Ú s t í n/L. - Vrchlabí patří do okruhu celků, které dokáží ústecký Slovan potrápit. Poznali jsme to i před téměř dvěma týdny, kdy tým z Krkonoš překvapivě lídra první ligy na domácím ledě obral o všechny body. Jestli tentokrát Ústečtí Lvi složí na horském ledě reparát, poznáme ve středu 30.prosince od 18:00.
26-4-1-3 celková bilance 12-2-5-15
1. postavení v tabulce 11.
87 získané body 45
136:64 skóre 91:96
12:1 (Tábor) nejvyšší výhra 6:1 (Havířov)
0:5 (Benátky) nejvyšší prohra 4:8 (Třebíč)
1 utkání bez vstřelené branky 0
5 utkání se shut-outem 3
Jan Alinč; 31b (11+20) nejproduktivnější hráč Martin Filip; 30b (9+21)
Pavel Janků; 16 nejlepší střelec , Ladislav Gengel, Jan Čaloun; 10
Jan Alinč; 20 nejvíce asistencí Martin Filip; 21
Zbyněk Sklenička; 77 nejtrestanější hráč Kamil Tvrdek; 48
Zdeněk Orct 93,95 %; Dušan Salfický 91,35 % úspěšnost brankářů Petr Ševčík 92,19 %; Radovan Biegl 91,15 %
Zdeněk Orct 1,73; Dušan Salfický 2,33 průměr inkas. branek Petr Ševčík 2,66; Radovan Biegl 2,81

Aktuální forma obou celků

Ústecký Slovan pokračuje v nastoupeném trendu. Od poslední porážky právě na ledě Vrchlabí pětkrát zvítězil a pravidelně navyšuje svůj náskok na čele tabulky. Na divoké kanonády s Havlíčkovým Brodem, Táborem nebo Kadaní navázal těsným pondělním domácím vítězstvím nad Znojmem. Odpor soka z jihu Moravy zlomil až v závěru utkání. Slovan se dlouho nemohl vypořádat v Ústí tradičně skvěle chytajícím Horčičkou. Po řadě velkých příležitostí ho poprvé překonal až Jan Alinč. Svěřenci kouče Neliby však brzy srovnali. Znojmo poté ještě vedlo 2:1 a 3:2. Neubránilo se však velkému ústeckému závěrečnému náporu, kdy nejprve srovnal Milan Mikulík a čtyři minuty před koncem rozhodl vánoční střelec Andrej Novotný.

Vrchlabí je velmi nevyzpytatelným soupeřem. V současné době se v tabulce nachází na jedenácté pozici. Jeho cílem je postoupit do play-off a vyhnout se nepopulárnímu play-out. Od účasti ve skupině o záchranu ho dělí pouhé čtyři body. Horalové jsou ovšem také stále v úzkém kontaktu se středem tabulky a podle teoretických předpokladů by je postup do předkola play-off neměl minout. Tým trenéra Josefa Řeháčka se umí namotivovat v soubojích s favority k maximálnímu výkonu, současně dokáže překvapivě padnout. Zápasy Vrchlabí bývají jako na houpačce. Po skalpu Ústí však na něj padl herní útlum. Dokázal si poradit pouze s Chrudimí. Jinak přidalo čtyři porážky: s Berounem, Havlíčkovým Brodem, Jihlavou a nakonec Olomoucí.

V pondělním a současně posledním letošním střetnutí na ledě soupeře proti olomoucké Moře dokázali vrchlabští hokejisté odpovědět na úvodní branku Selingra a zásahem Gajovského v posledních okamžicích první třetiny se dokonce dostali do vedení. Nadějně rozehraný duel však do vítězného konce nedotáhli. Kohouty nasměroval k obratu Kucharczyk a po dalších brankách Tomajka a Mikela nebylo co řešit. Nic už nezměnil ani druhý gól Gajovského těsně před závěrečnou sirénou.

Opory Vrchlabí

Nebezpečím pro soupeře bývá tradičně Martin Filip (9+21). Nejproduktivnější hráč týmu a dvanáctý hokejista prvoligového kanadského bodování plní předsezónní předpoklady. Jeho výsadou je týmové pojetí hry. Po vzoru Martina Straky má přehled o hře a vysílá spoluhráče do zajímavých útočných pozic. Proto není divu, že na vizitce někdejšího hráče Pardubic, Plzně nebo Litvínova má drtivou převahu počet gólových přihrávek než samotných zásahů.

Na ledě nelze přehlédnout ani Ladislava Gengela (10+15) nebo zkušeného obránce Tomáše Pácala (3+4). Ústecký fanoušek jistě pozná bývalého hráče Lvů Tomáše Klimta a samozřejmě Pavla Kříže, jenž působí ve Vrchlabí v rámci hostování právě z ústeckého klubu. Jestli i Jana Čalouna, zůstává velkým otazníkem. Bývalá ikona žlutomodrého klubu vynechala v poslední době již řadu zápasů a na soupisce se neobjevila ani v minulém kole v Olomouci.

Produktivitě obránců vévodí Jiří Matějíček (7+9). V brance dostávají prostor Petr Ševčík s velezkušeným hokejovým doyenem Radovanem Bieglem.

Předchozí vzájemný duel

O třetí letošní ústecké venkovní porážce se především postaral vrchlabský brankář Petr Ševčík a bývalý hráč Lvů Tomáš Klimt. Zatímco domácí gólman neuvěřitelnými zákroky přiváděl ústecké střelce k zoufalství, Klimt dvěma gólovými zásahy nasměroval tým z Krkonoš k nečekanému vítězství. V samém závěru se prosadili i žlutomodří. Trefa Martina Šagáta v oslabení ale pouze kosmeticky upravila konečný výsledek na 1:2.

Sestavy z posledních zápasů

Ústí n.L.: Salfický - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, O. Kříž, Vobořil, Novotný, Sklenička - Janků, Alinč, Šaffer - Hovorka, Pajič, Kloz - Šagát, Hanzl, Heřman - M. Pšurný, Mikulík, R. Pšurný.

Vrchlabí: Ševčík (Biegl) - Matějíček, Novajovský, Bendík, Hanzl, Chmelíř, Hrach - Kříž, Filip, Rusnák, Gengel, Hubáček, Klimt, Andres, Gajovský, Mikšovský, Látal, Zima, Hruška

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže