Ú s t í n/L. - Předlouhá se zdá pauza před čtvrtfinále play off, ve kterém Ústí narazí na Benátky. Díky tomu hledají příznivci ústeckého hokeje alternativní výplň volného času. V neděli 8.2. například navštívili regionální derby Litoměřic a Roudnice nad Labem. Zřejmě největším lákadlem pro ně byla nová posila Litoměřic, bývalý kapitán Lvů a oblíbenec příznivců žlutomodrých Milan Antoš. Ten se taky podílel na výhře svého nového zaměstnavatele, přesně zamířil dvakrát.
Famózní přestřelku mohla sledovat početná skupina fandů Slovanu, kteří se vydali v neděli 8.2. do Lovosic, kde se utkali regionální rivalové z Litoměřic a Roudnice. Zápas měl pro Ústečany speciální náboj zejména díky tomu, že velká část současného kádru týmu s kalichem ve znaku dříve působila právě v Ústí. Nejvíce byli zřejmě příznivci žlutomodrých zvědavi na novou akvizici Litoměřic - bývalého kapitána Lvů Milana Antoše. Jaké řízení osudu ho vůbec přivedlo do druholigového celku města na Labi? „Můj dlouholetý kamarád zde vlastní firmu a ten mě požádal, respektive se mě zeptal, jestli bych zde nechtěl hrát. Já jsem na to na stará kolena kývnul,“ zmínil Antoš cestu na další severočeskou štaci.

Regionální derby sledoval na druholigové průměry úctyhodný počet fanoušků. A to zejména když přihlédneme k faktu, že domácí hráli v exilu a od jejich domovské štace je dělilo několik kilometrů. „Dnes přišla opravdu hezká návštěva a já jsem moc rád. Hlavně mě překvapilo, kolik lidí dorazilo z Ústí. Celkově byl počet diváků fantastický, tisíc lidí, to je hezké číslo,“ kvitoval Antoš s povděkem kvalitní atmosféru na lovosickém stánku ledních sportů.

Jak už bylo naznačeno, do Lovosic dorazila početná skupina fanoušků z Ústí nad Labem, kteří se rozhodně neztratili. Naopak, po celý zápas s chutí fandili ofenzivní hře obou týmů a nevynechali jedinou příležitost k pozdravení svého oblíbence s číslem 51 na dresu. „Bylo to velmi příjemné. Já mám k Ústí stále silný vztah, přece jen jsem tam něco odehrál a něco dokázal. Takže bylo hezké vidět opět ústecké fanoušky,“ chválil viditelně příjemně překvapený útočník nečekanou delegaci z krajského města.

Antoš prožil v Ústí nad Labem hezkých pár zápasů a jistě má na co vzpomínat. Je tedy nabíledni, že alespoň minimální vazby na předchozí působiště přetrvaly. „Já si s klukama z týmu stále telefonuju a Ústí velmi fandím. To je bez debat. Protože pro mě je Ústí stále srdeční záležitostí. Osobně si myslím, že by se mělo dostat do baráže a že se tam nakonec i dostane. Dále v baráži to pak bude těžké, vždy je to trochu loterie. Tam už nejsem schopen tipnout, jak budou zápasy vypadat.“

Sympatického hráče si ústecké angažmá dokázalo získat natolik, že hodlá snažení svého bývalého klubu v play off sledovat osobně. „Určitě počítám s tím, že se přijedu podívat. Teď se pravděpodobně pojedu podívat na Slovan do Benátek. A jakmile je přejedou, s čímž by podle mého názoru neměl být problém, odhaduji to na 4:0 na zápasy, tak se následně přijedu podívat na semifinále,“ naznačil svůj odhad průběhu vyřazovacích bojů druhé nejvyšší soutěže.

A jak Antoš vyřešil dojíždění do svého nového působiště? „Já jezdím do Litoměřic vpodstatě jen na zápasy, někdy na nějaký ten trénink. Teď jsem zde teprve poněkolikáté a žádný problém s tím nemám. Po dálnici je to nyní přece jen kousek. Navíc mám momentálně rodinu v Litoměřicích, čímž se spojuje příjemné s užitečným,“ ukončil rozhovor, který následoval velmi vydařenému střeleckému koncertu litoměřických hráčů.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže