Ústí n. L. - 3. kolo první ligy je na programu ve středu 17. září. Po úspěšné výpravě na led brněnské Komety se tentokrát Ústečtí Lvi představí ve Zlatopramen Areně proti nováčkovi druhé nejvyšší soutěže, týmu HC Chrudim. Pod drobnohledem fanoušků se tak ocitnou hokejoví komentátoři Martin Hosták a David Pospíšil. V bráně soupeře se představí Martin Růžička, mladoboleslavský strůjce barážového vítězství. Pozornost fanoušků bude jistě věnována i Tomáši Martincovi, který poslední dvě sezóny strávil v našem týmu. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hod.

Souboj hokejových odborníků

Všichni fanoušci hokeje je znají z televize, kde v přenosech z O2 extraligy a reprezentačních akcí komentují nebo rozebírají akce jiných hokejistů. Tentokrát jejich umění budete moci zhlédnout Vy. Martin Hosták a David Pospíšil zvládli v loňské sezóně nejen okomentovat zápasy z naší nejvyšší soutěže, ale také velkou měrou pomohli své Chrudimi k postupu do 1. ligy. David Pospíšil patřil k nejproduktivnějším hráčům svého týmu, Martin Hosták jako hlavní trenér a asistent generálního manažera.

To vše bude z tribuny sledovat jejich "televizní" kolega, generální manažer Lvů Ing. Robert Kysela.

Loňská sezóna

Po sezóně 2006/07, kdy se ve druhé lize chrudimský tým zastavil až ve finále s Vrchlabím, byl cíl na tu následující jasný. Postoupit. Ruku v ruce s dokončením rekonstrukce zimního stadionu šli Východočeši za svým cílem. Po základní části skončili na druhém místě s tříbodovým mankem na Benátky nad Jizerou. Ve vyřazovacích bojích ztratili svěřenci trenéra Hostáka pouhý jeden zápas a bez problémů postoupili do tříčlenné kvalifikační skupiny o první ligu. V té nepoznali hořkost porážky a mohli tak oslavit prvoligovou příslušnost.

Změny v kádru

Posílení nováčka obstaraly sousední týmy Pardubic a Hradce Králové. Do obrany přišel jednadvacetiletý Jan Kolář, ke kterému přibyl zkušený Zdeněk Toužimský. Stejný věkový rozptyl je i posilách do útoku. Nadějné forvardy Tomáše Bláhu a Zohornu s Janem Šedou doplnil pětatřicetiletý Tomáš Martinec, který poslední dvě sezóny strávil v Ústí nad Labem a je tak jediným "cizincem" mezi posilami.

První ligu už si za Chrudim nezachytá Emil Hrazdíra, v obraně se neobjeví Petrové Doseděl s Mainerem a v útoku trio Buchal, Horák a Potůček.

Vstup do sezóny

Hned první kolo přineslo pikantní souboj s týmem Benátek nad Jizerou, se kterým se Chrudimští dobře znají z druholigových vod. Středočeši s několika posilami z Liberce a Boleslavi přehráli svého soupeře hlavně ve druhé třetině, kdy během dvou minut třikrát skórovali a nakonec vyhráli 5:2.

Ve druhém zápase se Chrudim představila před domácím publikem a proti Kadani už nezaváhala. Po výhře 4:1 Východočeši zaznamenali první prvoligové body.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Zeman, Tůma, Němeček, Pojkar, Bolf, Gýna, Klobouček - Čaloun, Špirko, Heřman - Novák, Pazourek, Prorok - Šagát, Mikulík, Sklenička - Přeučil, Hanzl, Kloz - Dragoun.

HC Chrudim: Růžička – Toužimský, Kolář, Vyskočil, Kuncl, Suchý, Šafařík, Daňo, Fejgl – Stavenský, Martinec, Šeda – Semorád, Král, Žák – Zadina, Beránek, Pospíšil – Bláha, Zohorna, Bělohlávek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže