Ú s t í n/L. - Před týdnem měl ve Lví aréně premiéru Jakub Bauer, proti Berounu si svůj debut ve žlutomodrém dresu odbyl David Pojkar, který si pochvaloval, jaký že je to pocit zase si užít výhru. ”Ve Slavii jsem výhry moc nepociťoval, takže doufám, že tady to bude takhle dál,” doufá nová posila Lvů. To hostující kapitán Josef Zajíc byl z výkonu svého týmu zklamán: ”Moc pro to, aby to dopadlo lépe, jsme neudělali.“
Nová akvizice Slovanu David Pojkar pobývá v Ústí od středy a proti Medvědům se již zapojil do plnění obraných úkolů. ”O přestupu se rozhodlo v úterý odpoledne. Ve středu jsem tady byl na tréninku, ale protože jsem nebyl týden na ledě, tak jsem si na středeční zápas ještě netroufal,” popisoval absenci v zápase v Hradci Pojkar. Ten byl minulý týden vedením Slavie spolu s Divíškem označen za jednoho z viníků současného tristního postavení Pražanů v extraligové tabulce a tak si mohl hledat brzy po startu sezóny nové angažmá. ”Já myslím, že se to mělo týkat hlavně jiných hráčů, než nás dvou. Těch starších. Vyhodili mě, takhle to bývá. Je to kočovný život. Já jsem tam byl pět let, takže jsem rád, že jsem odešel. V nabídce byly tři kluby z extraligy. To nevyšlo, takže jsme rád, že po mě sáhlo Ústí.” vidí své současné angažmá pozitivně. ”Vůbec to neberu jako zklamání. Doufám, že letos postoupíme. Budu pro to dělat všechno,” říká nyní již kmenový hráč Slovanu. Co se týče premiéry v novém dresu, je spokojený: ”Byl to dobrý zápas. Hlavně, že jsme vyhráli. To je důležité, když je premiéra. Ve Slavii jsem výhry moc nepociťoval, takže doufám, že tady to bude takhle dál.”

Lvi vstoupili do zápasu s Medvědy aktivně a v sedmé minutě otevřel po tečí Evanovy střely gólový účet zápasu Josef Vítek. “Bylo důležité, že jsme dali brzy góly. Když se dají ze začátku góly, tak se potom hraje určitě dobře,“ pochvaloval si Tomáš Klimt. Pak přišel sporný okamžik zápasu, jehož aktérem byl právě útočník s devětašedesátkou na zádech. Z pravé strany si najel do mezikruží a po jeho střele zazvonila branková konstrukce Kamešovy svatyně. Podle rozhočích byl puk v bráně, podle Berounských to byla tyč. Jak viděl sporný okamžik hlavní aktér? ”Vystřelil jsem, rozhodčí za bránou rozsvítil červené světlo. Od toho tam jsou rozhodčí, aby se o to starali. Já jsem střílel přes brankáře, takže jsem to neviděl,” nepřispěl příliš k objasnění situace. Slovan má dlouhodobě s Medvědy problémy. Vždyť poslední výraznější úspěch proti Středočechům zaznamenali Lvi před třemi lety (3:0). Pak následovalo období plné porážek, remíz nebo vítězství v prodloužení. Výjimkou bylo vítězství 3:1 v prvním vzájemném zápase minulé sezóny. ”Připravovali jsme se na ně jako na každý jiný zápas. Věděli jsme, že nám to proti nim moc nejde. Snažili jsme se, abychom hráli dobře. Proti nám se všichni snaží, kór když se nesestupuje, takže je to s každým mančaftem těžké,” neprožíval “komplex” Beroun Tomáš Klimt. Po vítězství 4:0 si pak mohl pochvalovat: ”Hráli jsme dobře, gólman nám zachytal, takže paráda.”


Ikona kladenského hokeje, současný kapitán Medvědů Josef Zajíc nebyl po zápase v růžové náladě. ”My venku hrajeme trochu ustrašeněji než doma. Samozřejmě ten gól na dva nula, co si tady vymysleli, ten nám také nepomohl. Naopak jim pomohl. Samozřejmě nějaké představy o vývoji zápasu jsme měli, ale bohužel jsme hráli tak, jak jste viděli a myslím si, že jsme ani moc pro to , aby to dopadlo lépe, neudělali. Myslím, že jsme si tady neodvedli stoprocentně to, co jsme tady chtěli odehrát.” Samotný sporný gól ho dost rozladil. ”Zvonilo to jako tyčka a ještě to byla tyčka. Když čárový rozhodčí udělá špatný výrok, tak hlavní to přece opraví. Když jsou tady ty pauzy na reklamu, tak proč tu není povolený video?” pokládá řečnickou otázku.

Bruslaři a techničtí hokejisté teď mají zelenou a pro hokej je to dobře.
— Josef Zajíc
Berouští bývali vyhlášeni svojí tuhou defenzivou, tu však v tomto utkání příliš nepředvedli. ”To máte pravdu. My se opravdu potýkáme s takovou měkčí obranou. Možná, že tomu přispěla změna v posuzování některých zákroků. Těch drobnějších faulů ubylo a přibylo vyloučení. Bruslaři a techničtí hokejisté teď mají zelenou a pro hokej je to dobře,” vidí zkušený matador pozitivně změny v posuzování. Zatím se Berounu daří bodovat pouze v domácích utkáních, zatímco na ledě soupeřů bývají bezzubí. ”My venku hrajeme opravdu hůř. Kdybychom věděli proč, tak to hned otočíme. Nedáme si přihrávku, prohráváme osobní souboje, ztrácíme střední pásmo, to jsou takové hokejové základy a my jsme v nich horší a proto prohráváme,” přece jen nalézá nějaké příčiny nezdarů. Medvědům však hapruje i produktivita útoku a tak se nacházejí v prvoligové tabulce hluboko ponořeni. ”Jak říkám, máme co dohánět, na čem pracovat. Zatím je zaplaťpánbůh začátek a snad se zlepší,” doufá Josef Zajíc v lepší zítřky.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže