Martina Volkeho: ,,Zápas byl těžký, ale kluci mi pomohli výborně zezadu." K úspěchu Lvů také nemalou měrou přispěl Tomáš Martinec, autor úvodního gólu utkání. ">
Ú s t í n/L. - V dnešním zápase proti Znojemským Orlům se opět blýskl svým rozhodujícím gólem Jan Čaloun: ,,Nahrávka, kterou mi dal Tomáš Martinec, byla úplně parádní, přesně na hokejku, kam to potřebuji, a krásně to vyšlo, takže musím jeho práci hodně vyzdvihnout." Brankářská důvěra dnes byla vložena do rukou Martina Volkeho: ,,Zápas byl těžký, ale kluci mi pomohli výborně zezadu." K úspěchu Lvů také nemalou měrou přispěl Tomáš Martinec, autor úvodního gólu utkání.

Po dlouhé době máte tři body. Jaký je to pocit?

(usmívá se) Je to krásný. Ta výhra je pro nás určitě hodně důležitá, na ní jsme čekali strašně dlouho. Pracovali jsme hodně tvrdě - sehráli jsme dobré utkání doma s Budějovicemi, které jsme prohráli v poslední minutě, pak jsme prohráli vysoko na Kladně a to sráží člověka hodně dolů. Výhra vždycky namotivuje k lepším výkonům.

V čem jste viděl ten největší impuls? Bylo to dovolání trenéra Evana nebo jste si řekli, že to takhle dál nejde?

Pana Evana hodnotit nebudu, to není moje věc to dokumentovat, to je věc vedení, ale my v kabině jsme chtěli vyhrát ten zápas a udělali jsme pro to maximum.

Nový prozatímní trenér promíchal trochu sestavu - vyměnil hráče v prvním a čtvrtém útoku. Právě ten váš první útok se postaral o všechny tři góly. Takže vám ta spolupráce vyhovovala?

Tak určitě. Ale není to rozhodující, kdo ten zápas rozhodl, kdo dal ty góly. Pro nás je strašně cenné to vítězství a my si ho strašně vážíme. Potřebovali jsme ho a budeme bojovat dál, abychom se dotáhli tam, kam chceme.

Jak se vám hrálo v té nové formaci?

Hrálo se mi dobře. Dali jsme ty góly, tak samozřejmě, že se mi hrálo dobře. Ale určitě chci vyzdvihnout celé mužstvo, protože to byl jeden tým, který si vybojoval toto vítězství.

Jak moc je dnešní výhra pro tým důležitá?

Tak určitě je důležitá hodně moc. Když prohráváte zápas za zápasem, tak to není jednoduchý. Porážka s Budějovicemi, v poslední minutě, nás srazila hodně do kolen. Vždy ten pád na samé dno je rychlejší, než vyšplhat se nahoru. A já věřím, že se odrazíme od tohoto zápasu, od tohoto vítězství a někam se vyšplháme.





Pětadvacetiletý Martin Volke nastoupil ke svému třetímu extraligovému utkání a poprvé okusil, jak chutná extraligové vítězství z pohledu brankáře. Vždy jen kryl záda zkušenějším kolegům, ale dnes vychytal Ústeckým Lvům důležitou výhru.

Jak těžký byl tento zápas pro Vás osobně, když jste šel do brány po jedničce Petru Přikrylovi?

Těžký byl. Bál jsem se, abych nedostal blbého góla, ale kluci mi pomohli výborně zezadu.

Kdy jste se dozvěděl, že budete chytat?

Čtyřiadvacátého dopoledne.

Jaké to pro vás bylo zachytat si v extraligovém zápase?

Je to úplně něco jiného, než nehrát. První liga je také slušná soutěž, ale extraliga je extraliga.

Jak jste Vy viděl tu situaci z trestného střílení, kdy jste vychytal Jirku Dopitu?

On je šikovnej. Já jsem se snažil, aby mě tam nějak nevykoupal, abych neležel na zádech.

Říkal jste si, že by právě ten vychytaný nájezd mohl být náznak toho, že to utkání vrátíte, že dokážete vyhrát?

Já jsem šel zákrok od zákroku. Já jsem o tom nepřemýšlel. Nájezd byl docela brzo, ještě jsme měli téměř celou třetinu před sebou.

Trenér je víceméně prozatímní, dal vám důvěru v brance. Jak vidíte situaci do dalších zápasů?

Na to já nekoukám. Zítra je trénink, tam budeme trénovat všichni tři jako normálně a pak se podle momentální výkonnosti rozhodne, jestli půjde Bingo, Ziky nebo já. Ale určitě by bylo pěkný zachytat si třeba na Spartě.





Tomáš Martinec si v dnešním utkání připsal na své konto jeden gól a jednu asistenci. Pod ochrannými křídly Jana Čalouna a Františka Mrázka se na ledě pohyboval jako ryba ve vodě.

Co říkáte na dnešní zápas?

Já si myslím, že jsme tam měli spoustu šancí dát gól a samozřejmě i Znojmo mělo hodně šancí, ale nás podržel gólman.

Jak vnímáte povýšení do elitní formace?

(Směje se) Tak snažil jsem se podat co nejlepší výkon.

Jak se vám hraje s Honzou Čalounem a Frantou Mrázkem?

No, tak samozřejmě, že Honza Čaloun je střelec a dneska to potvrdil. Franta Mrázek je ohromnej a má sílu. Ale to není pro mě důležitý, důležitý je, že jsme dneska vyhráli.

Co říkáte na změnu na postu gólmana?

Tak Martin Volke dneska zachytal výborně a myslím si, že nás tam hodně podržel.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže