Ú s t í n/L. - Po týdenní přestávce k regeraci a načerpání sil se zahajuje druhá čtvrtina soutěže. Lvi v jejím prvním duelu přivítají 25. října Mladou Boleslav, jeden z týmů pasovaných na favorita ligy. Ani Ústí ani Boleslav na to ale v tabulce nevypadají, jedná se o souboj čtvrtého s pátým. V prvním divokém utkání Lvi vyhráli 8:6, bude se ve Lví aréně opakovat divoká přestřelka? Utkání začíná v 18.hod.
Porovnání týmů

8-2-0-3 celková bilance 7-0-1-4
4-2-0-1 zápasy venku 4-0-0-2
4-0-0-2 zápasy doma 3-0-1-2
4. postavení v tabulce 5.
28 získané body 22
51:33 skóre 36:35
0 utkání bez vstřelené branky 0
1 utkání se shut-outem 0
5:1 (Ostrava, Kadaň) nejvyšší výhra 4:1 (Havlíčkův Brod, Olomouc)
2:4 (Chomutov) nejvyšší prohra 1:4 (Hradec Králové, Jihlava)
J. Grof; 15b (6+9) nejproduktivnější hráč P. Beck; 11b (1+10)
J. Grof, P. Janků; 6 nejlepší střelec T. Nouza, J. Kadlec; 6
J.Grof; 9 nejvíce asistencí P. Beck; 10
J. Klobouček; 54 nejtrestanější hráč V. Drábek; 22
J. Zikmund - 94,63% úspěšnost brankáře F. Šindelář - 91,19%
J. Zikmund - 1,64 průměr inkas. branek F. Šindelář – 2,46
23 góly v přesilovkách 14
25% využití přesilovek 13,08%
2 góly v oslabení 3
12,8% střelecká úspěšnost 8,8%

První čtvrtina soutěže

Mladá Boleslav byla pasována do role favorita už dlouho před začátkem soutěže, možná píše nedlouho po konci té loňské. Kádr automobilky dostál mnoha změn, Boleslav skupovala hráče ve stylu newyorských jezdců. Stejně jako Rangers v dobách velkých nákupů avšak také vstoupili do 1. ligy. Už první zápas a konfrontace s obhájcem titulu – Ústím napověděl své. Dvojice brankářů Mařík – Šindelář musela lovit z branky 8 puků, sezona začala zdivoka. Poté obstáli zelenobílí v Kadani, ale následně odešli se svěšenými hlavami z utkání s Hradcem Králové a s Berounskými Medvědy. Role favorita nebyla v žádném případě potvrzována. Tendence Boleslavi se zlepšovala a ta začala v tabulce pomalu stoupat do vyšších pater. Jenže v domácím prostředí padla Škodovka s Brnem v prodloužením a bez bodů přijela s nejhorší porážkou 1:4 z Jihlavy, jedním z klubů na samotném dně tabulky. Boleslav nehrála podle představ diváků ale ani vedení klubu. Prim už „drželi v rukou“ sice jihlavští Milan Chalupa a Aleš Polcar, kteří opustili svůj klub už ke konci září, nicméně trenérská židle se otřásla i po Janem Nelibou. A to byla Boleslav už na páté příčce. Vstup tedy ne zrovna třikrát vyvedený, nicméně Lvi na tom jsou jen „o stupeň líp“.

Opory mužstva

BK Mladá Boleslav má obdobný problém jako Ústečtí, nemá totiž jasnou jedničku mezi tyčemi. Rozhodně má nový trenér Jiří Režnar ale mezi dvojicí Filip Šindelář a Michal Mařík víc jasno než Pavel Hynek mezi Fikrtem a Zikmundem. Mařík sice odchytal necelá 4 utkání, v brankovišti je ale jistější jeho kolega pyšnící se úspěšnosti zákroků 91,2%. Průměr inkasovaných branek má ale Šindelář díky hře celého týmu 2,46, čímž se řadí na šesté místo tabulky brankářů a absolutně nekonkuruje prvnímu Zikmundovi.
V obranných řadách Boleslavských nikdo nevyniká, ostatně celý tým je velice vyrovnaný, co se statistik týče. Nejčastěji ale bodují Richard Bauer a Ladislav Kolda, oba mají shodně 6 bodů, prvně jmenovaný (4+2), Kolda přesně opačný gard gólů a asistencí. Václav Drábek stihl nastoupit jen k deseti utkáním, ale ani v jednom z nich si nedokázal připsat jediný bod a je jedním ze tří hráčů Boleslavi s minusovým kontem +/- bodování.
V útočných pozicích je nejagilnější Patrik Beck, který stihl nastřádat 11 bodů. Spíše než o střelci bychom ale o něm měli mluvit jako o výborném asistentovi (1+10). V závěsu čeká Jiří Kadlec, který se trefil už šestkrát a přidal 4 přihrávky, poté už noví hráči Boleslavi. Z Chomutova příchozí Kamil Koláček s devíti body (4+5) a o dvě nahrávky chudší je Tomáš Sýkora, kterého ústecké publikum dobře zná.

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Zikmund - Grof, Nádašdi, Kudrna Jan, Zápotočný, Pojkar, Ficenc, Hořava, Kolafa - Hulva, Klobouček, Antoš - Janků, Slížek, Vítek - Ivan, Martinec, Klimt - Přeučil, Bauer, Jiří Kudrna.

Mladá Boleslav: Šindelář – Kolda, Bauer, Majeský, Výborný, Ťupa, Všetečka, Štrach – Jeslínek, Sýkora, Beck – Nouza, Zdráhal, Gombár – Paroulek, Hlouch, L. Krupka – M. Krupka, Koláček, Kadlec.


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY.
Josef Vítek

14.kolo - středa 25.října









Ostrava - Jihlava 1
„ Mají nového trenéra, takže se před ním chtějí vytáhnout, doma je navíc Ostrava nepříjemná.“

Havlíčkův Brod - Havířov 2
„.Havířov zůstává za očekáváním a pomalu půjde nahoru.”

Beroun - Prostějov 1
„Beroun je doma nepříjemný a Prostějov bude cestovat daleko, takže myslím, že prohraje.“

Hradec Králové - Brno 0
„Jeden z nejzajímavějších zápasů kola, každý čeká, že Hradec doma vyhraje, ale Brno nebude příjemným soupeřem.“

Kadaň - Chomutov 2
„Chomutov je favoritem.“

Olomouc – Třebíč 1
„Tady myslím, že by mohla být jednička.“

Ústí nad Labem – Mladá Boleslav 1
„Jednička! Po nějakých domácích zaváháních teď potvrdíme výkonnost a vyhrajeme. “

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže