Ú s t í n/L. - Předposlední přípravný zápas čeká v úterý 4. září Ústecké Lvy. Soupeřem jim bude extraligový soused, HC Litvínov. Krajské derby začíná v 17:30 hod. Dá se očekávat, že domácí trenér Vladimír Evan už představí sestavu, se kterou by měl zahájit extraligovou sezónu. Zápas budete moci sledovat i v online přenosu. Vstupné bude 20 Kč.

Sezóna 2006/2007

Litvínovští hokejisté mají dlouhodobě stejný cíl, postoupit do play-off. Za posledních šest sezón se jim to ale pětkrát nepodařilo.

Týmu se povedl start do sezóny, když se Chemopetrol pohyboval ve vyšších patrech tabulky, jednu dobu ji dokonce vedl. Ale ani v této sezóně se však klubu se slavnou minulostí nepodařilo postoupit do vyřazovacích bojů. Druhá polovina soutěže Litvínovu nevyšla, na přelomu roku nevyhrál v osmi z deseti zápasů. I když měli Litvínovští o patnáct bodů více než v předchozí sezóně, v tabulce „obhájili“ pouze 12. místo.

Změny v týmu

Na začátku května přestoupil do Litvínova gólman Petr Franěk, klub tedy poslal na hostování Radka Fialu do Komety Brno. Během přípravných zápasů se však Franěk zranil a Fiala se tak z hostování vrátil.

Obranné řady opustil Angel Nikolov (Plzeň), na hostování do Kadaně odešel mladý Ondřej Poživil, Kometu Brno posílil Vladimír Gýna, za kterého putoval druhým směrem šestnáctiletý Petr Kousalík. Z Plzně zamířil do Litvínova Milan Vobořil, pomoci by měl i Jaroslav Koma z Pardubic.

V útoku přišel klub o zkušeného Ivo Proroka (Vítkovice), Milana Kopeckého, který okusí exotický hokej v týmu Anyang Halla (KOR). Do druholigového Klášterce zamířil Ladislav Řezníček. Hodně si klub slibuje od příchodu Zdeňka Bahenského, ten působil v zámoří.

Přípravné zápasy

V prvním přípravném zápasu podlehli Litvínovští Plzni 6:1. Ani start do Tipsport Hockey Cupu týmu nevyšel, když v prvním kole prohrál na ledě sousedního prvoligového Chomutova 2:7. Ve stejném týdnu ovšem Litvínov porazil Kladno 8.2, poté přišla porážka od Karlových Varů 0:3, odplata Chomutovu v podobě vítězství 7:1, další výhra nad Kladnem 3:2 a opět porážka 0:3 od Karlovarských.

Po vyřazení v Tipsport Hockey Cupu čekal na Litvínov další turnaj, Kolin Cup ve švýcarském Zugu. Tam Chemopetrol nejprve podlehl místnímu EV Zug 3:7, poté v prodloužení vyhrál nad celkem Ambri – Piotta a v závěru si ještě připsal těsnou porážku 2:3 od německého Adleru Mannheim.

Sestavy z posledních zápasů:

Litvínov: Fiala - Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Poživil L., Gýna, Punčochář, Kubát - Kubinčák, Reichel, Maxa, Bahenský, Černý, Trávníček, Jánský, Lukeš, Sklenička, Zima, Rindoš, Bednařík.

Ústí: Volke – Houdek, Vágner, Zeman, Hořava, Vomela, Ficenc, Pojkar, Zápotočný, Evan – Čaloun, Liščák, Mrázek – Šaffer, Špirko, Klimt – Míka, Klobouček, Hašek - Bacovský, Hanzl, Heřman.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže