Ú s t í n/L. - Jediná dokončená akce rozhodla o tom, že Ústečtí Lvi v poslední prověrce před extraligou okusili, jak chutná vítězství. Moc jich v přípravě, ve které potkali české top týmy, nepobrali. Hlavní problém? Chabá koncovka. Za poslední šest zápasů s extraligovými soky vstřelili pouhé čtyři branky. Na výhru s Kladnem však stačil jediný. „To je náš největší problém, nedáváme branky,“ nevykrucuje se David Pazourek.
I tak byl rád, že poslední příprava skončila výhrou Lvů. „Úplně důležité to není, ale samozřejmě je lepší vyhrát než prohrát,“ souhlasí David Pazourek. „Trápili jsme se v koncovce, to je největší náš problém. Nedáváme branky. Kdybychom věděli, v čem je problém, odstranili bychom ho.“ Nemůže být jednou z příčin v častými zraněními vynucenými změnami v sestavě? „Není to až tak o souhře, šance tam jsou. I vyložené, ale nejsme schopni to dotlačit do branky. Snažíme se tomu věnovat na tréninku, ale nepadne nám skoro nic.“

Sám Pazourek v utkání pohotovou střelou přes obránce orazítkoval spojnici břevna a tyče Orctovy branky. „Musíme dál pracovat a věřit, že se to otočí,“ nepropadá skepsi.

Brněnského odchovance čeká návrat do nejvyšší soutěže po třech letech. „Obavy nemám. Dobře jsme trénovali přes léto. Věřím, že jako mužstvo se chytneme od začátku a nebudeme mít nějaké vážné problémy.“ Sám ústecký první centr je zářným důkazem toho, jak se v Ústí rychle měnil hráčský kádr. Za tři roky již kromě brankáře Jiřího Zikmunda není v kabině hráč, který by tu byl před jeho příchodem. „Je pravda že, jak došlo ke zužování kádru, prošel jsem si kabinu a kromě Jirky tady nikdo není. Po třech sezonách je dost velká obměna kádru,“ přikyvuje Pazourek.

Pazourkovou poslední štací před Ústím bylo právě Kladno. „Šel jsem z Kladna do Ústí s tím, že se tu budoval kádr, aby se postoupilo. Loni nám to uteklo se Vsetínem,“ připomíná. A tak musel svůj návrat do nejvyšší soutěže odložit. Nyní ve městě načíná čtvrtou sezonu a konečně se dočkal. „Těším se moc, ale pro nás jako nováčka to bude těžké. Budeme muset vycházet z dobré obrany a hrát poctivý hokej. Nebudeme předvádět asi žádný super hokej, ale hru založenou na bojovnosti.“

Jak se bude chtít prezentovat první útočná trojka, kterou Pazourek vede jako centr a kterému na křídlech hrají Janků s Antošem? „To se bude odvíjet zápas od zápasu. Budeme chtít zaměřit se na přesilovky, abychom dokázali nějakou využít. A vycházet z obrany.“

Nyní jej stejně jako spoluhráče čeká poslední volný víkend. „Od neděle se začínáme připravovat na první zápas,“ vyhlašuje zkušený forvard.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže