Ú s t í n/L. - Vítězný gól odchovance přerovského hokeje zajistil mladoboleslavskému celku poprvé v historii první příčku v 1. lize a zároveň účast v baráži o postup do extraligy, ve které se utká s Ústeckými Lvy. Pro Tomáše Sýkoru bude mít tato série pikantní příchuť. Od roku 2003 tři sezony v řadě oblékal právě dres Slovanu. Poslední ročník 2005 - 2006 na severu Čech zakončil neúspěšnou baráží se Slovanem proti Vsetínu. Po angažmá u Ústeckých Lvů se rozhodl přestoupit do BK Mladá Boleslav, kde hraje druhou sezonu. O závěr loňské sezóny, kdy Středočeši skončili v semifinále právě s Ústím, přišel Sýkora kvůli zranění.

Vstřelil jste ve čtvrtém finálovém utkání play off 1. ligy rozhodující branku, která Mladé Boleslavi zajistila vítězství v 1. lize a účast v baráži. Dal jste někdy důležitější gól a jak moc si této branky ceníte?
"Branky si cením hodně, ale doufám, že dám letos ještě důležitější proti Ústí. Musím ale podotknout, že naše vítězství je zásluhou všech, od hráčů přes maséry až po vedení klubu."

Jak moc těžkým soupeřem byl pro vás Chomutov ve finále play off 1. ligy, když vám stačily k postupu do baráže jen čtyři zápasy?
"Těžkým soupeřem samozřejmě byl. Každý zápas byl vyrovnaný. Pravdou ale je, že jsme si na ně hodně věřili po výsledcích za poslední dva roky, kdy jsme s Chomutovem prohráli snad jen jednou."

S Kometou Brno jste odehráli v semifinále play off 1. ligy sedm utkání. Nemyslíte si, že série s Kometou byla předčasným finále?
"Myslím si, že jednoznačně ano. V sérii rozhodlo, že jsme vyhráli základní část a tudíž stačilo udržet si domácí neporazitelnost. Musím uznat, že Brno hrálo vynikající hokej."

Jak se vám zamlouvala skvělá divácká kulisa při semifinálových duelech play off 1. ligy v Brně a zažil jste někdy tak pekelnou atmosféru?
"Divácká kulisa v Brně nemá v první lize konkurenci. I přesto jsme ale věřili, že tam dokážeme alespoň jednou vyhrát. Bohužel se nám to v té pekelné atmosféře nepodařilo. Brno prostě mělo svého šestého hráče v divácích."

Jak hodnotíte letošní sezónu?
"Letošní sezona pro mě byla úplně nejhorší. Po komplikacích se zraněním jsem začal pořádně trénovat asi tři týdny před začátkem soutěže, proto jsem nebyl v optimální fyzické pohodě. Nedostával jsem příliš prostoru a nedařilo se mi. Po návratu z Mostu, kde jsem byl na hostování, jsem se cítil daleko lépe. Teď mám více prostoru ve hře a mohu odvádět výkony, které se ode mě očekávají."

Vy jste tři sezony hrál v ústeckém Slovanu. Jak vzpomínáte na působení v Ústí?
"Byl jsem v Ústí velmi spokojen. S vedením klubu jsem vždy bez problémů vycházel a v kabině byla všechny sezony super parta."

V roce 2006 po neúspěšné baráži se Vsetínem jste z Ústí nad Labem odešel do Mladé Boleslavi. Bylo to z důvodu, že jste dal přednost lukrativnější nabídce od Mladé Boleslavi?
"Dostal jsem tenkrát nabídku z Mladé Boleslavi, o které v Ústí věděli a zareagovali s tím, že nemůžou konkurovat."

Mladá Boleslav v baráži není podle většiny veřejnosti proti Ústí favoritem. Myslíte si, že to je pro váš tým výhoda?
"Může být. Jdeme s pokorou a pohodou, že můžeme jen překvapit. To, co se po nás požadovalo, jsme splnili a baráž si chceme užít."

S jakou taktikou může Mladá Boleslav uspět v baráži s ústeckým Slovanem?
"I kdybych ji věděl, tak ji přece neprozradím. Nechte se překvapit."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže