Ú s t í n/L. - Stejně jako v loňské sezóně, tak i letos dokráčeli Ústečtí Lvi až do finále play-off bez ztráty jediného zápasu. Loni přišla první porážka v úvodním finálovém zápase. Ústecká vítězná šňůra činí i s se základní částí už devět zápasů. Jak viděl sérii s Boleslaví trenér Vladimír Evan? To se dozvíte v tomto rozhovoru.

Proč se v ústecké sestavě neobjevil Ladislav Slížek?

Láďa Slížek začal mít cestou do Boleslavi obrovské střevní potíže a chřipku, 39 stupňů horečku, tak jsme ho okamžitě stáhli a poslali domů. Ale už dnes volal, že mu teplota klesla a v sobotu přijde na trénink.

Co bylo podle Vás rozhodující pro celou sérii?

Po boji je každý král, ale rozhodují bylo to první utkání, kdy jsme otočili nepříznivý stav a pak už to nějakým způsobem ubojovali. Ve druhém utkání jsme vyhráli naprosto zaslouženě, tam jsme byli lepší. Včera jsme otáčeli z nepříznivého stavu 1:3. Myslím si, že jsme se zvedli po tom kontaktním gólu na 2:3 a ve třetí třetině už jsme zase byli lepším týmem.

Co ty zápasy ovlivnilo negativně?

Někdy tam bylo až zbytečně moc emocí. Teď použiji slova Milana Nedomy, který říkal, že každé mužstvo si na rozhodčím vždycky něco najde. Ať to byl první, druhý nebo třetí zápas. Myslím si, že všechna utkání byla odpískána dobře a rozhodčí nechtěli ani jednomu týmu uškodit.

Všechna utkání měla společné to, že jsme vždy museli dotahovat náskok soupeře. Čím to je?

To už je opravdu nějakým pravidlem, my jsme to tady začali proti Hradci Králové, kdy jsme prohrávali 2:0, pak další domácí zápas s Brnem, to jsme prohrávali už 3:0, poté v Chomutově 1:0, s Jihlavou prohráváme... Samozřejmě to nemůžeme pokoušet do nekonečna. Já si myslím, že vždycky, když se otáčí utkání, tak se ukáže ta vnitřní síla mužstva, která tady je zkrátka obrovská. Hráči vědí, že to chtějí a to je na tom to strašně pozitivní.

Co jste říkal na styl hry Mladé Boleslavi, na přehrávání faulů? Necítil jste trošku bezmoc?

Samozřejmě to byla bezmoc. Na to oni si stěžovali v tom druhém utkání, kdy jim Šindler ty nafilmované pády nebral a vylučoval ve dvojicích. Rozhodčímu jsem říkal, že to vypadá, že jejich hráči padají při kontaktu s našimi únavou. A rozhodčí říkal ne, že kdyby to bylo nafilmované, tak by to písknul. Když si pustí to video, tak musí vidět, že některé ty fauly byly evidentně přihrané. Jsme rádi, že jsem zvládli už to první utkání v Boleslavi. Kdyby jsme ho nezvládli, tak by je to mohlo nastartovat k nějakému euforickému výkonu a ta série se mohla vrátit sem do Ústí a to už by zase bylo vabank. Takže jsme strašně rádi, že se nám to povedlo.

Určitě potěšující je, že máte k dispozici výborně hrající čtyři pětky...

Tohle nás strašně těší, protože my jsme zapojovali všechny čtyři pětky a snažili jsme se hlavně v tom druhém utkání střídat to pravidelně. Včera byla bohužel ta první třetina těmi vyloučeními tak rozsekaná, že se tam někteří hráči ani nedostali, naopak někteří byli přetěžováni, takže jsem měl trošku strach, aby nám na konci toho utkání nechyběly síly. Jak jsme to stáhli na ty tři pětky, tak to bylo výborný a ty čtyři pětky jsou opravdu vyrovnané a nejkrásnější na tom je, že já jako trenér tam mám strašně ulehčenou pozici, protože na oslabení mohu dát hráče z první, druhé, třetí i čtvrté pětky, je to jedno. Ti hráči jsou tady všichni parádní.

Hráče teď čeká volno. Jak jste na tom Vy?

Dnes se odjíždíme podívat na zápas Chomutov – Hradec Králové. Zítra sem přijedeme, uděláme nějaké administrativní věci, na které není čas během té série a podle výsledku si vezmu videokazety Hradce nebo Chomutova a začnu je sledovat.

Takže žádný odpočinek?

Na nějaké odreagování teď není čas, musíme to vydržet až do konce. Já mám rád vycházky, i před zápasem v Boleslavi jsem byl na Erbenově vyhlídce. Já nejsem odsud, hrozně se mi tu líbí, rád obíhám ty vyhlídky. Líbí se mi tu ty vesničky v okolí, ať už to jsou Arnultovice, Chvojna nebo směrem na Litomeřice, třeba vyhlídka Varhošť. To jsou krásná místa. Takže pokud bude trošku počasí, určitě se půjdeme projít.

Děkuji za rozhovor.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže