Ústí n/L - Posilování útočných řad ve Slovanu nekončí! Na sever Čech zamířil totiž útočník Jan Alinč! Dlouholetý hráč Litvínova má za sebou čtyřleté veleúspěšné účinkování v neměcké nejvyšší soutěži. "Jan Alinč podepsal s naším klubem dvouletou smlouvu a máme radost, že se nám podařilo jeho příchod realizovat," řekl na úvod tiskový mluvčí klubu Přemysl Zeman.

Profil Jana Alinče

Jan Alinč je litvínovským odchovancem, který svůj tým v sezóně 1995-96 dovedl až do finále extraligy proti Vsetínu. V roce 1994 se zúčastnil olympijských her v Albertvillu. Titul mistra světa mu pomohl k prvnímu zahraničnímu angažmá ve finském celku Ässät Pori. Tam vydržel rok a půl, ovšem zůstal trochu za očekáváním, a tak se vrátil do Litvínova. Na severu Čech dohrál sezónu ve velkém stylu.

V létě zamířil do Skandinávie znovu, tentokrát do Švédska. Jeho zaměstnavatelem se stal celek MoDo, v jehož juniorské kategorii donedávna působil Miloslav Hořava. Po jedné sezóně v Litvínově si ho vyhlédl spolu s dalšími Litvínováky Vladimír Růžička a přestoupil do Slavie. V červenobílém dresu odehrál vynikající sezonu, v níž si udržel průměr vyšší než jeden bod na zápas. V průběhu následující sezóny 2001/02 se mu už tolik v Edenu nedařilo, a tak se uskutečnila výměna dvou exkluzivně placených kapitánů s Karlovými Vary - za Alinče směřoval do Slavie Ondřej Steiner.

Karlovy Vary o něj měly nadále zájem, ovšem Litvínov nabídl Alinčovi lepší podmínky. V sezóně 2002/03 se mu však příliš střelecky nedařilo, a tak ho vedení chemiků vyměnilo do Sparty za Richarda Žemličku. Trenér Sparty Alois Hadamczik o něj však neměl zájem, proto ho Sparta uvolnila do Karlových Varů, které převzaly hráčovu smlouvu. Zde se jeho mise naplnila na sklonku sezóny 2005/06, kdy odchází do německého celku Kölner Haie.

Po skončení ročníku se upsal na dva roky Tučňákům z Krefeldu. V každé z těchto dvou sezón si dokázal připsat více jak jeden kanadský bod na zápas. I když měl v Krefeldu Alinč smlouvu na další sezónu, nabídce EV Duisburg neodolal. Jenže v nejhorším týmu německé DEL si moc hokejové radosti neužil. I tak stojí zmínit jeho statistiky z poslední sezóny. V dresu Duisburgu odehrál 45 utkání, vstřelil 15 branek a připsal si 18 asistencí. Trestoměřiči si mohli u jeho jména zapsat 70 trestných minut.

Další kroky Jana Alinče budou v dresu Ústeckých Lvů

Na další hokejový čas se spojí osud Jana Alinče s týmem Ústeckých Lvů. A vzhledem k hráčově vizitce, je jasné, co se bude od rodáka z Loun očekávat. „Jde o hráče, který by měl patřit ke klíčovým postavám našeho týmu. Slibujeme si od něj produktivitu a zároveň věříme, že bude vzorem pro naše mladé hráče,“řekl Přemysl Zeman.

Jan Alinč se připojil k týmu Slovanu dnes dopoledne, kdy ve Zlatopramen Areně poprvé vyzkoušel ústecký led.

Foto TOP: hokej.sport.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže