Slovan má po utkání s Kometou druhou šanci protáhnout svou vítěznou sérii na tři zápasy. Předchozí pokus ztroskotal v posledních sekundách střetnutí na ledě havířovských Panterů. Tentokrát se Ústeckým Lvům pokusí vystavit stopku Kadaň. Kdo bude mít po závěrečné siréně důvod k oslavě se ukáže v pátek 7. října od 18:00 hod ve Lví aréně.
Porovnání týmů

6-0-3-0-2 celková bilance 3-1-3-0-4
2-0-1-0-2 zápasy venku 0-0-2-0-4
4-0-2-0-0 zápasy doma 3-1-1-0-0
3. postavení v tabulce 9.
21 získané body 14
34:19 skóre 20:24
0 utkání bez vstřelené branky 1
1 utkání se shut-outem 2
5:0 (J. Hradec) nejvyšší výhra 3:1 (M. Boleslav)
3:4 (Olomouc) nejvyšší prohra 2:6 (Kometa Brno)
D. Pazourek; 9b (5+4) nejproduktivnější hráč M. Oliverius; 7b (3+4)
D. Pazourek; 5 nejlepší střelec M. Oliverius, K. Tvrdek; 3
A. Pavlas; 5 nejvíce asistencí M. Posl; 6
T. Sýkora; 34 nejtrestanější hráč Z. Tauš; 33
L. Sáblík - 91,67% úspěšnost brankáře J. Hübl - 95,2%
L. Sáblík - 1,8 průměr inkas. branek J. Hübl - 1,73
9 góly v přesilovkách 7
16,67% využití přesilovek 16,28%
2 góly v oslabení 0
8,21% střelecká úspěšnost 6,7%

Změny v kádru

Spolehlivému strážci kadaňské svatyně, Jaroslavu Hüblovi, budou krýt záda nově příchozí Ondřej Jirkův z karlovarské juniorky a Robert Slipčenko. Druhý jmenovaný dirigoval v loňské sezóně obrany hned tří týmů - Havířova a v juniorské extralize to byla Opava a Dukla Jihlava.
Obranné řady Kadaně nabyly před letošní sezónou na řádné síle. Z Mladé Boleslavi přišel rozvracet útočné akce soupeřů Marián Meňhart, pozadu jistě nezůstane ani Robert Plaček (Chomutov) či Jakub Lašek (jun. Litvínov). Po devítileté zahraniční anabázi poznal ostří českých forvardů Martin Zajíček, jenž během své pouti Evropou nakoukl do slovenské, francouzské a švédské ligy. O snížení věkového průměru kadaňských zadáků se postaral další junior z Karlových Varů Libor Hlubuček.
Nevydařené loňské angažmá poslalo Pavla Pelána bojovat o kanadské body do Třebíče a k radosti ústeckých příznivců umožnila Kadaň hostování v severočeské metropoli Jiřímu Kuchlerovi. Pro čerstvou útočnou krev nechodila Kadaň příliš daleko - z Chomutova přišli Milan Hahn a Lukáš Zíka, Litvínov poskytl prozměnu Jiřího Švejdu se Zdeňkem Taušem. Nutno dodat, že obě litvínovské posily zatím zůstávají se svým příspěvkem kadaňskému útoku notně pozadu. Z nových tváří má zatím nejvíce ofenzivních choutků Michal Oliverius (Mladá Boleslav), který se dosud zaskvěl sedmi kanadskými body. Ústečtí Lvi si také určitě vzpomenou na Jana Švíka a jeho loňské působení v dresu Slovanu.

Vstup do sezóny

Jako na houpačce odehráli Kadanští první tři zápasy. Po studené sprše a porážce 1:5 z hokejek Havířovských na úvod sezóny přišla vydřená domácí výhra 4:3 s Hradcem. O čtyři dny později si zajela Kadaň pro debakl 2:6 na led Komety Brno. Do sedmého kola pak sbírali Kadanští body pravidelně - remízu 1:1 si připsala Kadaň v Jindřichově Hradci, v domácím prostředí přehrála 2:0 Prostějov, smírně se po vyrovnané bitvě rozešla s Třebíčí (1:1) a černého koně 1. ligy Mladou Boleslav vyprovodila ze svého stadionu 3:1. Nepřesvědčivé výsledky zdobí Kadaňské od utkání v Ostravě, kde se radovala Sareza v poměru 1:0. Poté sice přišlo cenné vítězství 1:0 proti Jihlavě, kterou k radosti domácích dostal v 63. minutě na kolena Plaček, ale následné dělění bodů v Chomutově (3:3) a první domácí porážka 3:4 s Olomoucí ukotvily Kadaň na současné deváté místo tabulky. Zajímavostí je, že současné postavení Kadaně mezi prvoligovýmí celky odpovídá loňskému snažení žlutobílých, které taktéž skončilo těsně před branami play-off.

Vzájemné zápasy

Pokud by se Ústí podařilo navázat na výkony proti Kadani z minulého ročníku, kouč Hynek by se jistě vůbec nezlobil. Skóre 16:3 je naprosto výmluvné.
Kadaň - Ústí 0:4
Ústí - Kadaň 4:1
Kadaň - Ústí 0:5
Ústí - Kadaň 3:2

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Sáblík - Drábek, Vála, Kudrna Jan, Zápotočný, Pavlas, Mazanec, Klobouček, Evan - Jankových, Fink, Klimt - Buďa, Pazourek, Antoš - Kysela, Slížek, Kuchler - Lopuski, Sýkora, Kudrna Jiří.

Kadaň: Hübl - Meňhart, Vobořil, Hlubuček, Plaček, Zajíček, Hlavatý, Čuj, Lašek - Tvrdek, Oliverius, Kajer - Žák, Riečičar, Postl - Zika, Derfler, Hahn - Hubínek, Tauš, Švejda.

Ostatní zápasy 12. kola

Jindřichův Hradec - Ostrava
Chomutov - Třebíč
Havířov - Hradec Králové
Jihlava - Mladá Boleslav
Olomouc - Prostějov
Beroun - Kometa

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže