D ě č í n - Mužstvo Ústeckých Lvů od pondělí trénuje na ledě. Rekonstrukce stadionu jim ale komplikuje situaci a musí každý den dojíždět do Děčína, kde tráví celý den. My jsme se na část takového dne zajeli podívat a položili i několik otázek trenérovi Pavlu Hynkovi.
Ráno v 8:00 je sraz na parkovišti zimního stadionu a v 8:15 se autobusem vyráží směr Děčín. Na tamnějším zimním stadioně mají pronajaté dvě šatny, protože se do jedné nevejdou. Přípravu na ledě totiž absolvuje 33 hráčů, proto musí být rozděleni do dvou skupin. Mezitím co jedna posiluje, druhá se prohání na ledě a naopak. Až při druhé fázi tréninku se na ledové ploše sejdou všichni. Plán středečního dne vypadal následovně:
I. fáze
1. skupina
9:20 - 10:00 posilovna
11:05 - 12:05 led
2. skupina
9:55 - 10:50 led
11:20 - 12:00 posilovna
Oběd
12:30
Odpočinek
13:30 - 15:30, sraz ZS v 16:15
II. fáze
17:00 - 18:30
Odjezd
19:15

Jednotlivé pětky pro tréninky na ledě jsou složeny takto:
I. skupina
Vála, Drábek - Fink, Koudelka, Hodek
Kubeš, Kříž - M. Tvrzník, Volráb, Buďa
Klement, Kratochvíl - Gottfried, Svoboda, Wagner
2. skupina
Mazanec, Pavlas - Kudrna, Sýkora, Jankových
Kočí, Staněk - D. Tvrzník, Jelínek, Švík
Sádovský, Kaltenböck - Látal, Kloz, Bašta

Hráči se sunou z autobusu...

Patrik Fink si v útrobách stadionu připravuje "nádobíčko".

Hráči se protahují před tréninkem...

...a Lukáš Sáblík o kousek dál také.

Čtveřice Buďa, Zikmund, Drábek, Koudelka se u toho i náležitě zasmějí...

...za chvíli je totiž čeká koncentrace na trenérovy pokyny a...

...pak už jen jejich realizace, na snímku střílí Hodek

Klasická herní situace 3-2.

Po tréninku je únava znatelná všude, Martin Volke leží na ledě...

...ostatní se protahují, Ondřej Kubeš doplňuje tekutiny a otírá pot.

A trénink končí, hráči se trousí do šaten, Hodek a Drábek v popředí

Pavel Hynek uprostřed kluziště. O kousek níž s ním najdete rozhovor...

Rozhovor s Pavlem Hynkem

Vy jste v pondělí poprvé stoupli na led a navázali tak na suchou přípravu. Jak jsou hráči připraveni?
Já si myslím, že docela dobře. Dělali jsme Wingate testy a většina kluků se v porovnání z předchozími výsledky zlepšila. Já jsem s letní přípravou spokojený, ať už jde o kondiční základ, který hráči mají, zdravotní stav hráčů nebo nasazení a přístup jednotlivců. Pro nás je ale hlavně důležité, že posily, které jsme chtěli, do týmu přišly, že se přípravy zúčastnila většina hráčů, kteří jsou teď s námi na ledě a mužstvo je už z větší části hotové.

Omezuje vás hodně příprava v Děčíne?
Je to docela nepříjemné, protože pěti hodinami tréninku tu zabereme celý den. Navíc se tu musíme někde ubytovat, stravovat, musíme se sem nějak dopravit a to všechno stojí peníze. Nicméně my můžeme být rádi, že máme vůbec kde trénovat. Ty dva týdny to tu vydržíme, potom už by měla být hotová v Ústí alespoň plocha a sem bychom jezdili jen k přípravným zápasům.

Mluvil jste o zranění, jak se připravovali Václav Drábek s Ondřejem Křížem a co je s Petrem Lipinou, který se na ledě neobjevil?
Ondra Kříž i Venca Drábek už s námi na ledě trénují a zatím si na nic nestěžovali. Jejich suchá příprava ale probíhala podle jiného plánu. Ondra vynechal atletickou část úplně a Venca se o ni občas snažil, ale ozývala se třísla. Oba tedy sprinty a dlouhé běhy nahradili výjezdem na kolo, spiningem, posilovnou. A Petr Lipina si během třítýdenní dovolené při individuální přípravě poranil nárt. Nevypadá to na vážné nebo dlouhodobé zranění, ale týden až čtrnáct dní klidu to chtít bude.

Teď se v přípravě objevuje přes 30 hráčů. Kdy se bude kádr zužovat a kdy vykrystalizuje konečná sestava?
Ta selekce bude probíhat postupně už od příštího týdne, protože trénovat v tomhle počtu je docela náročné a nevýhodné. Příští týden nás tedy opustí jedna pětka a zbylých pět budeme protáčet v přátelských zápasech. Konečná sestava by měla dozrávat v druhé polovině srpna. Otázka ale je, jestli nepřijde ještě nějaký hráč na zkoušku nebo se jiným způsobem do nynějšího složení nezasáhne.

Průměrný věk jádra mužstva je 26 let, což je považováno za optimální. Jak jste vy spokojen s bilancí zkušenosti a dravého mládí?
Je dobře, že je naše mužstvo celkem vyvážené a není složeno jen z ostřílených borců. Máme tu i nadějné mladíky a hráče, kteří se pohybovali na hranici extraligy a vypadli z ní. A jsem rád, že se mi u těchto hráčů potvrdil předpoklad fyzické připravenosti.

A jaké budou ambice Ústeckých Lvů v příští sezoně?
Já věřím, že s takhle složeným kádrem budeme schopni hrát špičku první ligy. Ale mluvit o tom je brzo, ještě jsme ani nehráli žádný přátelák. Po polovině soutěže budeme vědět, jaké je rozložení sil týmů, ale do té doby může soutěží zamávat výluka NHL. Je to ještě daleko.

Obáváte se nového systému dvaapadesáti kol?
Já si spíš myslím, že to bude výhoda pro mužstva, která mají dostatečně široký kádr a která jsou dobře fyzicky připravena. Je to systém, který si odhlasovalo vedení první ligy a bude stejný pro všechna mužstva. Jestli budeme unavení my, stejně tak budou i soupeři.
Děkuji za rozhovor.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže