Ú s t í n/L. - Po šlágru kola, ve kterém Ústečtí Lvi porazili hradecké Energetiky na jejich ledě 2:4, přichází na řadu opět Lví aréna. V té byli hokejisté Slovanu ve všech třech dosavadních domácích zápasech stoprocentně úspěšní. Dalším nájezdníkem s touhou po bodech budou Berounští Medvědi. Ti se vydají na zteč ústecké tvrze v sobotu 7.října. Souboj predátorů začíná v 17:00 hod.
Porovnání týmů

6-1-0-1 celková bilance 3-0-1-4
3-1-0-1 zápasy venku 0-0-0-4
3-0-0-0 zápasy doma 3-0-0-1
2. postavení v tabulce 11.
20 získané body 10
35:21 skóre 18:28
0 utkání bez vstřelené branky 1
0 utkání se shut-outem 0
5:1 (Ostrava, Kadaň) nejvyšší výhra 4:2 (Mladá Boleslav)
3:4 (Havlíčkův Brod) nejvyšší prohra 1:7 (Třebíč)
J. Grof; 10b (4+6) nejproduktivnější hráč D. Nedorost; 7b (4+3)
J. Grof, J. Hulva, M. Antoš, P. Janků; 4 nejlepší střelec D. Nedorost; 4
J. Grof; 6 nejvíce asistencí J. Zajíc; 6
T. Houdek; 41 nejtrestanější hráč M. Tvrzník; 32
J. Zikmund - 95,65% úspěšnost brankáře J. Kameš - 91,79%
J. Zikmund - 1,31 průměr inkas. branek J. Kameš - 3,07
19 góly v přesilovkách 8
34,55% využití přesilovek 17,78%
1 góly v oslabení 1
14,00% střelecká úspěšnost 8,74%

Pohyby v kádru

Nejvýraznější ztrátu utrpěli Berounští odchodem svého elitního forvarda Václava Eiselta, který neodolal vábení Mladé Boleslavi. V Medvědím dresu již také neuvidíme někdejší oporu Petra Horčičku. Tomu se poslední sezóna příliš nepovedla a v té nové již bojuje za barvy ambiciózního Vrchlabí. Dalšími odpadlíky jsou Gengel se Slámou (nyní oba Mladá Boleslav), gólman Valent (Třebíč) nebo plejáda borců, kteří se vrátili z hostování zpět do svých klubů (např. Pabiška, Dragoun nebo Vrbata).
Místo výše zmíněných hráčů se však povedlo přivést zajímavé posily. Těm vévodí super-zkušená trojice Zajíc-Kameš-Vostřák. Prvně jmenovaná posila z kladenského Rabatu nyní plní kapitánskou roli i v Berouně, Jaroslav Kameš, na kterém si Lvi vylámali zuby v semifinále play-off před dvěma a půl lety, přichází z Vítkovic, a třetí do party, sniper Pavel Vostřák, přibyl ze slovenských Košic. Za zmínku rozhodně stojí i příchod forvardů Davida Nedorosta z Mladé Boleslavi a Jana Bessera z Kladna.

Vstup do sezóny

Úvod sezóny přichystal pro Medvědy vskutku náročný program. Vstup do sezóny se Berounským tak úplně nepovedl. V prvním kole podlehli v Prostějově 2:3, ve druhém brněnské Kometě 4:5 po samostatných nájezdech a ve třetím neuspěli na chomutovském ledě 0:3. Po třech kolech tak měli Medvědi pouhý bod a čekala je Boleslav. Do té se pustili bez bázně a hany a vybojovali cenné vítězství v poměru 4:2. Od té doby jsou na domácím ledě stoprocentně úspěšní, když zdolali ještě Duklu Jihlava 3:2 a naposledy Olomoucké 2:1. Naopak na kluzištích soupeřů Berounským pšenka nekvete. Kromě již zmíněných porážek v Prostějově a Chomutově podlehli též v Ostravě 2:5 a debakl utržili v Třebíči 1:7. Papírové předpoklady jsou tedy zřejmé. Jenže! Tři ze čtyř vzájemných zápasů v minulé sezóně dospěli až do prodloužení. Jak to tedy bude tentokrát?

Vzájemné zápasy

2005-2006
Ústí - Beroun 3:1 report
Beroun - Ústí 2:3p report
Ústí - Beroun 4:3p report
Beroun - Ústí 2:2p report

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Zikmund - Grof, Nadašdi, Zápotočný, Houdek, Hořava, Evan, Kolafa, Suchánek - Hulva, Klobouček, Antoš - Janků, Slížek, Klimt - Ivan, Martinec, Vítek - Přeučil, Bauer, Jiří Kudrna.

Beroun: Kameš J. - Braniš, Rýgl, Kameš V., Vaněček, Jelínek, Mrázek, Míka, Čížek - Tvrzník, Dušek, Besser, Zajíc, Nedorost, Toma, Křesťan, Vlček, Pavel, Novotný, Bessonov


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY.
Tomáš Houdek

9.kolo – sobota 7.října

Třebíč - Chomutov 0
„Tipuji remízu 2:2“

Sareza - Prostějov 1
„Myslím, že Ostrava vyhraje”

Olomouc - Havířov 1
„To bude jednička.“

Kadaň – Hradec Králové 0
„Asi remíza.“

Jihlava - Kometa 2
„Vyhraje Kometa.“

Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 1
„Tam je to jasné.“

Ústí nad Labem - Beroun 1
„Vyhrajeme o šest gólů.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže