Ústí nad Labem - Nový ústecký tým čeká první ostrá zkouška. Vůbec poprvé v letní přípravě totiž vyjede k přípravnému utkání, a to hned na led západočeského Chebu, který načne svou třetí sezonu ve druhé lize. Jak si poradí řada debutantů v sestavě Slovanu proti chebskému Stadionu?

Slovan nastoupí proti týmu, který v loňském ročníku bojoval v druholigové skupině střed. V konkurenci Tábora, Příbrami, Kobry Praha, Havlíčkova Brodu, Klatov, Písku a Řisut vybojoval šesté místo tabulky, tedy se ho netýkaly ani boje v play-off, ovšem ani boje o udržení v třetí nejvyšší soutěži.

Cheb tak před startem této sezony angažoval nového trenéra. Zkušeného Michala Jägera vystřídal na lavičce Stadionu Petr Nekvinda. V brankovišti se pak můžou Západočeši opřít o dvojici Jakub Kašpar a Estonec Dimitri Rovda, jež bude doplňovat v případě potřeby karlovarský Adam Horák.

Obranné řady Stadionu pak čítají již z předchozích let Daniela Zavřela, Jana Strýčka, Petra Kořána, Václava Stejskala, Ondřeje Leštinu a Vojtěcha Šika. Ty pak doplní nově příchozí Vladimír Pohanka, Pavel Vápeník a Andrej Shikut. V útoku pak má trenér Nekvinda k dispozici Martina Trapla, Davida Trošku, Michala Feča, Patrika Šťastného, Šimona Krutinu, Petra Rozhona a Jana Nekvindu.

Kádr navíc ještě doplňují mladí odchovanci Chebu Daniel Kubík, Lukáš Dinga, Matěj Bubanec a Jakub Vokoupal. K tomu je dalších jedenáct dalších hráčů ve Stadionu na try-out. A právě tito hráči, včetně posil z prvoligového Sokolova, má dostat šanci v utkání proti Slovanu.

Tým trenérů Čalouna a Štěpánka nastoupí do prvního přípravného klání po deseti dnech letní přípravy na ledě. Během nich se už víceméně ustálila sestava ústeckého týmu. Posledními dvěma posilami jsou gólman Matěj Kmec a obránce Ladislav Funk. Jinak ovšem vyjede oproti loňskému ročníku značně změněný tým, stejných hráčů zůstalo jen pramálo. Jedním z nich je ovšem základní kámen ústecké defenzivy Jiří Drtina. „V prvním přípravném utkání v Chebu budeme testovat mladé hráče,“ nechal se slyšet v nedávném rozhovoru trenér a sportovní jednatel Slovanu Jan Čaloun.

Podaří se Slovanu vstoupit vítězně na vlnu přípravných zápasů? Vzájemný střet bude hostit chebský zimní stadion od osmnácti hodin. Připraven bude online přenos na webu Onlajny.com.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže