Ú s t í n/L. - Sedmé kolo 1. hokejové ligy stráví Ústečtí Lvi na ledě Chrudimi. Celku, který loni zazářil z pozice nováčka, se letos příliš nedaří, v šesti zápasech posbíral šest bodů, což stačí jen na jedenácté místo. Lvům se zatím letos venku daří lépe než doma. Na cizích stadionech doposud Ústečtí neztratili ani bod. Papírové předpoklady ovšem někdy klamou, raději tedy zápas sledujte prostřednictvím online přenosu v sobotu od 18:00.

Loňská sezóna

Před dvěma roky hrál tým Chrudimi 2. ligu, po veleúspěšné sezóně, kdy nasbíral pouze tři prohry, prosvištěl východočeský rychlík o soutěž výš. Zatímco většina nováčků se pěkně nadře na to, aby se v nové lize udržela, Chrudim si s přehledem udržela páté místo (80 bodů, 22 výher, sedmibodový náskok na Hradec Králové). V předkole play of se střetla s dvanáctými Benátkami nad Jizerou a navzdory všem papírovým předpokladům, ve třech zápasech soupeři podlehla. Benátky následně vypadly ve čtvrtfinále, které sehrály s Ústeckými Lvy. Až na výpadek z konce sezóny se tedy v případě Chrudimi dá mluvit o povedeném vstupu do 1. ligy.

Změny v kádru

Chrudim tradičně těží ze spolupráce s extraligovými Pardubicemi. Pro tuto sezónu získala brankáře Koutského, zatím ale neměl příležitost vyniknout, ve čtyřech zápasech inkasoval čtrnáct gólů, úspěšnost jeho zákroků je pouze 86,79 %. Východočechy opustilo pět obránců. V současné době jich mají na soupisce pouhých osm, mezi nimi i ústeckého Martina Vágnera, jenž u nich hostuje do konce sezóny. S Michalem Šedou zatím patří k nejlepšímu, co chrudimská defenziva nabízí. Útok zůstal víceméně stabilní. Nejlépe si zatím vede Jan Šeda s osmi body za tři branky a pět asistencí. Dalším hráčem, který není ústeckým fanouškům neznámý, je Tomáš Martinec (loni nasbíral 37 kanadských bodů).

Vstup do sezóny

Jak už bylo řečeno, letošní vstup do soutěže se chrudimským hráčům nedaří zrovna na výbornou. Důkazem je toho jedenáctá příčka a pouhých šest bodů za dvě výhry. Obou dosáhly na venkovních stadionech, neprve loupily v Havířově, později v Berouně, kde se jim podařilo udržet čisté konto. Jenže ve zbylých utkáních inkasovali dvacet gólů, což je o jeden víc, než zatím vstřelili Ústečtí. Aktuálně ve dvou nejbližších zápasech se těžko dostaví zlepšení, Chrudimští pochybují, že proti Ústí a Znojmu něco zmohou. I když kdo ví…

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický – Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, O. Kříž, Vobořil, Gýna, Sklenička - Šagát, Mikulík, Heřman – Janků, Alinč, Pazourek – Mrázek, Pajič, Dragoun - M.Pšurný, P. Kříž, R.Pšurný.

HC Chrudim: Růžička (40. Koutský) - Mocek P., Toužimský, Martinec, Blažek, Procházka, Zadina, Suchý, Mocek D., Bělohlávek, Semorád, Žák, Král, Jindřich, Buchtele, Šeda J., Vágner, Šeda M., Bláha, Charousek.

Ostatní zápasy 7. kola

Havlíčkův Brod – Vrchlabí
Kadaň – Havířov
Znojmo – Tábor
Chomutov – Olomouc
Beroun – Jihlava
Třebíč – Benátky nad Jizerou
Hradec Králové – Salith Šumperk

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže