Ú s t í n/L. - Tradici schování puku po premiérové trefě v novém týmu dodržel v Ústí. Jan Grim hned při svém debutu za Ústí dokázal překonat brankáře soupeře. Po zápase přiznal, že získaný bod je málo.

Jak se zrodilo vaše ústecké angažmá?
Večer před zápasem jsem se dozvěděl, že se další den mám hlásit v Ústí, kde odehraji zápas proti Porubě.

Je pro hokejistu těžké takhle rychle změnit tým?
Možná, že to je takhle lepší, neměl jsem moc čas nad tím přemýšlet.

Jak byste utkání zhodnotil?
Myslím si, že jsme hodně prospali druhou třetinu. Po první třetině přišlo z naší strany uspokojení. Kdybychom se drželi systému, který jsme měli hrát, tak jsme mohli získat více než bod.

Podle vašeho názoru je bod málo?
Může se to zdát jako zlatý bod, ale já si myslím, že to tak není. Nebýt špatné druhé třetiny, klidně jsme mohli mít tři.

Jaká byla nálada na střídačce v závěru zápasu?
Věděli jsme, že s utkáním můžeme něco udělat. Snažili jsme se motivovat a co nejlépe odehrát konec zápasu. Ve třetí třetině jsme rozhodně nebyli horším týmem. Myslím si, že bod byl zasloužený.

První zápas za Ústí a první branka. Mohl byste situaci popsat?
Náš obránce střílel od modré čáry, puk se od betonu brankáře odrazil do prostoru, kde jsem byl já, takže jsem už měl snadnou práci. Rád se motám v tomto prostoru okolo brány, hledám si odražené puky.

To je prostor, ve kterém je ale hodně soubojů…
Dost často bolestivých soubojů, ale z dorážek padají hodně góly, takže je nutné tam být.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže