Ústí nad Labem - Ústečtí dorostenci za sebou mají dvanáct odehraných kol. Do letošní sezóny ligy dorostu naskočili výhrou na ledě Třemošné. Zatím se nachází na 6. místě v tabulce se třinácti získanými body. Po posledním domácím zápase jsme vyzpovídali druhého nejproduktivnějšího hráče týmu Matěje Pengla s kapitánem Markem Hudcem. V rozhovoru nám prozradili, jak hodnotí dosavadní průběh sezóny, jakou mají partu a jaké mají týmové cíle.

Matěji, Marku, máte za sebou 12 utkání. Jak byste zatím zhodnotili průběh sezóny?

Matěj: Průběh sezóny hodnotím zatím kladně, ačkoli někdy zbytečně ztrácíme body. Máme vždy dobře rozehrané zápasy, ale poslední třetiny nám nevychází.

Marek: Jak říká Matěj, poslední třetina nám většinou uteče, což se nám odrazí na psychice i na výsledku zápasu.

Můžete prozradit, s jakým soupeřem se vám zatím hrálo nejlépe a případně i soupeře, který vás potrápil?

Marek: Všechny zápasy hrajeme s velkou chutí a táhneme za jeden provaz. Celý tým se snaží a navzájem se povzbuzujeme. Pro mě osobně byl asi nejtěžší zápas proti Sokolovu.

Matěj: Souhlasím s Hudym (Marek Hudec pozn. redakce), že táhneme za jeden provaz už od začátku sezóny a pro mě byl asi nejtěžší zápas s Brnem.

Máte dobrou partu i mimo led?

Matěj: Určitě máme dobrou partu. Někteří kluci spolu chodí do třídy nebo do školy. Chodíme spolu i ven, takže máme dobrý kolektiv.

Marek: Já s Matějem naprosto souhlasím.

Co je podle vás klíčem k týmovým úspěchům?

Matěj: Určitě to povzbuzení, hraní bez zbytečných vyloučení, vyvíjet větší tlak na bránu soupeře a více proměňovat šance.

Marek: Určitě táhnout za jeden provaz. Zlepšít střelbu na bránu a proměňovat šance, to nám ve spoustě zápasů chybí.

Je něco, na čem musíte jako tým zapracovat?

Matěj: Je třeba zapracovat na přesilových hrách a na hrách v oslabení. Jak už bylo řečeno, je třeba zvýšit i tlak na bránu, v tom zatím zaostáváme.

Marek: Především musíme zapracovat na posledních třetinách a stejně tak i na přesilových hrách.

Matěji, Vy jste tuto sezónu velmi produktivní, jak jste sám se sebou zatím spokojený?

Start byl skvělý, ale poslední dobou se mi moc nedaří. Méně se prosazuji, ale doufám, že se do toho zase dostanu.

Příští zápas vás čeká v pátek na domácím ledě s lídrem soutěže ze Vsetína. Jaký máte do té doby program?

Marek: Od úterý do čtvrtka trénujeme. Chceme se kvalitně připravit na utkání se Vsetínem, který je momentálně první. Určitě bychom rádi bodovali a to i příští víkend.

Matěj: V pátek nás čeká Vsetín, což je teď nejlepší tým naší soutěže a uděláme vše pro to, abychom nějaké body urvali.

Hrajete první ligu dorostu chcete něco vzkázat fanouškům?

Matěj: Naši fanoušci se skládají hlavně z rodičů a našich známích, hrajeme kvalitní hokej, opravdu je se na co dívat, tudíž zveme i další fanoušky.

Marek: Rozhodně jsme rádi, že nás podporují naši nejbližší, hodně nám to pomáhá a za to děkujeme.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže