Ústí n./L. - 13.října se odehraje 13.kolo Chance ligy. Na sever Čech zavítá Jágrovo Kladno. Sobotní souboj odstartuje na ústeckém zimním stadiónu v 16:00 hodin. Přijďte domácí Slovan dotlačit k vítězství. Pro hostující fanoušky je vyhrazen vchod C1 a C2.

Tváří v tvář: HC Slovan Ústí nad Labem vs. Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Není žádnou novinkou, že Rytíři jsou jedni z favoritů Chance ligy. Po již odehraném dvanáctém kole se dělí o třetí místo se Vsetínem. První zápas letošní sezóny se kladenským hráčům vydařil, nad Frýdkem-Místkem zvítězili 4:1. Později v Porubě prohráli na nájezdy. Dále ale následovaly výhry, a to nad Benátkami 6:3 a nad Vsetínem 5:2. S Jihlavou a Slavií si však kladenští hokejisté nevěděli rady. Dukla Rytíře přestřílela na nájezdy a na Slavii prohráli 3:4. Pozdější zápas proti Přerovu se Kladnu podařil. Zubři v souboji padli 3:5. Utkání s lídrem ligy Českými Budějovicemi se Rytířům nevyplatilo. Budějovice zůstaly bez inkasované branky a Kladno pokořily 3:0. Poslední tři zápasy, které proběhly s Prostějovem, Kadaní a Havířovem, ale Rytíři zvládli.

Výrazných hráčů má Kladno hned několik. Jedním z nich je Petr Vampola, nejlepší střelec týmu. Těsně za ním se drží Jakub Strnad a Adam Kubík. Posilou je obránce Jiří Říha, který před dvěma lety pomohl Jihlavě do extraligy.

Vzájemné zápasy

V minulé sezóně Slovan proti Rytířům odehrál celkem čtyři utkání. První tři z nich neskončila pro Ústí příliš pozitivně. Výsledky hovořily ve prospěch Kladna – 2:1, 4:3 a 5:2. Při posledním společném zápase na domácím ledě ale žlutomodří byli jednoznačně lepší a Kladno rozdrtili 6:0.

Poslední zápas z pohledu obou celků

  • HC Slovan Ústí nad Labem - Trhači Kadaň 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 44. Wágner (Kůs, Klíma), 51. Jánský (Grebeňuk) – 19. T. Jandus..
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý – M. Vágner, M. Zdvořáček, M. Jandus, Jeřábek, Weinhold, Mert, Březák – Melka, Vrdlovec, Chrpa – T. Jandus, Pšenička, Jícha – L. Volf, Davídek, Tůma – Severa, Krliš.
  • Rytíři Kladno – AZ Residomo Havířov 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
    Branky a nahrávky: 17. Vampola (Říha, Nash), 20. Vampola (Strnad, Hořava), 48. Hajný (Kaut) – 2. Maruna (Haas), 42. Bednář (Maruna, Haas).
    Sestava Rytíři Kladno: Cikánek – Nash, Svedlund, Zelingr, Hořava, Říha, Kehar, Zajíc – Kubík, Vampola, Strnad – Kružík, Kaut, Redlich – Hajný, Zikmund, Vildumetz – Jelínek, Filip, O. Bláha.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže