Ú s t í n/L. - Velkou radost udělal mnohým fanouškům Lvů návrat slovenského útočníka Marka Hovorky. Sympatický forvard se vrátil do města na Labi takřka po roce a pokusí se zde zanechat co nejlepší dojem. „Byl bych nejradši, kdyby se nám podařilo odčinit to, co se nám v loňské sezoně stalo,“ řekl Hovorka během vůbec prvního rozhovoru po návratu do Ústí. Jeho fanoušci budou mít možnost ho vidět poprvé mezi žlutomodrými již během zápasu s Jihlavou.
Mohl by ses ještě vrátit k loňské baráži?

Ta baráž proběhla tak, jak proběhla. Dodnes na to vzpomínám. Myslím si, že to mohlo dopadnout jinak, než to dopadlo. Je těžké cítit, že jste vypadli z extraligy a nepomohli týmu tak, aby se v ní udržel. Každopádně jsem zpět v Ústí a doufám, že to odčiním.

Jak probíhal po konci sezony tvůj přestup do Martina?

Do Martina jsem odcházel s velkým očekáváním, kontaktovali mě tuším už během března s tím, že by byli rádi, abych u nich hrál. Říkali, že mě měli vytipovaného, ale opak byl podle mého pravdou. Ano, přípravné zápasy mi moc nevyšly, ale samotná liga je o něčem jiném. Když už mě měli vyhlédnutého, čekal jsem, že ví, co ode mě mají čekat a co ode mě čekají. Nakonec jsem ale necítil podporu. Vím o sobě, že jsem hráč, který má nějaké chyby, na druhou stranu si myslím, že jsem se je snažil odstranit. ... Ke konci jsem se v Martině dost trápil a přestup do Ústí pro mě byl optimálním řešením.

Jaké byly vztahy v kabině?

V tom rozhodně nebyl problém. Se spoluhráči jsem v žádném případě problém neměl, naopak.

Takže byly problémy s trenérem?

Byly tam nějaké neshody, ale k tomu bych se nerad vracel.

V průběhu září se za tebou přijelo podívat několik fanoušků z Ústí, to je vzhledem k vzdálenosti poněkud nezvyklé...

Dodnes na to bývalí spoluhráči z Martina vzpomínají. Nikdy nezažili, aby přijeli fanoušci povzbudit jednoho hráče z takové dálky. Ke všemu z jiné země. I to svědčí o tom, že jsem v Ústí asi "nepásl krávy", ale snažil jsem se hrát hokej. A fanoušci to zřejmě dokázali vycítit.

Kdy jsi poprvé pomyslel na to, že v Martině nejsi úplně spokojený?

První problém v mém angažmá přišel začátkem ligy, kdy jsem moc nehrál a přišel jsem za vedením s tím, jestli je nějaká možnost to řešit. Jestli by nebyla alespoň možnost jít někam na hostování. Jsem přece jen mladý hráč ve vývinu, který potřebuje hrát, aby měl možnost se zlepšovat. Nicméně vedení to neustále zamítalo a zamítalo. V té době mi došlo, že takhle fungovat nechci a zeptal jsem se, jestli by mě nemohli uvolnit někam jinam.

Jak probíhal tvůj přestup do Slovanu?

Všechno šlo velmi rychle. Celou sezónu jsem byl v kontaktu s určitými lidmi z Ústí. Ti se celou dobu ptali, jak to se mnou vypadá. A když jsem v Martině skončil, v Ústí se to rychle dozvěděli. Nakonec to vyšlo, za což jsem moc rád a děkuju lidem odsud. Přece jen je pro mě Ústí srdeční záležitostí.

Jaké máš po příchodu do Ústí očekávání?

Je to trochu něco jiného, než když jsem přišel do Slovanu loni. To jsem byl herně v pohodě, teď jsem trochu v krizi, ale doufám, že se z toho rychle dostanu. Zatím mám výborné pocity z tréninku, z vedení, z přístupu lidí okolo hokeje. A to pro mě hodně znamená.

Přišel jsi pod respektovanou trenérskou dvojici Hořava - Votruba, jaké z nich máš pocity?

Jsou to zkušení trenéři, co už mají něco za sebou. Podle jednoho tréninku se to těžko hodnotí, ale mám z obou mimořádně dobré pocity.

Dostal jsi se do týmu, který je v herní pohodě a figuruje na prvním místě tabulky. To je sympatické, ne?

No to samozřejmě! Na druhou stranu se těžko naskakuje do rozjetého vlaku. Bude záležet jen na mě, jakým způsobem se do týmu propracuju.

Už se na tréninku řešilo, v jaké pětce nastoupíš?

Dneska jsem trénoval se Šáfou (Adamem Šafferem) a Heřmim (Janem Heřmanem) a zdá se, že budu hrát s nimi.

Jak vidíš jako nově příchozí cíle současného kádru?

Samozřejmě bych byl nejradši, kdybychom odčinili to, co se nám v loňské sezoně stalo a abychom se mohli podívat do očí těm, co se nám loni vysmívali.

Podepsal jsi smlouvu do konce letošního roku, máš zájem v Ústí zůstat i v případě, že nepostoupí zpět do extraligy?

Já jsem dneska rozmlouval s panem Kyselou a i na toto padla otázka. Odpověděl jsem, že se tomu vůbec nebráním. Rád bych zůstal v Čechách i dále. Z mého dosavadního působení na Slovensku jsem bohužel poměrně znechucený, z té hokejové veřejnosti, která tam funguje... Nebylo tam všechno optimální a já jsem rád, že jsem pryč a mám velkou možnost ukázat v Ústí, co ve mně je.

Domů to máš přece jen daleko, jak budou z tvé strany probíhat vánoční svátky?

Jsme velmi rodinně založení a i kdybych měl na Vánoce jet domů na otočku, tak přijedu. Je to pro mě velmi důležité.

Už jsi stihl nakoupit dárky?

Zatím jen pro sestru (smích).

Zastaví se za tebou občas v Ústí rodina?

Otec se jezdil dívat na barážové zápasy, kdy jsme hráli s Boleslaví. Na poslední smutný zápas, kdy jsme prohráli 1:7, se přijela podívat i mamka.

Není ti přece jen trochu líto, když budeš tak daleko od domova?

Za ta léta si doma už asi zvykli. Ale samozřejmě o mě mají starost, obzvlášť, když jsem takhle daleko. Sem tam zavolají a řeknou, abych se koukal zase ukázat.

Na závěr - chceš něco vzkázat ústeckým fanouškům?

No pár už jsem jich potkal, i když to bohužel nebyli zdaleka všichni. Moc jsem se na ně těšil... Už jen pro ně se budu co nejvíce snažit a doufám, že pochopí to, že jsem delší dobu nehrál naplno a budu zřejmě potřebovat trochu času, abych se dostal do herní pohody a hrál to, co si ode mě slibují. Ale budu se pro ně snažit co nejvíce.

Děkuji za rozhovor a ať se ti zpět v Ústí daří!
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže