Ú s t í n/L. - Čtvrteční zápas juniorům příliš nevyšel. V souboji kočkovitých šelem podlehli Lvi libereckým Bílým Tygrům vysoko 1:5. Po několikazápasovém půstu způsobeném nemocí se v dresu hostí objevil Jan Kloz. První gól zápasu a jediný ústecký vstřelil v první třetině z trestného střílení Vlastimil Salač.

Kde viděl kapitán ústecké juniorky příčiny vysoké porážky? "Dělali jsme hodně chyby v obranném pásmu, nedařilo se nám zakládat útoky. Liberečtí byli o dost lepší, dařily se jim protiútoky. My jsme je moc nepokrývali ve středním pásmu. Málo jsme stříleli a tak nějak celkově se nám to utkání nevydařilo."

Honza je se 24 body za 15 gólů a 9 asistencí neproduktivnějším hráčem juniorů a to odehrál pouze 18 zápasů. Na jeho výkonu se však ve čtvrtek projevila delší pauza. "Po těch asi dvou týdnech jsem byl na ledě poprvé v pondělí. Zhubl jsem, neměl jsem moc síly." Devatenáctiletý forvard táhne svůj tým k záchraně extraligy, což mu na druhou stranu znemožňuje hrát za áčko. Ve třetím kole první ligy v Jihlavě vstřelil svůj premiérový gól, který Lvům nakonec pomohl k bodovému zisku. "Trochu mě to mrzí. Uvidím ve druhé polovině soutěže. Troufám si říct, že junioři už by měli být zachránění. Myslím si, že se nám to podaří udržet."

Určitě potěšující pro něj může být pozvánka na přípravný kemp před mistrovstvím světa dvacítek, i když je zde zatím jen jako náhradník. Pravděpodobnost, že s týmem odjede do Švédska není přílíš vysoká, ale jak říká trenér Vladimír Bednář: "Stát se může všechno. Až v neděli se sejdeme, ke konci týdne odehrajem přípravný zápas a pak budeme chytřejší."

Dalším, kdo obdržel reprezentační pozvánku je gólman Jan Dědek. Ten pojede s osmnáctkou na turnaj do Švýcarska. "Je to dobré, i když se toho trochu bojím. nevím, co od toho mam čekat. Bude to moje premiéra." On měl velký podíl na tom, že si Ústečtí neodvezli větší gólový příděl. Předvedl 42 úspěšných zákroků, mezi kterými bylo několik z kategorie "výborný". "Já si myslím, že se svým výkonem mohu být celkem spokojený, akorát těch gólu jsem mohl dostat méně," dodal ještě k zápasu.

Jediným ústeckým střelcem se stal Vlastimil Salač, který proměnil trestné střílení nařízené po zákroku na Hanzla a dohnal tak v klubovém bodování Kloze. "Určitě jsem věděl dopředu, že to udělám. Já dělám jen tohle, ti gólmani na to většinou nedosáhnou," dodal ke svému blafáku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže