Ústí nad Labem - Nejstarší žákovská kategorie Slovanu Ústí nad Labem 9.třída zakončila kalendářní rok na 4.místě své skupiny. Jak jejich výkony hodnotil trenér Václav Drahorád? To se dočtete v rozhovoru.

Venco, jak byste hodnotil výkony 9.třídy v tomto kalendářním roce?

K 9.třídě jsem přišel na začátku září. Na suché přípravě s nimi pracoval pan Místecký, který je po fyzické přípravě perfektně připravil. Sportovce jsem však znal z předchozího roku. Když přišla nabídka trénovat 9. třídu, neváhal jsem a šel do toho. Začátek sezóny jsme neměli optimální. Naše výkony byly nahoru dolů. Postupem sezóny a tréninkem se nám podařilo naše výkony stabilizovat. Odměnou pro nás bylo sedm vítězství v řadě. Věřím, že když budeme pracovat a bojovat za tým, jako do této chvíle, náš cíl postoupit do Extraligy 9. tříd je dosažitelný.

Po 14 utkáních je devítka na 4.místě své skupiny se ztrátou pouhých pěti bodů na první Litoměřice. Odpovídá postavení v tabulce výkonům?

Bohužel musím říct, že nikoliv a můžeme si za to sami. Většinu týmů přehráváme. Po zbytečných chybách nás soupeř potrestá brankou. Zaměřili jsem se na obranu, pohyb v útočném pásmu a zakončení. Ve všech těchto věcech jsme se zlepšili. Proto jsme byli schopni stáhnout ztrátu na první Litoměřice.

Z individualit si nejlépe vede Matěj Loukota a také Adam Růžička? Vypíchl byste vy nějaké talenty, kteří mají šanci se v budoucnu prosadit i v mužském hokeji?

Ano, tito dva sportovci jsou v současné době tahouni 9. třídy. Zejména Matěj Loukota, když je na ledě, je vidět jeho převaha. V současné době Matěj hraje i za dorost, kde je členem základního kamene sestavy. V Adamovi Růžičkovi vidím hokejový talent, věří si v zakončení a střílí branky. Pokud bude pracovat jako v této chvíli, věřím, že je mu dospělí hokej otevřen. Za zmínku stojí i ostatní členové týmu jako Matěj Zikmund, Adam Svoboda nebo Viktor Dvořák. Za devátou třídu nastupují také děvčata Verča Hujová, Verča Ortová, které reprezentují Českou republiku v dívčím hokeji. Před sportovci je však ještě dlouhá cesta k dospělému hokeji.

Co vy se jako trenér snažíte nejvíce předat právě této kategorii?

Jak všichni víme nejdůležitější je psychika. V tuto chvíli se snažím předat radost z hokeje, úspěchy si užít a neúspěch hodit za hlavu. Přijde mi, že se generace sportovců změnila. Neumí dávat na jevo své emoce a tedy s tím je spojeno užít si prožitek ze zápasu. V tuto chvíli se již zabýváme taktikou a nácvikem přesilových her. Samozřejmě začínáme pracovat v posilovně.

Navazující otázka, na co je nejdůležitější hráče připravit při klíčovém přechodu následně do kategorie dorostu?

Hráči by v této kategorii měli umět vše, co se týká hokejových dovedností. Pracuje se na taktice, psychice a fyzické přípravě. Jelikož dorostenecký hokej je tvrdší rychlejší a důraznější. Samozřejmě si sportovci musí umět sáhnout za své maximum.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže