Ú s t í n/L. - Třetím domácím zápase v řadě bude sobotní souboj Ústeckých Lvů proti Hradci Králové, který začíná ve Lví aréně v tradiční víkendový čas v 17 hod. Ústečtí hokejisté se budou snažit potvrdit střelecké procitnutí ze třetí třetiny středečního duelu s Opavou. Tehdy během deseti minut zlomili čtyřikrát prokletí koncovky a poslali Slezany domů celkem s půltuctem branek.
Hradec Králové odstartoval do sezóny velmi dobře. Po čtrnácti odehraných kolech se usadil na čtvrté příčce. Získal 29 bodů a na Slovan ztrácí pouhé tři body. Případným vítězstvím by tak ústecký celek bodově dostihl.

Hradec ve svých dosavadních šesti vystoupeních na soupeřových kluzištích shodně třikrát zvítězil i prohrál. Debakl z Brna 0:6 odčinil v posledním kole. To zvítězil v Třebíči 3:1, když strhl vítězství na svou stranu dvěma brankami v rozmezí 54 vteřin v závěru utkání.

V prvním vzájemném soutěžním duelu, který se z důvodu dokončování přestavby Lví arény odehrál na východě Čech, byli úspěšnější Lvi, když po vyrovnaném průběhu urvali vítězství na svou stranu. Zvítězili o gól 4:3. V přípravě spolu sehrála obě družstva roztodivná utkání. V Děčíně Ústečané podlehli 2:6, aby v odvetě připravili soupeři odvetu s gólem v rozdílu navrch. Vyhráli 7:2.

Východočeši se opírají o výkony brankáře Alexandra Hyláka, který si již také okusil extraligu v dresu souseda z Pardubic. Hylák se v hodnocení brankářů usídlil ihned za ústeckým Sáblíkem. Úspěšnost jeho zákroků se přehoupla přes 93,5%. Nastoupil ve dvanácti zápasech, z nichž ve dvou za svá záda nepustil jedinou ze střel soupeřů.

O produktivitu se v největší míře stará kvartet Martinec, Roubík, Fořt, Beck, který se v kanadském bodování přehoupl přes deset získaných bodů za branky a přihrávky. Tomáš Matrinec a Jaroslav Roubík získali shodně třináct bodů. Martinec, který již za má sebou také angažmá v extralize např. v Litvínově, se trefil již desetkrát. Obranu diriguje nestárnoucí Stanislav Mečiar, který i ve svých jedenačtyřiceti letech brouzdí prvoligové stadiony. S pěti asistencemi je navíc druhým nejlépe přihrávajícím bekem Východočechů. Petr Suchý se k sedmi přihrávkám navíc ještě dvakrát trefil.

V poslední době divácké návštěvy ve Lví aréně mírně upadají z nastoleného trendu, který měl svůj vrchol při zápase s Českými Budějovicemi. Přijďte povzbudit Ústecké Lvy a vyvrátit předchozí tvrzení.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže