Ústí n.L./Chuderov - Střeleckou exhibici předvedli ve fotbalovém přátelském utkání hokejisté Ústeckých Lvů a tým Chuderova. Slovan po porážce v Trmicích tentokrát svého soupeře jasně přehrál 9:4, přestože měl domácí Chuderov v sestavě ústeckou fotbalovou legendu Jiřího Jarošíka, současného obránce španělské Zaragozy.

Lvi drželi s domácím výběrem po poločase remízový stav, pěti brankami ve druhé části zápasu však strhli skóre na svou stranu. V brance Slovanu opět nechyběl Miroslav Gureň, na trávníku však chyběl třeba Rok Pajič nebo Jan Alinč. Zato se střelecky dařilo pětibrankovému Janu Klozovi. „Šlo vidět, že si Chuderov dokázal skvěle nahrát, má šikovné hráče. Ťukali si to, hráli na krásu. My jsme naopak bojovali a hráli jednoduše. Žádní fotbalisté nejsme, nakopávali jsme míče a naše taktika byla úspěšnější. Jejich hra na nás neplatila,“ zhodnotil klání čtyřiadvacetiletý forvard Lvů.

Pro Kloze znamenalo představení v Chuderově letošní fotbalovou premiéru. „Předtím v Trmicích jsem nehrál, měl jsem něco s nohou. My co jsme nemohli tehdy běhat, jsme jeli etapu na kole. Vím akorát, že jsme tam prohráli, ale netuším, jak to tam vypadalo,“ odtajnil.

Ústecký odchovanec si po dlouhé sezóně letní přípravu pochvaluje. „Trénovali jsme kratší čas než obvykle, protože jsme hráli až do poloviny dubna. Příprava byla dobrá, makali jsme naplno a věřím, že nás na sezónu dobře připraví,“ doufá.

Ústečtí hokejisté i přes prohranou baráž vzhlíží k další sezóně s nadšením a těší se na nové zápasy. „Je škoda, že jsme to už na postup nedotáhli. Pokaždé, když si na to vzpomeneme, tak to zamrzí, ale nemá cenu se na to už ohlížet. Musíme na to zapomenout a bojovat znovu.“

Složení kádru se mění i přes letní období, Hanzl s Pojkarem například zamíří do Litvínova. „O změny v týmu se nestarám, takže jestli by měl někdo zájem o mě netuším. Počítám, že budu nadále hrát v Ústí a bojovat o postup,“ tvrdí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže