Po dvou důležitých výhrách se Slovan poprvé v této sezóně utká s prostějovskými Jestřáby. V té loňské se žlutomodrým podařilo obhájit tři ze čtyř vzájemných zápasů. Zvládnou v pondělí 9. 10. pokořit Prostějov, a připsat si tak cenné body? Zápas začne v 18:00 hodin.

Tváří v tvář: LHK Jestřábi Prostějov – HC Slovan Ústí nad Labem

Údaje před
11. kolem

Porovnání v 1. -10. kole
7.
postavení v tabulce
8.
26:26
skóre
31:31
15
získané body
14
Jan Rudovský 9 (5+4)
nejproduktivnější hráč
Daniel Vrdlovec 10 (4+6)
Jan Rudovský - 5
nejlepší střelec
Antonín Melka - 6
Marek Drtina - 8
nejvíce asistencí
Jaroslav Roubík - 7
178
trestné minuty
98
Jakub Neužil (91.82%),
Dominik Groh (88.52%)
úspěšnost brankářů
Martin Volke (93.97 %),
Jakub Soukup (90.77 %),
Jan Růžička (92.65 %)
Jakub Neužil – 2.26,
Dominik Groh – 3.59
průměr inkasovaných branek
Martin Volke - 2.22,
Jakub Soukup – 3.56,
Jan Růžička – 2.48
12
góly v přesilovkách
13
21.05%
využití přesilovek
28.26%
1
góly v oslabení
1

LHK Jestřábi Prostějov

  • Rok založení: 1913
  • Klubové barvy: červená, zlatá, černá, bílá
  • Trenér: Jiří Vykoukal
  • Asistent trenéra: Ivo Peštuka

Poslední kolo nebylo úspěšné pouze pro Slovan, ale také pro Prostějov - z Třebíče si odvezl tři body. Z celkových deseti zápasů zvítězili Jestřábi v pěti utkáních. První dvě utkání, s Přerovem a Litoměřicemi, nezaručila úspěšný vstup do sezóny. Poté se jim ale podařilo porazit Slavii 3:0 a Havířov 3:1. V dalších dvou zápasech prostějovský celek opět pokořil soupeř. Nejdříve silný Motor 5:3, po něm Benátky 4:2. Kadaní se Jestřábi nenechali zastrašit, nestačili ale na Frýdek-Místek 4:1. Poslední dvě utkání proti Vsetínu a Třebíči byla pro Prostějov zdařilá.

Stejně jako ostatní týmy, které míří do play-off, i Prostějov obohatil své řady. Nejdůležitější posilou jsou Tomáš Divíšek a Tomáš Nouza. Nově přišel také Marek Drtina a Dušan Žovinec.

Vzájemná střetnutí

V sezóně 2016/2017 se podařilo Slovanu z celkových čtyř vzájemných utkání nad Jestřáby třikrát zvítězit. Poprvé 4:3 na nájezdy, v dalších zápasech 3:2 a 5:3. V posledním zápase ale Prostějov pokořil žlutomodré 1:6. I přesto bylo Ústí se třemi vítěznými zápasy v uplynulé sezóně úspěšnější.

Statistické zajímavosti

LHK Jestřábi Prostějov

Z prostějovského celku tráví nejvíce času na ledě Marek Drtina (v průměru až 24:14 minut na zápas). Ten je zároveň nejlepším nahrávačem.

Jestřábi jsou ve WSM Lize třetím nejtrestanějším týmem. Svůj podíl na tom má i nejproduktivnější hráč celku Jan Rudovský , který již odseděl na trestné lavici 47 minut. Za ním se drží Ondřej Mikliš (29 minut).

Marek Drtina (28 střel) a Tomáš Nouza (34 střel) jsou hráči, kteří často ohrožují branku soupeře svými střelami. Nejúspěšnější ve střelbě je ale Matěj Zabloudil s 50 % vstřelených branek. Vystřelil celkem čtyřikrát, z toho se mu povedly dva góly.

Za Prostějov nastupuje na buly nejčastěji Tomáš Divíšek. Z 233 vhazování, na která nastoupil, se mu podařilo vyhrát 130. Jeho úspěnost je tedy 55.79 %.

HC Slovan Ústí nad Labem

Z týmu žlutomodrých zůstává nejvytěžovanějším hráčem David Bernad. Na ledě stráví v průměru 26:58 minut na zápas. Za ním se drží Patrik Husák (24:28 minut). Ten je se svými osmnácti trestnými minutami nejtrestanějším hráčem Slovanu. Druhým nejtrestanějším je Ladislav Gengel.

Nejúspěšnějším střelcem je Jiří Severa. Na branku vystřelil pětkrát a z toho dal dva góly. To mu zajistilo úspěšnost střelby 40 %. Ústecký nejproduktivnější hráč Daniel Vrdlovec se drží hned za Severou s úspěšností 33.33 %. Nejvíce střelami na branku se ovšem může pyšnit David Bernad (27 střel), Antonín Melka (25 střel) a Patrik Husák (20 střel).

Jaroslav Roubík stále zůstává hráčem, který má odehraných nejvíce vhazování, konkrétně 229. Z toho se mu jich podařilo 144 vyhrát, díky čemuž má 62.88% úspěšnost na buly.

10. kolo z pohledu obou celků

  • HC Slovan Ústí nad Labem – ČEZ Motor České Budějovice 2:0 (0:0,1:0,1:0)
    Branky a nahrávky: 22. Melka (Smolka, Roubík), 50. D. Merta (Vrdlovec, M. Zdvořáček).
    HC Slovan Ústí nad Labem:  Soukup (J. Dlouhý) – Husák, Bernad, Vl. Brož, M. Zdvořáček, Hes, Mlčoch – Melka, Roubík "A", Smolka – D. Merta, Vrdlovec "C", Dufek – Gengel "A", Najman, P. Kousal – Severa, Sladkovský, L. Volf.
  • SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov 1:3 (1:2,0:0,0:1)
    Branky a nahrávky: 17. Vodný (Spurný, Diviš) – 2. Divíšek (M. Drtina, Rudovský), 7. Rudovský (Divíšek, Kolář), 57. Starý.
    LHK Jestřábi Prostějov:Neužil (Groh) – M. Drtina, D. Kolář, Horyna, A. Holík, Žovinec, Mikliš – L. Luňák, Venkrbec, Nouza – Starý, Divíšek, Rudovský – Dvořáček, Fiala, Zabloudil – Švec, Voženílek, Švarc.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • V náborech se ústecké mládeži v posledních třech letech velmi daří. V nových ročnících působí kolem třiceti dětí, což je oproti minulosti velký posun. Na tomto úspěchu má zásluhu celý kolektiv trenérů a nově zavedené postupy. V sezóně měla 2. ,3. a 4. třída přihlášeně 2 týmy v soutěži minihokeje. 4. třída, vedená Karlem Císařovským a Vlastimilem Davídkem navíc úspěšně soutěžila v CCM lize a dosáhla 3. místa v celorepublikovém finále. Mladší žáci B (5. třída) udělali v sezóně velký pokrok a pod vedením zkušeného trenéra Petra Hnídka se každý zápas zlepšovali. Hráči 6. třídy se dokázali prosadit a postoupit do celorepublikové nadstavby na úkor týmů z Karlových Varů, Chomutova a Litvínova, kde zaznamenali několik vítězství. Tato soutěž přinesla velmi kvalitní zápasy a hráči potěšili trenéry Michala Kváše a Miloše Stibora. 7. třída (ročník 2011) pod vedením Martina Štěpánka a Davida Merty bohužel trpí menším počtem hráčů, což se projevilo na jejich výkonech. Starší žáci A pod vedením Radka Ptáčka bojovali do poslední chvíle o postup do nadstavby, ale nakonec jim o jediný bod unikl. I přesto tým předváděl bojovné a kvalitní výkony. Poslední žákovskou kategorií byl ročník 2009, který se až do konce snažil o účast v extralize pro následující rok. I když se to nakonec nepodařilo, tým Václava Drahoráda odvedl skvělou práci.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže