Adama Šaffera, který si poslední utkání užívá v jednom útoku s Martinem Šagátem a Markem Hovorkou. "Klape nám to," dodává.">
Ú s t í n/L. - Pro souboj s Pardubicemi se jeho formace ukázala jako stěžejní. Za bídného stavu 0:3 jako první odňala kouzlo brankáři Růžičkovi a v 50. minutě zařídila vyrovnávací branku. Střelec obou těchto gólů navíc precizně proměnil samostatný nájezd. "Hlavně, že se konečně vyhrává," těší Adama Šaffera, který si poslední utkání užívá v jednom útoku s Martinem Šagátem a Markem Hovorkou. "Klape nám to," dodává.
I z pouhé formality, jakou se některým zápas play-outu jeví, se nakonec může stát drama. Ústečtí Lvi proti Pardubicím smazali tříbrankové manko a před oživlými tribunami nakonec slavili po samostatných nájezdech vítězství. „Bylo to super, atmosféra, zápas, všechno. Zvládli jsme to parádně. Možná už se něco naznačilo ve Zlíně, kdy jsme ten první zápas taky otočili. Dnes jsme potvrdili, že forma stoupá. Je to pro nás cenný vítězství,“ libuje si Adam Šaffer.

Proti Pardubicím sehrála Šafferova formace klíčovou roli. Po třetím úderu Moelleru to byla právě tahle lajna, která jako první našla recept na gólmana Růžičku. Pohlednou akci vyšperkoval zpětnou přihrávkou Martin Šagát, Šafferovi poté stačilo jen trefit prázdnou klec. „To jsem se smál a řikal si, jestli si nedělá srandu. On tvrdil, že mě viděl. Byla to parádní nahrávka. Jestli mě opravdu viděl, tak klobouk dolu, to nešlo nedat.“

Stejná dvojice byla také u ústeckého vyrovnání. Po Vágnerově akci se puk trošku se štěstím dostal přes Šagáta až k Šafferovi, který ani podruhé v zakončení nezaváhal. „Já to zaťukám, nám to klape už nějakou dobu. Jsem rád, že nás trenéři nechali pohromadě, dali nám důvěru, tak se to snažíme splácet. Hlavní věc je, že se začalo vyhrávat,“ nezapomíná na tým Šaffer.

Střelec večera se poté postavil k samostatnému nájezdu a bez nejmenších problémů se prosadil rychlou bekhendovou kličkou. „Na tréninku mi nájezdy jdou, ale v zápase jsem jel naposledy někdy v juniorech. Ale Pavel Janků mi řekl, ať jedu, když si věřim, tak jsem ho jel a skóroval. Já byl vůbec rád, že jsem to mohl zkusit a zaplaťpánbůh to tam spadlo.“

Ačkoliv motivace ostatních účastníků play-outu se nejspíše rovná nule, tak z pohledu na led se nezdálo, že Pardubice přijely do Ústí sehrát přátelský zápas. „Já myslim, že to dnes bylo docela vyostřený. Byly tam střety, nasazení, všechno. To zas nejde, aby to vypustili nebo nehráli naplno,“ míní dravý forvard.

Úsměvy, klepání po ramenou, vítězný ryk. To všechno doprovázelo Lvy po zápase na cestě do kabiny. Slovan si tedy úspěchy vychutnává i za nepříjemné jistoty baráže. „Tady se dva měsíce nevyhrálo, takže i pro lidi to musí bejt super. Nám je jedno, jestli na to soupeři kašlou, to je jejich problém. Naše motivace je jasná, pro nás sezona neskončila. My se snažíme připravit na baráž, jak nejlíp umíme, a proto ty zápasy prožíváme a jdeme do toho naplno.“

V současné době Lvi plují na vítězné vlně, jakou během celé sezony nezažili. Po povedeném dvojzápase ve Zlíně je výhra nad Pardubicemi třetím úspěšným zářezem Lvů v řadě. „V kabině je dobrá atmosféra. Už nám ty porážky lezly na mozek, naštěstí se to teď otočilo, takže budeme makat dál,“ slibuje Šaffer.

Nadstavbový model play-outu se v historii samostatné české extraligy objevil vůbec poprvé. Jak takový systém vyhovuje hráčům, pro které jakýkoliv výsledek na účasti v baráži už nic nezmění? „Je to lepší, než dva měsíce trénovat a čekat na baráž. I když ostatním mančaftům o nic nejde, tak třeba hrajou o prémie. Hlavně pořád bojujou za svůj klub. Je to kvalitní.“ O soutěž níž paralelně probíhá play-off, z něhož pro Ústí vzejde barážový vyzyvatel. „Nevím, jak ostatní kluci, ale já to sleduju. Obě semifinále jsou vyrovnaný, je to 2:2 na zápasy. Jsem zvědavej, jak to dopadne,“ uzavírá Šaffer.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže