Ú s t í n/L. - Slovenský forvard Róbert Liščák oslavil ve čtvrtek své devětadvacáté narozeniny. Společně se svými spoluhráči si tak nadělil krásný dárek v podobě postupu Ústeckých Lvů do finále první hokejové ligy. Od vysněného postupu mezi hokejovou smetánku už tak naše borce dělí jen tři zápasy.

Jaké bylo Róbertovo narozeninové přání? „My už jsme se o tom bavili s klukama den před tím. Říkal jsem, že by pro mě byl nejhezčí dárek skončit to už v tom prvním zápase. Vyšlo to," pokračuje útočník s úsměvem.

Konečný stav sérii 3:0 je pro Lvy určitě velkým povzbuzením před nadcházející finálovou sérií. Co bylo největší zbraní proti hokejistům Boleslavi? „Hlavně to, že my jsme vlastně všechny zápasy dokázali hrát na čtyři útoky, což nám hlavně v závěrečných třetinách dávalo více síly.“ Na začátku série o svých čtyřech vyrovnaných útocích básnili i Boleslavští. „Oni také mají výborný tým,“ pokračuje Róbert Liščák v hodnocení: „Hlavně jsme zvládli dobrou obranu. Neumožnili jsem jim využít jejich velkou zbraň, což jsou rychlé protiútoky. Pak měli trošku problémy dostat se do třetiny. Museli to tam nahazovat, což jim až tolik nevyhovovalo."

Po dnešním dopoledním rozbruslení mohou hokejisté Slovanu užívat volna až do sobotní desáté hodiny dopolední, kdy je opět čeká trénink. Jak s volným časem naloží? Je to různé. Někteří hráči se dnes půjdou odreagovat na golf, mezi nimi i Róbert Liščák či Tomáš Houdek. Jiní zase volného času využijí k relaxaci a odpočinku, třeba Tomáš Micka nebo střelec včerejšího zápasu Tomáš Klimt: „Určitě budu co nejvíc odpočívat a připravovat se na další zápasy.“ A jak se Tomášovi hrálo proti soupeři z města automobilů? „Určitě dobře. Myslím si, že se hrálo dobře všem, protože to byly dobrý hokeje. Hlavně, že to dobře dopadlo.“

Róbert Liščák také chystá v pátek odpočívat: „Půjdu se projít a třeba někam na kafe, rodina je ve Skalici, já zůstávám tady, takže žádné velké oslavy, až po sezóně.“ Jeho golfový parťák Tomáš Houdek patří se třemi přesnými zásahy k nejlepším ústeckým střelcům vyřazovacích bojů. Stejného počtu gólů dosáhl během 44 zápasů v základní části. „Jsem rád, že jsem v tom play-off nějaké góly dal, ale hlavní je, že jsme postoupili a musíme se připravit na finále. Zápasy play-off jsou specifické, nechci říct, že mě to víc baví, ale je to víc vyhecované. Často je to i otázka štěstí.“

Jak se Lvi vyrovnali s boleslavským přehráváním faulů? „To je play-off. Když to rozhodčí odpíská, tak je z toho výhoda. Člověk si musí dávat větší pozor, ale to k tomu patří. Nedá se nic dělat, když to rozhodčí pískne, tak je zbytečné se hádat. Člověk nad tím může kroutit hlavou, ale být zticha, jít si sednout na dvě minuty a doufat, že to spoluhráči ubrání,“ říká hráč se sedmičkou na zádech.

Ve druhé semifinálové bitvě se rozhoduje nejen o soupeři, ale také o tom, kde finálová série začne. Podle Róberta Liščáka to není až tak důležité. Ústečtí fandové totiž svým oblíbencům dokáží vytvořit domácí atmosféru i při venkovních zápasech, jak to ukázali v Mladé Boleslavi. „Bylo to úžasné. Celou boleslavskou arénu překřičeli. Věděl jsem, že tam pojede hodně fanoušků, ale byl jsem překvapený, že jich tam bylo až tolik.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže