže pokud bude zájem a můžu říct, že zájem trvá, jeví se reálně, že nějaký hráč na čas odejde a bude hrát extraligu. Pro hráče je přínosem, když budou hrát v soutěži, která je naším cílem. Zkušenosti se budou hodit.

Na brankářském postu jste se ze čtyř mužů rozhodli pro zkušeného Orcta a mladého Francouze. Už jste řešili, jak se budou v zápasech střídat?
O Salfického měla zájem Plzeň, tam to bylo nejrychlejší rozhodování. Dušan je v Plzni, ale můžeme ho použít kdykoliv. Orct podával podle mě v loňské sezóně hodně dobré výkony. Fiala bohužel marodil, což byl hlavní důvod, proč jsme ho dali tam, kde bude pravidelně chytat. To, jak se budou brankáři střídat, záleží na Petru Rosolovi.

Nejvíce hráčů posíláte do Litoměřic. Počítáte i do budoucna s takto rozsáhlou spoluprácí?
Jsme ve spřáteleném vztahu. S Litoměřicemi chceme i nadále spolupracovat. Mají o naše hráče zájem a pro hráče je samozřejmě lepší, když je v pravidelném herním vytížení. I do budoucna, v případě postupu do extraligy a udržení Litoměřic, by to bylo ideální spojení. V současné chvíli je v Litoměřicích sedm až osm našich hráčů, takže ta vzájemná utkání budou o to zajímavější a o to nebudou snadnější.

Hned ve druhém kole čeká tým derby s Chomutovem. Je podle vás dobře, že se týmy poměří takhle brzy?
Myslím si, že zápasy s Chomutovem budou mít náboj až v závěru. Těch loňských sedm zápasů ukázalo, že soupeři jsou velmi vyrovnaní a rozhodují maličkosti. Na druhou stranu, protože je to je začátek soutěže, tak to bude takové měřítko, jak na tom týmy jsou, jak jsou připravené na začátek soutěže. Začátek ligy je hrozně důležitý, protože mužstvo se potřebuje dostat do nějakého herního klidu a dostat se do pozic, do kterých patří.

Nepodařilo se vám prosadit model rozšířené baráže. Budete za něj bojovat i nadále, nebo se snažíte vymyslet něco jiného?
To, že se nám to nepodařilo prosadit, je jen ukázka toho, že se nás extraliga bojí. Myslím si, že se bojí oprávněně, protože oba týmy mají svou sílu. Myslím, že to nakonec nemusíme být pouze my. Může to být i Olomouc nebo třeba Znojmo. Hráčů, kteří jsou schopni hrát mezi extraligou a první ligou, je na trhu celkem dost. Extraliga byla bohužel silnější. Ten lobbing tam funguje, mají jednotné postavení a musejí táhnout za jeden provaz. To ale neznamená, že s tím každý klub v extralize souhlasí. Takže cestou je pokusit se přesvědčit i další kluby extraligy. Tento systém bychom určitě chtěli prosadit, protože je zajímavější. Podporovali bychom ho i případě našeho postupu. Cesta postupu, respektive sestupu je otevřená pro více mužstev a divácká odezva je úplně jiná, než když soutěž končí v březnu. Myslím si, že baráž "čtyři-čtyři", kterou navrhoval Robert Kysela, by byla hodně atraktivní.

Jistě potěšující zprávou pro fanoušky Ústeckých Lvů je skutečnost, že sportovní manažer Jaromír Šindel bude mít od příštího týdne stálou rubriku "Ptejte se". "Fanoušci se můžou ptát na cokoliv, co se týká mužstva, výměn hráčů, aktuální výkonnosti, postavení mužstva. Prostě na vše, co se co spadá do sportovní stránky týmu, soutěže, případně jiných lig nebo třeba i baráže," vzkazuje Šindel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže