Rakousko, Spittal an der Drau - Brankářka Veronika Ortová chytá ve Slovanu za 9. třídu. Nyní si tato mladá brankářka vysloužila nominaci do reprezentace a má možnost obléct dres nejcennější, tedy dres národního týmu. Veronika Ortová obdržela pozvánku na Evropský olympijský festival mládeže v Rakousku, kde působí ženský národní tým U16. Jaké jsou dojmy Veroniky z právě probíhající akce a jak moc si váží šance reprezentovat Českou republiku? To se dočtete v našem rozhovoru.

Verčo, aktuálně se účastníš v dresu národního týmu Evropského olympijského festivalu mládeže v Rakousku, přibliž nám tuto akci a tvé působení v ženském reprezentačním týmu U16?

Jsem ráda, že jsem dostala šanci se této akce zúčastnit, jelikož sem věkově spadám až příští rok a holek v bráně je čím dál víc . Moc si to tu užívám. Je to úplně něco jiného, než když chytám za výběr. Atmosféra je tu jiná. Jsem pyšná, že mohu být mezi děvčaty, kteří reprezentují Českou republiku. Můžeme se tu porovnat s děvčaty z jiných zemí.

V prvním utkání se Švédkami, které jsme vyhráli na nájezdy, jsi kryla záda brankářce Novákové, jak jsi viděla utkání?

Vůbec jsem to nečekala, že bych mohla být dvojka, právě při zápase se Švédkami. Celý zápas jsme byly lepší, jen nám nepadaly góly. Holky bojovaly do poslední minuty a nevzdávaly to. Danča (pozn.redakce: Daniela Nováková) svým skvělým výkonem v bráně zazářila. Pak jsme si užívaly výhru. Je to zážitek, který se vám nestává každý den.


V týmu jste tři brankářky, už víš, jakým způsobem budete nasazování do utkání, respektive, zda nastoupíš do utkání s Němkami, které hrajeme v úterý?

Ano, jsme tři a jak už jsem se zmínila, jsem z gólmanek nejmladší, a tak jim kreji záda. Jestli nastoupím do zápasu nevím, uvidíme jak se budou zápasy vyvíjet . Všichni chceme vyhrát. Samozřejmě bych ráda šanci dostala, ale už jen to, že mohu prožívat s holkami veškeré emoce, pro mě moc znamená.

V Rakousku jste dvě reprezentantky ústeckého Slovanu. Jak moc ti pomáhá, že si na akci právě se spoluhráčkou Verčou Hujovou?

Ano, jsem ráda, že tu Verča je. Holky už se většinou mezi sebou znají, tak není špatné, když máte po ruce někoho zkušeného. Tím, že chytám i za různé výběry, tak už se s některými znám. Myslím, že to je úspěch, když jsme tu dvě z jednoho klubu. Verča je jistota v obraně a musím říct, že nám v klubu chybí, když hrajeme bez ní.

Ty jsi nedávno zazářila na VTM (výchova talentované mládeže) v Benátkách n. J. v dresu Ústeckého kraje, jak sis užila tuto akci, kde jsi chytala a poměřila síly s chlapci stejné kategorie?

Ano, byla jsem ráda, že jsem dostala příležitost chytat za kluky na VTM. Ukázat, že i holky se mohou srovnávat s kluky. Hokej je tam prostě rychlejší. Nemáte čas nad ničím přemýšlet.

Jak vůbec vnímáš přechod mezi zápasy Slovanu 9. třídy, VTM, kde nastupuješ s kluky a naopak čistě ženské zápasy teď v reprezentačním dresu, nebo v dresu extraligového Litvínova, kde sis již také zachytala?

Chytání mě baví a vždy je to nová zkušenost. Každý zápas si užívám. S kluky je to rychlejší a mají prudší střely. Když je tým slabší, beru to pozitivně, že si víc zachytám. Nabídka chytat za litvínovské ženy, mě potěšila. Chtěla jsem vědět, jaké to je a navíc od malička fandím Litvínovu. A být tady s holkami v reprezentaci je snad sen každé holky.


Stíháš při svém vytížení sledovat i A-tým Slovanu, případně, zda chodíš pravidelně na zápasy a jak se ti zamlouvají letošní výkony?

Ano, trávím na zimním stadionu spousty času a většinou po tréninku zůstáváme s kluky na veřejné bruslení, nebo na A-tým, kde sleduji hodně brankáře. Letošní sezóna se celkem daří a přála bych A-týmu, aby zase postoupil do první ligy.

Hráčky Slovanu Veronika Ortová a Veronika Hujová










Hráčky Slovanu Veronika Ortová, Veronika Hujová na EYOF 2023

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže