M u t ě n i c e - Ve čtvrtek 21. června a pátek 22. června se v Mutěnicích u Hodonína konal fotbalový turnaj mužstev Extraligy ledního hokeje. Poprvé se ho účastnil i celek Ústeckých Lvů. Nezanechal špatný dojem. Bohužel smolná penalta ho odsoudila v konečném účtování na poslední místo.

Turnaj se hrál na dvě skupiny po třech. Skupina A - Karlovy Vary (obhájce posledních dvou vítězství), Pardubice, Vsetín a Skupina B - Třinec, Plzeň, Ústí n.L.

Ve skupině Lvi odehráli dva vyrovnané zápasy. S Plzní remizovali 1:1 a Třincem prohráli 2:1. Díky prohře Plzně s Třincem 2:1 musel o postupujících ze skupiny rozhodnout penaltový rozstřel. Na penalty vyhrálo Ústí a ve čtvrtfinále se mělo utkat ještě týž večer s Pardubicemi. Bohužel, ale těsně před začátkem zápasu se strhla silná bouře s krupobitim a hřiště se behem okamžiku proměnilo ve vodní plochu.

Zápas s Pardubicemi byl zrušen a místo něho se kopaly před záčatkem semifinálovývh bojů penalty. V nich vedlo Ústí 2:1 a Petr Přeučil mohl rozhodnout o vítězství Lvů a postupu do semifinále. Bohužel, trefil břevno a Pardubice vyrovnaly. V náhlé smrti byl šťastnějsí soupeř a na Lvy tak zbyl jen boj o 5. místo.

Souboj o 5. místo začal pro Lvy nadějně a už ve druhé minutě krásnou brankou po ještě krásnější akci otevřel skóre David Šaffer, když poslal přihrávku z levé strany od Jana Kloze nechytatelnou ranou do "víka".
Lvi se ale dlouho neradovali a za pár minut byl stav 2:1 pro soupeře. Snaha Lvů změnit nepříznivý stav přinesla své ovoce. Samostatnou akci přes polovinu soupeřova uzemí předvedl Jan Kloz a střelou podél bezmocného gólmana vyrovnal.
Bohužel ani z tohoto stavu se Lvi dlouho neradovali a Plzeň behem několika minut opět strhla vedení na svou stranu. Chybovala obrana a brakář Bohumil Slavíček mohl jen bezmocně pokrčit rameny.
Poslední ranou do vazu Lvů byla branka v 5. minutě nastavení. Lvům se nepodařila ofsajdová past a dva plzeňští hráči se řítili sami na Slavíčka. Ten kapituloval a o vítězi bylo rozhodnuto.
Druhá půle už nepřinesla mnoho fotbalové krásy a Plzeň si pohlídala vítězství.

Lvi tak zůstali na posledním místě. Turnaj vyhrály potřetí za sebou Karlovy Vary, když ve finále zdolaly Třinec, který vedl v první půli už 2:0. Fotografie k turnaji naleznete zde

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže