Ú s t í n/L. - V pátém finálovém zápase se do chomutovské branky postavil opět Miroslav Hanuljak. V předchozích třech duelech, kdy stál Hanuljak v brance, ho Ústečtí Lvi překonali osmkrát. Teď si k tomu připsali ještě další čtyři trefy a díky nim nakonec vyhráli a získali mečbol. „Od druhé třetiny jsme hráli hrozně špatně dozadu, udělali jsme zbytečné chyby a soupeř nás potrestal,“ zhodnotil dnešní zápas Hanuljak.

Když se podíváme na dnešní zápas. Byl z vašeho pohledu hodně těžký?
Určitě to byl těžký zápas. Hlavně to byl důležitý zápas a my to budeme mít doma hodně těžký, když budeme muset odvracet ústecký mečbol. Myslím si, že jsme odehráli docela dobře první třetinu a v té druhé třetině jsme trochu propadali a Ústí tam mělo několik šancí, ze kterých pak dalo góly.

Co myslíte, že dneska rozhodlo?
Přesně jak jsem říkal. My jsme se soustředili na první třetinu, abychom jí uhráli co nejlépe, nejlépe nula nula, to se nám podařilo. Ale od druhé třetiny jsme hráli hrozně špatně dozadu, udělali jsme zbytečné chyby a soupeř nás za to potrestal.

První třetina zůstala bez gólu. Bylo to tím, že jste se více soustředili na obranu? Že jste nechtěli nechávat tolik prostoru, aby Ústí mohlo útočit?
Tak to jsme nechtěli celý zápas (smích). Ale samozřejmě jsme věděli, že na nás bude Ústí nažhavený, že na nás budou chtít první třetinu vletět. Chtěli jsme jí hrát na nula nula, to se podařilo, ale pak zápas nevyšel podle našich představ.

Ve 2. třetině jste dostal dva góly. Myslíte, že to byla chyba obránců? V případě toho druhého gólu určitě, když tam obránci nechali Zemana samotného a on mohl v klidu zakončovat…
Já nevím, jestli vyloženě obránci. Vím, že to bylo dva na dva nebo dva na tři. Ale určitě to byla naše chyba.

Ústí mělo dobrý vstup do 3. třetiny. Nezaskočilo vás to trochu?
Ani nezaskočilo. My jsme na ně chtěli vletět taky. Nepodařilo se to. Myslím si, že jsme dneska neměli takovou tu šťávu. Prostě to nebylo ono.

Co se vám honilo hlavou za stavu 3:1?
No co se nám honilo hlavou… určitě to, že budeme hrát ještě doma (úsměv). Každopádně jsme to ještě chtěli otočit, ale myslím si, že všichni viděli, že jsme nebyli ve své kůži.

Nerezignovali jste trochu, když byl stav 4:1?
Možná malinko jo. Určitě jsme to chtěli otočit, ale v těch hlavách to bylo, že budeme hrát ještě doma a tam musíme vyhrát.

Vnímáte, když na vás fanoušci pokřikují?
Musím říct, že ani nijak zvlášť ne. Samozřejmě člověk ví, že tam jsou ty lidi. Ví, jaká je ta atmosféra, ale nijak zvlášť to nevnímám.

Jak jste na tom se silami? Budete jich mít dostatek, abyste odvrátili ústecký mečbol?
Já doufám, že jo. Já jsem o tom přesvědčený, protože si myslím, že letní příprava s panem Rulíkem… nic horšího asi není, takže natrénovaný fyzicky určitě jsme.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže