Ú s t í n/L. - Dva dny před ostrým startem ligových bojů proběhla tisková konference klubu. Před poměrně širokou sestavou zástupců médií se ji zúčastnil Generální manažer klubu Ing. Robert Kysela, předseda představenstva JUDr. Jan Dragomir, hlavní trenér Miloslav Hořava, tiskový mluvčí klubu Přemysl Zeman a zástupci hráčů Jan Čaloun a Dušan Salfický.

Úvodního slova se ujal Robert Kysela, který všechny přítomné přivítal a stručně shrnul, co se v klubu dělo po sestupu z extraligy. "V dubnu klub převzal nový vlastník, byl vyměněn management a realizační tým. Jednou z velkých deviz našeho klubu je příchod hlavního trenéra Hořavy. Snažili jsme se stabilizovat, a na některých postech posílit, kádr. Mužstvo je v současné době konsolidované, podařilo se nám udržet klíčové hráče. Ke kompletní výměně došlo na místě brankářů a i další posily, myslím, budou divákům dělat radost. Co se týče cílů, které jsme si do sezony stanovili, tak především bychom chtěli hrát dobrý hokej, který se bude líbit, a trochu narovnat vztahy s veřejností a médii. Vzhledem k tomu kádru, jaký tady máme, a finanční stabilizaci klubu, chceme prohánět favority jako je Brno a Chomutov a hrát v horních patrech tabulky."

Na slova generálního manažera navázal Miloslav Hořava. "Težko tady budu říkat, jak probíhala příprava a jestli byla podle našich představ. To můžete slyšet od každého. To se ukáže ve výsledcích a v naší hře až tak po šesti kolech. Ten první zápas, který nás čeká, je pro nás důležitý a musíme k němu přistoupit jako ke každému jinému zápasu. Musí být vidět, že do něj jdeme s touhou vyhrát."

Další velkou změnu pro klub znamenal příchod nového vlastníka, společnosti OLEOFIN, a. s. Ta má v klubu svého zástupce v podobě předsedy představenstva Jana Dragomira. "Do klubu jsme vstoupili v květnu letošního roku tím, že jsme navýšili základní jmění společnosti. Po zralém uvážení jsme se rozhodli, že pomůžeme ústeckému hokeji, aby se klub jednak stabilizoval a jednak proto, že Ústí nad Labem je krajské město. Museli jsme se vypořádat s některými nepříjemnými věcmi, jako byla ekonomická stránka klubu nebo sportovní výsledky, které vyústily v pád z extraligy. V neposlední řadě bychom chtěli napravit pohled veřejnosti na ústecký hokej. Začínáme novou sezonu. Od prvního zápasu chceme hrát dobrý hokej a dosahovat co nejlepších výsledků. Že to s ústeckým hokejem myslíme skutečně vážně nejlépe dokládá to, že jsme do klubu přivedli, dle mého názoru, jedny z nejlepších odborníků, tzn. generálního manažera ing. Roberta Kyselu a trenéra Miloslava Hořavu, kteří jsou zárukou toho, že se tady hokej bude ubírat správným směrem."

Nakonec se ke slovu dostali i zástupci hráčů. "Nebudu opakovat slova, která už tu byla přede mnou řečena," uvedl nový kapitán Jan Čaloun. "My jsme prošli letní přípravou, která byla hodně dlouhá a tvrdá. Po dovolených jsme skočili na led a tam to pokračovalo. Myslím, že na sezonu jsme připraveni, abychom podávali co nejlepší výkony. Budeme se snažit, abychom si veřejnost opět naklonili." Na jeho slova navázal Dušan Salfický a dodal: "Všechno chce svůj čas. Já jsem tady už od května a pořád se tu připomíná ta loňská sezona. Čím dřív se o tom přestaneme bavit a budeme koukat dopředu, tím dřív to bude lepší. To už je minulost a musíme se dívat dopředu. Myslím, že to už začalo tou hodně kvalitní, i když tvrdou, přípravou."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže