Ú s t í n/L. - Už v úterý v 17:30 budou moci příznivci Ústeckých Lvů spatřit své oblíbence na ledě, kde sehrají první přípravný zápas. Soupeřem jim bude HC Most, který loňskou úspěšnou sezónu, v níž slavil šedesáté narozeniny, korunoval postupem do 1. ligy. Fanoušky čeká jistě zajímavé utkání mezi celky, které v sezóně 06/07 postoupili o soutěž výš. Střetne se nováček extraligy s nováčkem první ligy.
Sezóna 2006/2007

V minulé sezóně hrál HC Baník Most 2. ligu ve skupině západ. V podstatě už od začátku soutěže se držel na předních pozicích podobně jako Děčín. Po čtyřiceti čtyřech kolech osaměl na čele ale právě Most, a to se ziskem 102 bodů (9 bodů k dobru na druhý Děčín). Z celkového počtu utkání jich severočeský klub dokázal třicet dva vyhrát, poražen byl jen osmkrát.

Svou výkonnost museli Mostečtí ale potvrdit ještě v play-off, ve kterém se potkali i s celky ze skupiny střed. V prvním kole soupeřili o postup dál s Kolínem, jehož přehráli vcelku suverénně 3:0 na zápasy (9:0, 9:3, 5:3). Další překážkou na cestě do 1. ligy mohli být Vlci z Jablonce nad Nisou, ale těm dovolili mostečtí hráči vyhrát pouze jeden zápas série. Finále mělo být ale dramatičtější. Proti Mostu se postavil tým z Benátek nad Jizerou. Most vedl po dvou utkáních na svém ledě 2:0, ale ani Benátky se nenechaly doma zahanbit, a tak musel rozhodnout až pátý zápas, který skončil 5:3 pro Most, a ten se tak mohl radovat z postupu do 1. ligy.

Změny v kádru

Jedna z prvních změn zasáhla trenérské posty. Kamil Kašťák, který tým dovedl k postupu, se s klubem dohodl, že nadále bude působit na postu asistenta, a do funkce hlavního trenéra byl angažován Ladislav Kolda. Ten stál v sezóně 06/07 na stejném postu v Benátkách nad Jizerou, finálovým soupeřem Mostu. Ačkoliv tedy s Benátkami nepostoupil, přeci jenom se dostal k trénování klubu, který první ligu hrát bude. S tou má koneckonců zkušenosti z Písku, Chomutova nebo Hradce Králové.

Ačkoliv nebyly v plánu žádné větší změny kádru, s některými hráči se tým přeci jen rozloučil. Mužstvo opustili Michal Oliverius, nejproduktivnějšího hráče týmu zlákala Třebíč, Josef Zajíc nebo Petr Pospíšil. Do týmu naopak přibyli obránci Martin Nosek z Chomutova, Petr Martínek, který hrál v předchozí sezóně za Kometu Brno, a Kamil Charousek z Havlíčkova Brodu. Útočníci: Martin Zaťovič, Martin Baran, Milan Buďa. Kamil Koláček, který působil v Mladé Boleslavi, odehrál za Most už v loňské sezóně sedmnáct utkání. Podobně Pavel Metlička z Kadaně nastoupil za Most k devíti zápasům už v ročníku 06/07, z téhož klubu se přesunul i brankář Robert Slipčenko.

Ústecký klub není neznámý Milanu Buďovi, který tu strávil dvě prvoligové sezóny, a brankář Lukáš Baroch loni nastupoval za ústecké juniory.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže