Ú s t í n/L. - Ústečtí hokejisté se po Vánoční pauze utkali na domácím ledě v derby proti trhačům z Kadaně. V tomto zápase padlo jedenáct branek a Slovan zvítězil 8:3. My jsme si pro vás připravili rozhovor s novou posilou Dominikem Sklenářem. Jak si užil mistrovství světa a také zápasy v Champions Hockey League? To se dozvíte níže.

Dominiku, jak jste si užil dnešní utkání v dresu Slovanu?
Abych řekl pravdu, moc jsem si zápas neužil, dnes v noci mi zemřel dědeček, takže jsem neměl dobré pocity, ale jsem rád, že jsem nastoupil do zápasu a po dlouhé době jsem si zahrál, děda by to totiž určitě chtěl, byl můj veliký fanoušek. Každopádně jsem rád za výhru a doufám, že na to navážeme hned ve středu proti Slavii.

V Havířove jste odehrál osm zápasů, jak vznikla možnost si zahrát za ústecký celek?
V Havířově jsem skončil z nějakých důvodů a poté se přesunul do Hradce Králové, kde jsem trénoval a řešilo se kam půjdu do Chance ligy, když mi zavolal agent, že má pro mě domluvené Ústí byl jsem rád.

Znal jste se s nějakým hráčem Slovanu před svým příchodem?
Znal jsem tu přes polovinu kabiny, hlavně s mladými kluky proti kterým jsem hrál odmalička nebo dokonce jsme nastupovali spolu za nějaké výběry nebo reprezentace. Je tu super parta a jsem tu rád.

Dva roky zpátky jste si zahrál Mistrovství světa do 18ti let, jaké máte vzpomínky na tento turnaj v národním dresu?
Mistrovství považuji asi za vrchol své kariéry, bylo to úžasný a něco na co se prostě nedá zapomenout. Navíc základní skupinu jsme neodehráli dobře a ve čtvrtfinále jsme narazili na Kanadu, kterou jsme porazili, to se často nestává. Navíc hrát v Rusku před vyprodanou halou je také úžasné, jsem moc rád, že na mě trenéři ukázali a nominovali mě.

Za Hradec Králové jste naskočil třech zápasů v Extralize, jaký vidíte hlavní rozdíl mezi těmito soutěžemi?
Hlavní rozdíl je určitě ve “tvoření chyb” a jejich potrestání a dodržování taktiky.

Ve dvaceti letech jste toho stihl hodně, dokonce jste si zahrál i Champions Hockey League, jaké to bylo zahrát si proti zahraničním soupeřům?
Zahrál jsem si proti Karpatu Oulu 2x a myslím si, že skvělá škola. Hrát proti borcům co pravidelně vyhrávají finskou ligu, někteří mají starty v NHL, KHL a reprezentaci nebo draftovaným talentům, nevím co by mělo být lepší nebo co by mi mělo dát víc než takovéto zápasy. Jsem moc rád, že mi trenéři dali důvěru a vzali mě na tyto zápasy.

V kolika letech jste s hokejem začal a kdo tě k němu přivedl?
S hokejem jsem začínal asi ve 4 letech, když jsem chodil s tátou chodit bruslit do Letňan. Hrál jsem k tomu i fotbal, ale asi v 10 letech jsem se musel rozhodnout a vybral jsem si hokej a jsem rád.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže