Ú s t í n./L. - Jistota v brance, jeden z nejlepších hráčů zápasu. To jsou asi nejčastější synonyma pro brankáře Lukáše Sáblíka. Byl v zápase s Třebíčí sice dvakrát překonán, ale pokaždé to bylo v oslabení. Jinak při hře 5 proti 5 musel přivádět svými zákroky soupeřovy hráče téměř k šílenství.

">

Ú s t í n./L. - Jistota v brance, jeden z nejlepších hráčů zápasu. To jsou asi nejčastější synonyma pro brankáře Lukáše Sáblíka. Byl v zápase s Třebíčí sice dvakrát překonán, ale pokaždé to bylo v oslabení. Jinak při hře 5 proti 5 musel přivádět svými zákroky soupeřovy hráče téměř k šílenství.

"Dnes jsme nastoupili po dvou nebo třech zápasech jen na tři lajny. Ke konci zápasu už byl špatný led a navíc mi připadalo, že kluci už tak těch posledních 10 minut sotva tahali nohy. Tam už jsme asi nestačili, protože Třebíč hrála na 4 útoky. Měli jsme ale štěstí a jsem rád, že to tam párkrát spadlo a že stav jsme dokázali udržet a ještě přidat gól navrch. Zápas byl ale těžký celý, nejen třetí třetina. Pořád to bylo o jeden gól. Vždy jsme branku dali, ale hned také jednu dostali. Zápas byl hodně vyrovnaný, šancí bylo dost na obou stranách. My jsme naštěstí dali naše úvodní góly poměrně rychle, takže já mohu být s výsledkem spokojený. Všichni víme, že proti Třebíči se nehraje lehce. Minule jsme prohráli 4:3 v prodloužení a přitom 8 minut před koncem jsme vedli 3:1. Z toho je vidět, že Třebíč je hodně nebezpečný soupeř," hodnotí soupeře i zápas bezprostředně po jeho skončení. "Doufám jen, že jsme i u diváků zanechali před vánocemi dobrý dojem," věří a přitom se usmívá.

S odpovědí na otázku, co říkal obráncům při obou gólech, vůbec neváhá. "Zlobil jsem se, ano hodně jsem se zlobil. U toho prvního... No, ten mi šel z úhlu, přes hráče, ale ten bych měl mít. Já jsem se pohnul a Bouz vyloženě čekal na můj pohyb a střelil mi to mezi nohy. To byl gól takový z těch lacinějších. Druhý gól mě ale hodně mrzí. Tam jsem to jednou vyrazil a i podruhé a hráč měl přesto ještě dost času v klidu objet bránu a ještě to tam dorazit. Tam si snad ještě i přihráli. To mě mrzelo, že tam nikdo nebyl," kroutí ještě po zápase hlavou.

"Druhá věc ovšem je, že jsme měli opět hodně vyloučených," poukazuje na nelichotivá čísla z posledních zápasů. "Na to, že jsme hráli doma, pískal rozhodčí dost přísně. To se pak hraje špatně. Teď v posledním zápase v Havířově jsme měli 11 vyloučených proti 4 domácím. Pokud budeme mít i doma hodně vyloučených, bude se hrát těžko," krčí rameny.

K programu v nadcházejících dnech vysvětluje. "Teď není moc času před dalším utkáním, určitě to bude těžké, ale myslím si, že s vidinou delšího volna to zvládneme. Tempo zápasů není nijak náročné, je to vlastně první vložený zápas. Zítra lehce potrénujeme a zregenerujeme a v pondělí do toho můžeme dát všechno. Můžeme klidně hrát na doraz, protože není na co se šetřit. Bude volno, vánoční svátky, první trénink bude až v pátek večer. Všichni to mají stejné, i Boleslav. Ta také dnes hrála. Vše je otevřené. Bylo by skvělé tam vyhrát a potvrdit náš výkon," přeje si před posledním letošním utkáním strážce lví svatyně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže