Ú s t í n/L. - Slovan pokračuje v cestování po moravských kluzištích. V sobotu vyšli Ústečtí Lvi úspěšně z přestřelky s Prostějovem, když podruhé v sezóně vstřelili šest branek. Teď už je čeká nabuzená Horácká Slavia Třebíč, která v posledním kole nasázela Olomouci devět gólů. Zda oběma celkům zůstala střelecká forma ukáže duel, který se hraje v pondělí 16. ledna od 18:00 hod.
Porovnání týmů

10-2-5-1-21 celková bilance 25-2-4-1-7
3-0-2-0-14 zápasy venku 10-1-2-1-5
7-2-3-1-7 zápasy doma 15-1-2-0-2
12. postavení v tabulce 1.
40 získané body 84
82:95 skóre 123:66
5 utkání bez vstřelené branky 2
4 utkání se shut-outem 7
9:2 (Olomouc) nejvyšší výhra 5:0 (J.Hradec, Havířov)
3:7 (Chomutov) nejvyšší prohra 2:5 (Kometa)
L. Květoň; 18b (12+6) nejproduktivnější hráč D. Pazourek; 32b (13+19)
L. Květoň; 12 nejlepší střelec D. Pazourek, V. Jankových; 13
B. Ščerban; 11 nejvíce asistencí D. Pazourek; 19
J. Lukáč; 66 nejtrestanější hráč J. Klobouček; 78
F. Šindelář - 92,48% úspěšnost brankáře L. Sáblík - 92,53%
F. Šindelář - 2,24 průměr inkas. branek L. Sáblík - 1,67
25 góly v přesilovkách 39
13,37% využití přesilovek 21,20%
3 góly v oslabení 4
7,19% střelecká úspěšnost 8,39%

Aktuální forma týmu

Dvanáctá příčka, ale pouhý bod náskoku na třináctý Prostějov. Takový je výchozí stav před poslední čtvrtinou soutěže. Ta pro Třebíč slibuje infarktové zápasy o bytí a nebytí. Slavia nastoupí v domácím prostředí šestkrát, sedmkrát hraje venku. V rozmezí 48. a 50. kola hrají venku dokonce třikrát za sebou. Výhodou může být, že bratrovražedný duel s Prostějovem odehraje Třebíč v domácím prostředí..
V posledních třech kolech se Horácká Slavia střetla s celky z první poloviny tabulky, jmenovitě doma s Jihlavou, v Chomutově a s Olomoucí .V horáckém derby s Jihlavou měla Třebíč blízko k bodům, byť již prohrávala po dvou třetinách 2:5. V té závěrečné pak Slavia před výbornou diváckou kulisou, čítající 3200 hlav, snížila na rozdíl jediné branky. Vyrovnat se však již nepodařilo a tak druhá nejlepší třebíčská návštěva sezóny odcházela ze stadionu zklamaná po výsledku 4:5.
V Chomutově se Třebíč slovy trenéra Horešovského k ničemu nedostala a výsledek 3:0 ve prospěch Severočechů hovoří za vše.
V posledním utkání třetí čtvrtiny soutěže zavítala do Třebíče Olomouc a děly se velké věci. Hanáci si odvezli devítigólový debakl a nechybělo mnoho a mohla padnout první desítka letošní sezóny.
Jak si povzbuzená Třebíč povede proti Slovanu?

Opory týmu

Nejproduktivnějším Slávistou je s osmnácti body (12+6) Lukáš Květoň. První pozici převzat před pěti koly od do té doby nejlepšího Martina Sobotky. Ten se zatím dopracoval ke čtrnácti bodům (5+9). Další forvardi Pelán, Laš a Oliva jsou v těsném závěsu za Sobotkou.
Nejpilnějšími beky co se týká sběru kanadských bodů jsou Bedřich Ščerban s Jozefem Lukáčem. První se dopracoval ke třinácti (2+11), druhý k deseti bodům (3+7). Lukáč má však na rozdíl od Ščerbana kladnou bilanci +/- (+4, resp. -7).
Mezi tyčemi se v poslední době střídají Filip Šindelář s Filipem Luňákem. Poslední dva zápasy však odchytal Šindelář, který disponuje přeci jen lepšími statistikami. V rámci soutěže mu však patří až třináctá příčka.

Vzájemné zápasy

2005-2006
Ústí – Třebíč 3:1 report,
Třebíč - Ústí 1:4 report,
Ústí - Třebíč 3:0 report, preview

Předpokládané sestavy

Třebíč: Šindelář - Lučka, Rehák, Šefčík, Sláma, Bulička, Pálka, Fryauf, Oliva, Květoň, Kubiš, Dolníček, Korotvička, Čech, Zahradník, Látal O., Laš, Tatarčík, Přibyl.

Ústí n./L.: Sáblík - Zápotočný, Kudrna Jan, Vála, Pavlas, Grof, Mazanec, Hořava, Klobouček - Pazourek, Fink, Antoš - Havel, Slížek, Kudrna Jiří - Jankových, Červenka, Klimt – Kuchler, Jech.

Ostatní zápasy 40. kola

Ostrava - Chomutov
Mladá Boleslav - Olomouc
Jindřichův Hradec - Jihlava
Prostějov - Beroun
Kometa Brno - Hradec Králové
Kadaň - Havířov

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • V náborech se ústecké mládeži v posledních třech letech velmi daří. V nových ročnících působí kolem třiceti dětí, což je oproti minulosti velký posun. Na tomto úspěchu má zásluhu celý kolektiv trenérů a nově zavedené postupy. V sezóně měla 2. ,3. a 4. třída přihlášeně 2 týmy v soutěži minihokeje. 4. třída, vedená Karlem Císařovským a Vlastimilem Davídkem navíc úspěšně soutěžila v CCM lize a dosáhla 3. místa v celorepublikovém finále. Mladší žáci B (5. třída) udělali v sezóně velký pokrok a pod vedením zkušeného trenéra Petra Hnídka se každý zápas zlepšovali. Hráči 6. třídy se dokázali prosadit a postoupit do celorepublikové nadstavby na úkor týmů z Karlových Varů, Chomutova a Litvínova, kde zaznamenali několik vítězství. Tato soutěž přinesla velmi kvalitní zápasy a hráči potěšili trenéry Michala Kváše a Miloše Stibora. 7. třída (ročník 2011) pod vedením Martina Štěpánka a Davida Merty bohužel trpí menším počtem hráčů, což se projevilo na jejich výkonech. Starší žáci A pod vedením Radka Ptáčka bojovali do poslední chvíle o postup do nadstavby, ale nakonec jim o jediný bod unikl. I přesto tým předváděl bojovné a kvalitní výkony. Poslední žákovskou kategorií byl ročník 2009, který se až do konce snažil o účast v extralize pro následující rok. I když se to nakonec nepodařilo, tým Václava Drahoráda odvedl skvělou práci.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže