David Appel měl do výrazu Janků velmi daleko, ztracené vítězství ho rozpálilo do běla. "Nevím co na to říct, prostě to nechápu. Jestli to byla nesoustředěnost nebo něco jiného, nevím," zůstával po zápase bezradný Appel.">
Ú s t í n/L. - V předchozích zápasech, kdy za Milana Antoše zaskakoval na kapitánském postu Pavel Janků, odešli pokaždé Lvi z ledu jako poražení. "Já jsem kluky varoval, že se mnou se nevyhrává. Ale naštěstí se ta série zlomila," září spokojeností po duelu s Kometou Janků. To David Appel měl do výrazu Janků velmi daleko, ztracené vítězství ho rozpálilo do běla. "Nevím co na to říct, prostě to nechápu. Jestli to byla nesoustředěnost nebo něco jiného, nevím," zůstával po zápase bezradný Appel.
Místo potrestaného Milana Antoše vyjel s kapitánským „céčkem“ na dresu Pavel Janků. Dlouho to však vypadalo, že pod jeho vedením se Lvi budou muset obejít bez bodů. “Začali jsme opravdu hodně špatně, během prvního nebo druhého střídání jsme dostali branku a do konce třetiny ještě jednu. Osobně si myslím, že to úplně neodpovídalo průběhu hry. V kabině jsme si to pak vyříkali, hodně nás nakopnul první gól. Změnili jsme hru a dokázali jsme to dotáhnout. Hodně nám také pomohli diváci. Jsme rádi, že na nás nepískali ani za toho hrůzného stavu a že nás drželi celou dobu. Je to pro nás strašně cenné.“
Branka Petra Přeučila nastartovala málokdy vídaný obrat, na jehož konci stálo zcela jiné Ústí, než které bylo v polovině utkání na kolenou. "My jsme po tom prvním gólu tu hru hodně zjednodušili a podle mého jsme hráli opravdu dobře. Představoval bych si, že takovou hru bysme mohli předvádět i v play-off, samozřejmě s tím rozdílem, že to bude muset z naší strany být důraznější a tvrdší," vidí v ústeckém zmrtvýchvstání základ pro play-off nestor Ústeckých Lvů.
Nejstarší hráč Slovanu byl navíc jako kapitán mužstva v pravý čas na pravém místě, když napsal za vynikající akcí své pětky gólovou tečku, a postaral se tak o vítěznou branku zápasu. “To byla v podstatě improvizace. Já jsem v té koncovce neměl moc na vybranou. Trošku jsem přejel, navíc jsem měl za sebou hráče a dostal jsem to pod nohy. Zkusil jsem to tedy tečovat směrem brána a nějakým zázrakem to vyšlo.“
Branka Janků převážila střelecké misky vah na ústeckou stranu a byla vyústěním znovuzrození, které demonstrovalo vnitřní sílu Lvů. ”My jsme podobný zápas moc potřebovali. Konečně jsme zase dokázali porazit silného soupeře, navíc za takového stavu, kdy jsme byli úplně dole. Ukázalo nám to, že máme silnou vůli a že se dokážeme za nepříznivého stavu dát dohromady.”
Vítězstvím nad Kometou se však nemohou ústečtí hráči opájet příliš dlouho. Dalším soupeřem, s kterým Slovan také uzavře základní část, je tradiční rival z Chomutova. Již před tímto duelem si Ústí zajistilo druhou příčku, ale stále může zaútočit na samotný vrchol tabulky, díky cemuž by v 1. kole play-off narazilo na papírově nejslabšího soupeře. ”Teď bysme venku chtěli vyhrát, protože jsme naposledy dostali výprask v Prostějově. A bylo by dobré, kdybysme vyhráli poslední zápas před play-off. Ale pořád se soustředíme jen sami na sebe, to vybírání soupeřů pro play-off je takové zrádné. My musíme vyhrát stejně nad kýmkoliv,” uzavírá Janků.


Rozladěný na nejvyšší míru vyšel z šatny hostí David Appel. Bývalý ústecký kanonýr, který prozářil první půli utkání, nenašel pro zkrat svého mužstva přijatelné vysvětlení. “Poslední dobou máme s podobnými výpadky problémy, sám si to nedokážu vysvětlit. Samotného mě to neskutečně štve (v originále použil Appel mnohem ostřejšího výrazu). Ztratili jsme tu vyloženě vyhrané utkání, měli jsme domácí na lopatě. Po prvním gólu se sebrali a my jsme najednou přestali hrát. Nakonec to dopadlo, jak to dopadlo. Takovým způsobem jsme neprohráli poprvé, něco se s tím musí dělat,“ dává dohromady první dojmy z utkání nejlepší hráč hostí.
Z pohledu Komety je jeho rozhořčení na místě. Hosté z Brna získali Appelovou zásluhou bleskové vedení a zhruba do 30. minuty s přehledem diktovali tempo hry. Naopak vlažný nástup domácích jakoby charakterizoval poslední porážku v Prostějově a celkově ne zrovna ideální období, kterým Slovan prochází posledních pět týdnů. “Vůbec jsme před zápasem neřešili, jaké má Slovan poslední výsledky. Prohrát dnes může každý s každým, my jsme taky prohráli s Kadaní. Ústí má podle mě stále nejlepší tým v lize a nějaká porážka v Prostějově to nezmění. Nám se jednoduše povedl vstup do utkání, Ústí jsme zaskočili rychlou první brankou a dostali se tím k naší hře. Byli jsme nabuzení, uvolnění a šlo to samo. Až do půlky zápasu.“
A právě úvodních třicet minut si žádal největší pozornosti diváků tandem Appel-Hodek. Dvojice bývalých Lvů svému někdejšímu chlebodárci zle zatápěla. Hodek ve 46. sekundě připravil pro Appela první gól zápasu, po Appelově pasu pak Hodek ve 25. minutě zvyšoval už na 3:0 pro hosty. Oba forvardi ze svého tempa neslevili až do konce utkání, sám Appel měl pár minut před koncem na holi vyrovnávací branku. “Do zápasu jsem nešel nijak zvlášť namotivovaný. Bral jsem to jako zápas s vynikajícím soupeřem. Je pravda, že jsem se cítil na ledě výborně, s Danem si rozumíme. Když se nám navíc povedlo hned první střídání, člověku se pak hraje úplně jinak a mnohem víc si dovolí. Ale ve výsledku to stejně nebylo k ničemu,“ čílí se subtilní útočník.
Po porážce ve Lví aréně a vítězstvích Chomutova a Mladé Boleslavi se bude Brno muset v 1. kole play-off postavit právě jednomu z těchto mužstev. Které z nich se nakonec stane první překážkou Komety ve vyřazovacích bojích, však ukáže až poslední hrací kolo. “Tady už si těžko můžeme vybírat. Oba jsou to vynikající celky, bude to nesmírně těžké. Ale na druhou stranu pro nás bude možná výhodou, že jsou to týmy, s kterými se bude hrát hokej. S Třebíčí či Ostravou by to bylo úplně jiné. Chomutov a Boleslav nás hned ze začátku maximálně prověří a pokud se chceme dostat co nejdále, stejně musíme porazit každého. Když se nám play-off nepovede, nebude to s hokejem v Brně dobré.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže