Ú s t í n/L. - S trochou nostalgie lze přijmout zprávu o zúžení ústeckého kádru. Se sourozenci Kudrnovými odchází skoro poslední plejeři, jež do Ústí přivedl tragicky zesnulý sportovní manažer Jan Jandera. Z jeho nákupů tak v kádru zůstává již jen David Pazourek, který jako jediný z hráčů do pole odehrál ve žlutomodrém kompletní poslední tři sezony. Skončivší Jiří Kudrna měl za sebou dokonce čtyři ústecké ročníky, bratr Jan tři. Zvláště konec obránce Jana Kudrny je poměrně překvapivou zprávou.

U forvarda Jiřího Kudrny se zase o tak velké překvapení nejedná. Vzhledem k tomu, že téměř nikdo z klíčových forvardů neodešel. Naopak. Jeho vytíženost v poslední sezoně výrazně klesala. Jeho konec se dal očekávat. Byť se sympatickým bojovníkem odchází služebně nejstarší hráč do pole, který prožil celé tažení vyřazovacími zápasy posledních let. Byl u první výhry Slovanu v play off po dlouhých deseti letech (čtvrtfinále s Olomoucí 2004). Podobně nabitou konkurenci odnesl Petr Přeučil, stále ještě mladý forvard však už má nejvyšší čas, aby ukázal, že do nejvyšší soutěže patří. V klubu, kam půjde na střídavý start, musí sakra válet, aby si řekl o šanci.


Jan Kudrna se zranil v letošním lay off. Památné jsou záběry Lion’s TV, kterak na židli sedící tlačený bek s ortézou slaví postup svého týmu. Po příchodu čtyř nových tváří ke stávající "silné" trojce Houdek, Hořava, Ficenc se dalo předpokládat, že nejméně dva ze čtveřice Suchánek, Pojkar, Zápotočný a Jan Kudrna Ústí opustí. U mladého Jakuba Suchánka, který se v ústeckém dresu zatím jen mihl se odchod dal tušit. Přestože ve dvou přípravných zápase rozhodně vypadal lépe než při zkoušce loni. Tipovat další jméno však znamenalo věštění z koule… Volba padla na Jana Kudrnu, možná proto, že je nejstarší ze zbývající zmiňované trojky.

„Byl tady na hostování z Liberce a určitě splnil očekávání. Je to pracovitý hráč a jako levé křídlo dokonce dával i důležité branky,“ takto hodnotili účinkování Jiřího Kudrny v jeho premiérové ústecké sezoně Jan Jandera s Davidem Šafferem. V základní části předvedl jeden dvougólový večer. Odnesl to Hradec Králové ve druhém kole. V play off byl s pěti body druhým nejproduktivnějším Lvem. V útoku hrál levé křídlo Tomáši Sýkorovi, napravo se nejčastěji objevoval David Appel.

I v následující sezoně hrával Jiří Kudrna, typický svým „cupitavým“ bruslením s rychlými krátkými záběry, levé křídlo třetího forvardu u Tomáše Sýkory. Napravo dával branky oblíbenec ústeckých ochozů, horkokrevný Vítězslav Jankových. Podobně jako v prvé sezoně se Kudrna v play off poměrně významně zapsal i do střeleckých statistik. Na 14 bodů ze základní části navázal čtyřmi v play off. Celá trojka se dokonce posunula do role prvního útoku. Jen poslední finálový mač proti Budějovicím si Jiří nezahrál. Se zápalem plic musel zůstat v posteli. I jeho bratr Jan se činil. Jeho příchod z Třince se značně protahoval a tak tak stihl rozjezd ligy. Pak byl dokonce nejproduktivnějším ústeckým obráncem v play off.

Další rok už Jiří tak jasnou pozici neměl. Střídal útoky, častěji se objevoval i ve čtvrté formaci, přesto jednoznačně patřil do základního kádru. Odehrál téměř kompletní porci zápasů. Jan se během play off dokonce posunul do první obranné dvojky. To však už neplatilo poslední sezonu, kterou Jiřímu zkomplikovalo zranění. Po něm se do potřebné pohody nedostal. V play off si zahrál až po vyřazení Marka Ivana z kádru jen ve čtvrté pětce a i v ní jej pak střídal Josef Vítek. Zřejmě už tehdy se rozhodlo o jeho osudu. Jan si zase v play off zahrál jen tři zápasy. Ovšem potíže dostat se do sestavy měl i v jedné fázi základní části A chvíli trvalo než se do ní vrátil. Pak však patřil k pilířům, až do svého zranění. Jeho konec v Ústí je zatím nejpřekvapivějším tahem trenérského dua Evan – Mach v letošní přípravě. Zúžení kádru o ostatní tři hokejisty nepřekvapilo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže