speciální vlak, startuje v úterý 23. října v 17:00 hod.">
Ú s t í n/L. - Ústí uzavřelo s Libercem sérii čtyř domácích zápasů v řadě a k prvnímu výjezdu po dvou týdnech se chystá na půdu čerstvého lídra soutěže. Slavia před svým publikem vystoupí teprve pošesté v sezoně. Náročný program devíti zápasů venku však zvládli sešívaní na výbornou a v bilanci na hřištích soupeřů nemají v soutěži sobě rovného. Zápas, ke kterému Slovan vypravil speciální vlak, startuje v úterý 23. října v 17:00 hod.
Porovnání týmů

9-2-1-2 celková bilance 2-3-4-5
5-1-1-2 zápasy venku 1-0-1-2
4-1-0-0 zápasy doma 1-3-3-3
1. postavení v tabulce 10.
32 získané body 16
60:35 skóre 31:43
0 utkání bez vstřelené branky 0
2 utkání se shut-outem 0
7:0 (Vítkovice) nejvyšší výhra 5:1 (Kladno)
2:5 (Liberec) nejvyšší prohra 1:6 (Liberec)
R. Červenka; 14b (9+5) nejproduktivnější hráč P. Janků; 10b (6+4)
R. Červenka; 9 nejlepší střelec P. Janků; 6
J. Bednář; 6 nejvíce asistencí Janků, Pazourek; 4
R. Duda; 46 nejtrestanější hráč Evan, Hašek, Mrázek; 24
A. Svoboda - 92,03% úspěšnost brankáře J. Zikmund - 91,84%%
A.Svoboda - 2,36 průměr inkas. branek J. Zikmund - 3,14
16 góly v přesilovkách 15
20,25% využití přesilovek 17,65%
7 góly v oslabení 2
12,58% střelecká úspěšnost 7,77%

Průběh sezony

První čtyři kola se Slavia s novým ročníkem extraligy seznamovala pozvolně. Domácí výhru nad Českými Budějovicemi (4:3sn) potvrdila až v nájezdech, ve Varech si na dva body musela počkat až do prodloužení (6:5p). V derby pak hasila hrozbu debaklu, když v Holešovicích vedli domácí už o tři branky. Nakonec sešívaní odešli se ctí po porážce 3:4.
Mezi 5. a 9. kolem si však červenobílí podávali jednoho soupeře za druhým, nejvíce odnesly slávistické řádění Třinec (5:2), Pardubice (7:3) a Zlín (7:2). Slavii vrátilo na zem utkání v Liberci, kde téměř do 50. minuty držela vedení 2:1. Tygři však spustili v závěru střetnutí uragán, který červenobílé smetl a poslal je domů s porážkou 2:5. Na Slavii si poté doma vyšlápla Plzeň, jež v prodloužení dokonala velký obrat a porazila sešívané 4:3.
Poslední dny je Slavia opět k neudržení, doma mimo jiné zničila Vítkovice (7:0) a po skalpu Českých Budějovic (4:1) vystřídala Jihočechy na čele tabulky.

Tahouni mužstva

Útočníky soupeře v současné době deptá Adam Svoboda (2,36 a 92,03%), který za posledních 180 minut hry musel jen jedinkrát absolvovat výlov ze sítí.
Výborně zatím odvádí svou práci posila z Liberce obránce Marek Hlavačka (2+4, +8), bez problémů se ve Slavii aklimatizovala další nová tvář Karol Sloboda (1+3, +2). Suverénně nejlepší bilanci +/- bodů mezi beky celé soutěže má pak Tomáš Žižka (2+3, +16).
K velkým výkonům se v dresu Slavie rozehrál Roman Červenka (9+5), kterého si před rokem stáhl zpátky do svého mužstva Vladimír Růžička z Ústí. Na levém křídle třetí formace sešívaných mohutně podporuje Červenku zkušený Jaroslav Bednář (6+6). V prvním útoku udává tempo David Hruška (8+5).
Slavia v současnosti těží také ze zdravotní formy svých borců, neboť marodka sešívaných nehlásí jediného pacienta.

Hlasy trenérů před utkáním

"V každém případě nesmíme soupeře ani v nejmenším podcenit. U nich jsme zvítězili pouze jednobrankovým rozdílem a nebylo to jednoduché," je si asistent kouče Růžičky Jiří Kalous vědom, že Ústí se rve o body až do úplného konce. "Ústí se chytlo, boduje a hraje vyrovnané zápasy," dodává.
Vladimír Evan zůstává před výjezdem na Slavii realistou, vedle prvotřídního soka musí čelit děravé sestavě Lvů. "Slavia je určitě velkým favoritem, daří se jí a s tou spoustou zraněných, které teď máme, by pro nás byl jakýkoliv bod úspěchem," připomíná marody Čalouna, Přikryla, Janků, Nedorosta, Haška a Kloze Evan. V Sazka Areně navíc nebude moct lodivod Slovanu nasadit štírka z Vrchlabí Roka Pajiče, který učaroval ústeckému publiku v zápase proti Liberci. "Pajiče z Vrchlabí tentokrát nevyužijeme, ale z hostování stahujeme Petra Přeučila."

Vzájemné zápasy

2007/2008
Ústí - Slavia 1:2 report, preview

Sestavy z posledních zápasů

Slavia: Svoboda - Žižka, Kadlec, Vašíček, Drtina, Hlavačka, Kolařík, Němeček - Tomica, Beránek, Hruška - Sup, Rataj, Micka - Vondrka, Červenka, Bednář - Duda, Růžička, Doležal.

Ústí n. L.: Zikmund - Novotný, Vágner, Hořava, Zeman, Houdek, Ficenc, Pojkar, Zápotočný - Klobouček, Pazourek, Antoš - Pajič, Mrázek, Evan - Špirko, Martinec, Klimt - Šaffer, Heřman, Liščák.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže