Ú s t í n/L. - Trumfové eso Ústeckých Lvů. I takovým titulem by se nyní mohl honosit Jiří Kuchler. Vždyť střelil již druhý vítězný gól v barážové sérii a posunul Slovan o kousek blíže vysněnému cíli. ”Je to hodně důležité vítězství,” radoval se po zápase. To kapitán hostů neskrýval rozčarování. ”Někteří by měli ze sebe vydat více, než dneska. Na sedm hráčů se to hrát nedá,“ byl na své spoluhráče rozlobený Roman Stantien.
Jiří Kuchler se stává klíčovým mužem Slovanu. Poprvé svou pěknou brankou rozhodl úvodní duel ve Vsetíně a podruhé nasměroval Lvy k vítězství ve třetím zápase. Za vyrovnaného stavu 1:1 se postavil přesně tam, kde měl být a po štastném odrazu se puk dostal až němu. ”Láďa Slížek to tam nahodil a brankář to tečoval lapačkou. Koukal jsem nahoru, kde to lítá, a najednou se to odrazilo ke mě. Jenom jsem do toho plácl, ani jsem to dobře netrefil. Měl jsem i hodně štěstí. Vypadá to, že jsem střelec rozhodujících gólů, je to ale čistě náhoda. Čeká se na každou chybu a dnes jí bohužel pro Vsetín udělali oni,” oddechl si.
Před začátkem série se hodně probíralo, jaké jsou rozdíly mezi úzkým vsetínským a širokým ústeckým kluzištěm. ”Je to rozdíl. Člověk se tomu musí přizpůsobit. Ve Vsetíně je to těsnější a obrana se tam hraje lépe. Když se to ve Vsetíně zabetonuje, tak je opravdu těžké dostat se do třetiny a překonat tu obranu,” popisuje Kuchler. Lvům však domácí aréna přinesla štěstí a připsali si tak důležité vítězství a ujali se vedení v sérii v poměru 2:1.

Atmosféra byla skvělá a nezbývá než poděkovat.
— Jiří Kuchler
Hned druhý den pokračuje souboj znovu ve Lví aréně čtvrtým zápasem. Promítne se psychická pohoda i do tohoto klání? ”Jestli je to psychická výhoda, to se uvidí. Určitě je super, že jsme vyhráli, protože jinak bychom byli zítra tlačení do toho, že musíme vyhrát. Je to hodně důležité vítězství,“ radovalo se levé křídlo a pochválilo ústecké publikum, které poprvé vyprodalo Lví arénu: ”Atmosféra byla skvělá a nezbývá než poděkovat. Fandění bylo skvělé.”. A jak jsou na tom Ústečtí se silami? ”V tomto počasí je to těžké. Otepluje se, je větší vlhkost. Těch zápasů i s play-off už je hodně, ale doufám, že sílu ještě budeme mít. Určitě to ale není takové, aby tam ale někdo mohl zůstat minutu, musíme zkracovat intervaly střídání,” nastiňuje přijatá opatření Kuchler.

Lvi vtrhli do zápasu s velkým elánem a Vsetínští nevěděli kam dřív skočit. ”Byla to velká makačka. V první třetině jsme byli lepší. Bylo škoda, že jsme dali jenom jeden gól. Přitom jsme tam měli šance na tři góly. Mohlo být už rozhodnuto po první třetině,” zavzpomínal na promarněné šance bojovník Tomáš Sýkora.
”Do druhé třetiny jsme vlezli na led jako by se nemohlo nic stát. Přestali jsme bruslit, přestali jsme dohrávat souboje a najednou byl Vsetín lepší. Zaslouženě srovnal a jenom jsme byli rádi, že se nedostal do vedení. V takových zápasech se to těžko otáčí,” uvědomuje si Sýkora. ”Naštěstí jsme tu druhou třetinu nějak přežili a na třetí třetinu se v šatně nabudili. Hráli jsme dál na čtyři pětky, protože žádná lajna nehrála hůř nebo lépe. Bylo to dobře, protože jsme ušetřili nějaké síly. Třetí třetinu jsme hráli lépe a zaslouženě jsme vyhráli.”
Všechna utkání této série dospěla až do situace, kdy si jeden z týmů zahrál power-play a ani tento duel nebyl výjimkou. Necelou minutu a půl před koncem šel navíc Pazourek na trestnou lavici a Vsetín tak mohl zatlačit na Lvy silou šesti mužů v poli. I v tomto zápase však byla prázdná klec pokořena. ”Góla jsem ani dát nechtěl. Bylo dvanáct vteřin do konce a snažil jsem se to nahodit k nim do pásma a ono se to tam dokutálelo,“ viděl svůj gól Sýkora. Lvi se ujímají vedení v sérii a mohou jít do zítřejšího zápasu v dobrém rozpoložení. ”Nevím jestli je to pro nás psychická výhoda. Nepříjemné by bylo prohrávat 1:2, ale nepříjemný by byl i stav 2:2 na zápasy. Pak by jsme ve Vsetíně museli alespoň jednou vyhrát. Jdeme dál a musíme vyhrát i zítra.”


Kapitán Vsetína Roman Stantien litoval hlavně smolného druhého gólu Slovanu. ”Byla to nepozornost obránců. Musí vědět, že ten puk padá. Prostě rozhodlo to.” O průběhu zápasu měl jasný názor: ”V první třetině bylo Ústí lepší. Ve druhé se to otočilo a lepší jsme byli my. Ta třetí pak byla vyrovnaná.”
Příčinu porážky však viděl hlavně ve vlastních řadách. Podle Stantiena ne všichni vsetínští hráči přistoupili k utkání tak, jak by si zasluhovalo. ”Jo, myslím si to. Někteří by měli ze sebe vydat více, než dneska. Na sedm hráčů se to hrát nedá. Může za to celá situace v klubu. Ty problémy se objevují i teď při baráži,” zmínil neutěšenou situaci valašského klubu. Mají tedy Vsetínští chuť zlomit vývoj série opět ve svůj prospěch? ”Za sebe mohu říci že ano, ale za druhé to tvrdit nebudu. To se zeptejte jich,” odmítá veterán strčit ruku do ohně i za spoluhráče a dodává: ”Těžko můžete na hráče nějak působit, když je v klubu situace taková, jaká je.”

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže